Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Eksperti vērtē: Vasiļonoks un Bisenieks norāda uz momentu nerealizāciju

Eksperti vērtē: Vasiļonoks un Bisenieks norāda uz momentu nerealizāciju
Gints Bisenieks
Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas hokeja izlase piedzīvoja otro zaudējumu turnīrā, nenoturot pārsvaru ar 3:1. Trešā perioda izskaņā ASV izlase guva divus bezatbildes vārtus un gala rezultāts 3:5. Pēc otrā zaudējuma, savu komentāru par spēli sniedza divi hokeja eksperti - Mihails Vasiļonoks un Gints Bisenieks.

"Ļoti labi spēlējām, beigās ielaidām muļķīgus vārtus, kopumā mačs bija aizraujošs līdz pēdējai minūtei. Tomēr neizmantojām savus momentus," par spēli izteicās Vasiļonoks, kurš Latvijas spēli vēroja klātienē Ķelnē. "Varēja redzēt, ka šodien nebija īsti vārtsarga diena, pirmajās 30 minūtēs amerikāņi gandrīz vispār nemeta pa vārtiem. Elvis bija mazliet nosalis un neiegāja spēlē līdz galam. Mazliet pietrūka pieredzes, lai atvairītu metienus, kad nav daudz darba. Nevar teikt, ka viņš zaudēja spēli, vienkārši esam pieraduši, ka Elvis mūs var izručīt ."

"Amerika tomēr ir pārāka hokeja valsts, viņiem šodien palaimējās. Trešajā periodā zaudējām vidējā zonā. Kādu punktu mēs bijām pelnījuši," sacīja Vasiļonoks.

"Pietrūka momentu realizācija, ja būtu iemetuši savus vārtus, tad bilde būtu citādāka," pēc spēles izteicās Gints Bisenieks. "Nevainoju Elvi, bet uzskatu, ka viņš ir mazliet saguris. Piecas spēles tādā līmenī, spriedze tomēr arī liela, bet nav nekādu pretenziju pret viņa spēli. Divi vārti tika ielaisti no vārtu priekšas, kur aizsargi nebija savos uzdevumu augstumos. Spēle bija laba, neskaitot rezultātu, vajadzēja izmantot savus momentus. Trīs ripas pret amerikāņiem arī nav maz. Īpaši nopietni amerikāņi mūs neņēma, pirmajā periodā viņiem sejas izskatījās pārsteigtas, otrajā trešdaļā dažiem parādījās nesavaldības pazīmes. Mazākumā mēs nospēlējām veiksmīgi, vairākumā vienu iemetām, bet to nevar uzskatīt par vairākuma izspēli. Galvenais ir momentu realizācija, ja tā būtu augstāka, tad būtu cits rezultāts."

"Mūsu spēles taktika ir blīva segšana pa visu laukumu. Ja mēs dotu amerikāņiem ieskrieties, traucējot viduszonā un metot ripas ārā no savas, viņiem tas nāktu par labu. Šķiet, ka visā spēlē mums bija tikai viens pārmetiens, savā zonā iegūstot ripu mums nesākās panika. Vienmēr atrodam kam piespēlēt, lai uzsāktu uzbrukumu," bilda Bisenieks.

"Nākamajā spēlē vārtos vajadzētu likt Ivaru Punnenovu, viņš arī grib pierādīt, ka nav sliktāks par Elvi," par iespējamu vārtsarga rotāciju izteicās Bisenieks. "Tomēr, abi spēlē vienā līgā, savos klubos pilda pamatvārtsarga pienākumus. Mums jāpieturas pie sava spēles stila, nevajag neko mainīt. Šādi esam sākuši, vairāk vai mazāk mums tas dod rezultātu. Treneri ir pietiekoši erudīti, lai izlemtu, kā spēlēt pret Krieviju."

  +2 [+] [-]

, 2017-05-13 16:51, pirms 7 gadiem
Treneri ļāvās emocijām un ielika Elvi. Pārējais bija tikai sekas. Hārtlijs pats norādīja: sīkumi izšķir spēles!

  +3 [+] [-]

, 2017-05-13 18:48, pirms 7 gadiem
Tie, kas bļauj, ka Elvis šodien ne pie kā nav vainojams šoreiz tomēr kļūdās. Vārti tuvajā stūrī bija vieni no pirmajiem ielaistajiem.. Girgensons arī bija tur kur jābūt, un stūma uzbrucēju malā - šis knapi paspēja pielikt nūju, un tuvais vārtu stūris nebija nosegts.
Arī izgājieni no vārtiem nepārliecina. Pret Zviedriem šis jau skrēja pakaļ ripai, un pāris reizes gandrīz jau nepaspēja.. 1x arī iedeva piespēli pretiniekam.. Protams, ir labi, ja vārtsargs padot piespēli atpakaļ, kad pretinieks iespiests zonā, cita lieta, ja iedot piespēli, kad spēlētājs nav gatavs un nezin ko ar to ripu darīt - šodien jau vairākas reizes bija, kad Elvis atdot piespēli, kamēr mūsējais aiz saviem vārtiem jau gatavojās ņemt ripu.. Tikmēr piespēles saņēmējs jau spiests nākt atpakaļ, jo netiek tālāk.
3 periodā gan Hārtlijs ''noslinkoja''... Nu aizrāvāmies ar uzbrukumiem dažas minūtes pirms spēles beigām.. Un jau zināja, ka Amerikāņi visi mīl pieslēgties uzbrukumam.. Paši saguruši, bet beigās vēl nenospēlē droši un palaiž pretuzbrukumā..
Ja būtu spēlējuši, kā pret Zviedriem, Slovākiem, šodien būtu bijuši 3 punkti. Bet pieņēmām stilu, kas patīk Amerikaņiem.

     [+] [-]

, 2017-05-13 19:43, pirms 7 gadiem
Jap, viss apmēram tāpat kā iepriekš ..

     [+] [-]

, 2017-05-14 00:14, pirms 7 gadiem
sasperjods-k, 2017-05-12 22:16, aizvakar
Vienu spēli līdz fričiem jadod atvilkt elpu, lai ir izsalkums

     [+] [-]

, 2017-05-14 00:22, pirms 7 gadiem
Ceru, ka Bobs neaizlauza Elvi vakar.