Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Eksperti vērtē: Miļunam patīk disciplīna, Cipruss atzīmē pašaizliedzību

Eksperti vērtē: Miļunam patīk disciplīna, Cipruss atzīmē pašaizliedzību
Aigars Cipruss
Foto: HK Mogo

Pilnmēness dienā Latvijas hokeja izlase cieta pirmo zaudējumu pasaules čempionātā, piekāpjoties spēcīgajai Zviedrijas valstsvienībai ar 0:2. Pēc zaudējuma savu komentāru par spēli sniedza divi hokeja treneri - Ēriks Miļuns un Aigars Cipruss. Abi treneri norādīja, ka Latvijas izlase bija disciplinēta, tikai vajadzēja izmantot savas iespējas.

"Kopumā spēle tika aizvadīta godam. Pirmais gols neveiksmīgs, otrais uz pretinieku meistarības rēķina," sacīja Ēriks Miļuns. "Spēle bija disciplinēta un noraidījumi bija maz (Latvijai bija trīs noraidījumi). Pelnīti, Merzļikins atkal labākais. Ja viņš nebūtu vārtos, tad spēles gala rezultāts varēja būt citāds. Iespējas bija daudz, ja neiemet vairākumā 5:3, tad uzvarēt ir grūti. Zviedrijas izlases vārtsargs arī nospēlēja labi, mūsējiem iespējas bija gana daudz."

Pagājušās sezonas vidū, pārbaudes turnīrā Liepājā, Ēriks Miļuns debitēja uz Latvijas hokeja izlases soliņa kā galvenais treneris. Pagājušajā rudenī viņš bija galvenā trenera Haralda Vasiļjeva asistents olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Kalendārā gada ievadā, Miļuns atkāpās no Latvijas U20 izlases galvenā trenera amata, pēc valstsvienības izkrišanas no elites divīzijas. HK "Prizma" galvenais treneris Miļuns paralēli pilda arī "Volvo" halles direktora pienākumus.

"Merzļikins vārtos var stāvēt visu turnīru, viņš sevi ir lieliski pierādījis. Fiziskā kondīcija Elvim ir laba, otrajā vārtu guvumā viņš vienīgais nebija izslēdzies no spēles," par Latvijas izlases pirmā vārtsarga sniegumu izteicās Miļuns.

Atjaunotās Latvijas hokeja izlases pirmo vārtu autors – Aigars Cipruss. Hokejista karjeras laikā piedalījies 11 pasaules čempionātos un divās Olimpiskajās spēlēs. Aizvadītājā sezonā strādāja par Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Normunda Sējēja asistentu, viņš bijis arī Latvijas U20 izlases galvenā trenera palīgs un īsu brīdi strādājis ar pieaugušo izlasi.

"Zviedru meistarība bija augstāka, epizodiski viņi diezgan pamatīgi ieķērās mūsu aizsardzības zonā," iesāka Aigars Cipruss. "Mūsu pašaizliedzība un bloķētie metieni turēja spēles laiku. Trešajā periodā nāca kulminācija, kad zviedri uz savu vieglprātību pelnīja noraidījumus. Diskusija raisījās par to vai bija, vai nebija noraidījumi, bet, lielākoties, tie bija taisnīgi. Latvijai bija labas iespējas spēli izlīdzināt, bet tas neizdevās. Zviedri ir augsta līmeņa komanda, pietrūka gols, lai būtu iekšā spēlē un ieķertos."

"Piekliboja meistarība ripu iemest rāmī, uzmest kādu atlēkušo ripu. Ar iepriekšējiem pretiniekiem izspēles raisījās vieglāk. Epizodiski, piemēram, Kaspars (Daugaviņš) atdeva lieku piespēli, kura varbūt nebija vajadzīga. Girgensona maiņa bija līmenī, Džeriņa virknējums izveidoja pāris labus momentus. Jāvērtē tikai trešais periods, jo pirmie divi periodi bija pasmagi. Mēģinājām sagaidīt savu momentu, bet pārsvarā bijām bez ripas. Girgensons varēja iemest viena epizodē pirmajā periodā, kur maiņas biedri pacīnījās aiz vārtiem. Trešais periods nāca ar noraidījumiem, tāpēc ripa un pārliecība bija mūsu pusē. Čempionāta garumā man patīk Rihards Bukarts ar savu enerģiju, neordinārām piespēlēm un momentu veidošanu."

"Negribu nonicināt Dānijas, Slovākijas un Itālijas izlases, bet meistarības līmenī tās ir zemākas kā Zviedrijas komanda. Tagad mums pretī nāk top komandas, Latvijas spēle šajā čempionātā ar Boba redzējumu ir ļoti aktīva. Nākamais pretinieks Amerikas izlase ir ļoti jauna, ātra un meistarīga, - nekas vieglāks nebūs. Ar šādu spēli četriniekā būtu jātiek. Var just komandas garu un trenera pienesumu, jo ir pamainīta psiholoģija."

