Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Šturms: "Latvija gaida kļūdas un pretiniekus soda bez žēlastības"

Agris Suveizda

Šturms: "Latvija gaida kļūdas un pretiniekus soda bez žēlastības"
Marko Šturms
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Latvijas un Vācijas hokeja izlases šovakar tiksies izšķirošajā cīņā par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā – uzvarētāja soļos tālāk, kamēr zaudētājai turnīrs būs galā. Piedāvājam mājinieku komentārus pirms gaidāmā dueļa.

"Šī būs cīņa līdz rūgtām beigām [kādai no komandām]," sacīja Vācijas izlases galvenais treneris Marko Šturms. "Esam gatavi lieliskam vakaram un tieši šādu brīžu dēļ spēlējam hokeju. Šo cīņu var salīdzināt ar izšķirošo spēli olimpiskajā kvalifikācijā Rīgā, un šī mums būs kā sērijas septītā spēle. Taču mums jābūt atbrīvotiem un nedrīkstam būt pārāk saspringti. Puišiem no spēles jāgūst arī prieks, šādu maču karjerā nav daudz."

"Mūsu faniem šovakar jābūt tik skaļiem kā vēl nekad šajā pasaules čempionātā," turpināja Šturms, pēc tam komentējot Latvijas izlasi. "Latvija ir ļoti bīstama komanda, kas pacietīgi gaida sāncenšu kļūdas, tās izmanto bez minstināšanās un soda bez žēlastības. Latvija aizvada ļoti spēcīgu turnīru, un jaunā trenera vadībā tā ir vēl labāka, nekā bija iepriekš. Šovakar nedrīkstēsim pieļaut pat ne mazāko kļūdu."

Šturms apstiprināja, ka vācu vārtus šovakar sargās Vašingtonas "Capitals" otrais numurs Filips Grūbauers, un tāpat vācieši lielas cerības saista ar vienu no Edmontonas "Oilers" līderiem Leonu Draizaitlu. "Tagad viņš jūtas labāk nekā pirms divām dienām," atzīmēja Šturms, kurš slavēja valstsvienību par parādīto sniegumu pret Itāliju (4:1). "Par spīti ilgai sezonai viņam vēl joprojām kājās ir palicis spēks, un viņš vēlas to apliecināt laukumā."

Gan Latvijā, gan Vācijā pirms šā vakara cīņās daudz ticis runāts par tikšanos iepriekšējā rudenī, kad Vācija mūsu laukumā uzvarēja ar rezultātu 3:2 un nodrošināja ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. "Toreiz spiediens bija vēl lielāks. Tik lielu spriedzi iepriekš izlasē nebiju izjutis," atzina Ķelnes "Haie" aizsargs Kristians Ērhofs. Tikmēr Nirnbergas "Ice Tigers" kapteinis Patriks Raimers cer uz fanu atbalstu: "Latviešu līdzjutēji ir labi zināmi ar to, ka pasaules čempionātos rada labu atmosfēru. Ja mūsu fani mūs atbalstīs tikpat labi, tad arēnai vajadzētu būt vēl skaļākai."

Izmantotie resursi:
Tag der Entscheidung und ein großes...
Vor Eishockey-„Finale“ - Sturm: „Es wird ein...
Sturm: Eine Schlacht bis zum bitteren Ende -...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-16 17:02, pirms 7 gadiem
Gaida un sagaidīs, Marko!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-16 17:05, pirms 7 gadiem
Īstenībā nesaprotu - kam vajadzīgas šīs standarta intervijas/standarta frāzes? Un nafig vēl cept par to atsevišķu rakstu, ja par šīvakar spēli jau ir kādi 5-6 dažādi raksti.

     [+] [-]

, 2017-05-16 17:16, pirms 7 gadiem
Lai cik ari tas butu nepatikami bet mums sodien ir loti maz variantu uz uzvaru.. Es teiktu 25/75. Liec pie stures ko gribi bet tada vecuma chalus jau neizmainit tik kardinali,ka to veletos Bobs.. Mums tada limena treneris ir vajadzigs pie u18 izlases,tad gan nakotne liktos daudz krasainaka.. Un lai Dievs dod,ka mums paraditos kadi talanti lai ir no ka veidot to krasaino nakotni! Ceru ka agrak vai velak pienaks ta diena,kad mes tos Krievus izmasesim taa pa riktigo,lai vinu forumos butu seeru dienas...

  -1 [+] [-]

, 2017-05-16 17:26, pirms 7 gadiem
Jā, tieši tā, par zviedru un krievu kļūdām mēs viņus pamatīgi sodījām.
Šīs intervijas ir tik bezjēdzīgas. Tik pat labi varēja jautājumus un atbildes vilkt no cepures, varbūt sanāktu kas interesantāks.