     [+] [-]

, 2017-05-12 11:12, pirms 7 gadiem
veel vajag tresho experti - kas pieburtu biki veiksmes un atsevishkjos gadijumos varbūt pat pārdomāta neordināra avantūrisma. Jo tresha periodā bŗizhiem bija tada sajūuta ka dzhkiem pat rokas dreb no taa ka kaut kas VAR sanākt... pārāk uztraukti bija.

     [+] [-]

, 2017-05-12 11:35, pirms 7 gadiem
zivotaajs rakstīja: veel vajag tresho experti - kas pieburtu biki veiksmes un atsevishkjos gadijumos varbūt pat pārdomāta neordināra avantūrisma. Jo tresha periodā bŗizhiem bija tada sajūuta ka dzhkiem pat rokas dreb no taa ka kaut kas VAR sanākt... pārāk uztraukti bija.

Jā, man arī tāda sajūta radās ..... kaut kāda neliela neticība, ka varam, bet ar to pietika, lai nevarētu paņemt kaut punktu ...

     [+] [-]

, 2017-05-12 11:58, pirms 7 gadiem
Vācieši sev labu kalendāru salikuši. Dānija, Itālija, tad 2 dienas atpūta un spēle pret Latviju, kas iepriekšējā dienā būs spēlējusi ar krieviem. Nav jēgas mūsējiem plēst pakaļu pret USA un krieviem, jo augstāk par 4.vietu vairs netiksim un pirms spēles pret GER mums punktu skaits būs līdzīgs (neticās, ka Dāņi un Itāļi GER apspēlēs). Tā ka otrdienas spēle būs izšķirošā, kam arī attiecīgi jāgatavojas.

     [+] [-]

, 2017-05-12 12:47, pirms 7 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Vācieši sev labu kalendāru salikuši. Dānija, Itālija, tad 2 dienas atpūta un spēle pret Latviju, kas iepriekšējā dienā būs spēlējusi ar krieviem. Nav jēgas mūsējiem plēst pakaļu pret USA un krieviem, jo augstāk par 4.vietu vairs netiksim un pirms spēles pret GER mums punktu skaits būs līdzīgs (neticās, ka Dāņi un Itāļi GER apspēlēs). Tā ka otrdienas spēle būs izšķirošā, kam arī attiecīgi jāgatavojas.
Šogad amerikāņi nav neuzvarami. Tā ka vēl ir diez gan liela putra vietu sadalījumā un viss vēl mums ir iespējams.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 12:56, pirms 7 gadiem
""Zviedru meistarība bija augstāka, epizodiski viņi diezgan pamatīgi ieķērās mūsu aizsardzības zonā," iesāka Cipruss, kurš sešas savas hokejista karjeras sezonas aizvadīja Skandināvijā - Somijā."

Somija nav Skandināvijā! Nu kā tā var lažot, Lotār Zariņ?!
Tad jau, tik pat labi var teikt, ka visa Turcija ir Eiropā.

     [+] [-]

, 2017-05-12 14:25, pirms 7 gadiem
"Jāvērtē tikai trešais periods, jo pirmie divi periodi bija pasmagi. "

Latvijas sporta psiholoģijas zelta standarts reti kad ir formulēts tik precīzi. Tieši tāpēc katra uzvara tiek svinēta kā liels brīnums!

     [+] [-]

, 2017-05-12 14:39, pirms 7 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Vācieši sev labu kalendāru salikuši. Dānija, Itālija, tad 2 dienas atpūta un spēle pret Latviju, kas iepriekšējā dienā būs spēlējusi ar krieviem. Nav jēgas mūsējiem plēst pakaļu pret USA un krieviem, jo augstāk par 4.vietu vairs netiksim un pirms spēles pret GER mums punktu skaits būs līdzīgs (neticās, ka Dāņi un Itāļi GER apspēlēs). Tā ka otrdienas spēle būs izšķirošā, kam arī attiecīgi jāgatavojas.
hmm, varam arī par 3.vietu pacīnīties, ja ļoti gribam. Uzvaram USA, esam viņiem priekšā, kā arī GER jāņem. Un esam stabili trešie!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 16:00, pirms 7 gadiem
PuLVeris rakstīja: ""Zviedru meistarība bija augstāka, epizodiski viņi diezgan pamatīgi ieķērās mūsu aizsardzības zonā," iesāka Cipruss, kurš sešas savas hokejista karjeras sezonas aizvadīja Skandināvijā - Somijā."

Somija nav Skandināvijā! Nu kā tā var lažot, Lotār Zariņ?!
Tad jau, tik pat labi var teikt, ka visa Turcija ir Eiropā.
A kur tad Somija ir? Vienmēr tika pie skandināviem pieskaitīta gan mentāli gan savas vēstures dēļ. Baltija nav, Krievija (paldies Dievam) arī nē.