Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Jāuzvar pašiem un jācer uz ASV

Viedoklis: Jāuzvar pašiem un jācer uz ASV
Skrastiņš, Karsums, Sprukts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sportā vienmēr ir tā - "izdari pats savu darbu ar maksimālu atdevi un tikai tad vari sākt raudzīties uz citiem." Latvijas hokeja izlases uzvara pār Zviedriju bija lieliska un (neapšaubāmi) noderīga, bet tas nenozīmē, ka mūsu hokejistus sagaida viegls ceļš uz ceturtdaļfinālu.

Uzsvars uz taktisko un psiholoģisko gatavību

Ne tikai hokejā, bet arī basketbolā, mūsu izlasēm diezgan grūti ir sevi labi parādīt pret tiem pretiniekiem, kuri būtu jāuzvar, vai kuri ir vismaz mūsu līmenī. Jo īpaši, ja tas seko pēc ļoti labas spēles pret kādu no grandiem. Negribu piesaukt nelaimi, bet jāatgādina, ka man līdz šim viss ir gājis otrādi. Sasolīju uzvaru pret ASV, bet latvieši piedzīvoja zaudējumu, gaidīju smagu zaudējumu pret zviedriem - uzvarējām. Vienmēr ir tā sliktā priekšnojauta pirms šādām spēlēm, kā rīt pret Austriju, bet pie tā ir pieradinājušas mūsu izlases. Satraukumu nedaudz atvēsināja tas, ka Oļegs Znaroks uzreiz pēc uzvarētās spēles izteicās, ka šī spēle ir ātrāk jāaizmirst.

Nevaram arī teikt, ka esam diži stiprāki par Austriju. Redzēju austriešu spēli pret zviedriem un dzirdēju, ko eksperti runā par to, kā viņi spēlējuši pret ASV. "Austrieši pret amerikāņiem ļoti labi darbojās aizsardzībā un tikai beigās tika salauzti," atzina Māris Zembergs. Lai arī mūsu un austriešu līdz šim aizvadīto spēļu rezultāti ir stipri atšķirīgi, tomēr jāsaka, ka esam spēkos līdzīgas komandas. Jā, var piekrist - zviedri austriešu zonā pirmajā un trešajā periodā darīja, ko gribēja, bet mēs zviedrus uzveicām, tomēr sliecos uz to, ka Latvija zviedrus apspēlēja tieši taktiski. Tāpēc arī jānovēl treneriem un komandai tikpat labi taktiski un psiholoģiski sagatavoties spēlei ar Austriju. Jāatgādina arī, ka austriešu fani šeit ir gana daudz, tāpēc arī faniem būs "kārtīgi jānobriest" pirms spēles.

Jācer uz ASV uzvaru

Zinu, ka man kāds ar rungu nāks virsū, par to, ka esmu "reālists," bet, pēc spēles ar ASV, arī es biju viens no tiem, kurš gaidīja zaudējumu zviedriem ar vismaz četru vārtu starpību. Galu galā, lai tā notiktu, bija visi loģiskie apstākļi (vēsture, zviedru sniegums pret Austriju, mūsējo sniegums pret ASV). Tomēr mūsu hokejisti parādīja, ka reizi pa reizei sportā arī loģiku var apspēlēt.

Mans reālista prāts atkal ir ieslēdzies - lai kā es atbalstītu Latvijas izlasi, es neredzu iespēju mūsējiem pieveikt krievus otrajā kārtā (jo īpaši tagad, kad esam pārspējuši Zviedriju). Mums vēlamais scenārijs ir ļoti vienkāršs - pēc spēles ar Austriju (ja tajā tiks izcīnīta uzvara, vai vismaz punkts par papildlaiku), latviešiem jau nākamajā dienā ir spēle. Ja ASV pieveic zviedrus, tad Latvija paliek otrie grupā, līdzi ņemot divus punktus. Otrā vieta nozīmē, ka nākamajā dienā būtu jāspēlē ar krieviem (kuriem vispirms jāpieveic Šveice), kas ir visoptimālākais variants. Nav noslēpums, ka otrajā kārtā svarīgākās spēles būtu ar Šveici un Vāciju (kuri tomēr izskatās nenoliedzami labāki par frančiem). Paliekot apakšgrupā trešajiem un aizvadīt divas dienas pēc kārtas svarīgas spēles (ar Austriju un uzreiz pēc tam ar mājiniekiem - Šveici) mūsējie diez vai spēs vienlīdz kvalitatīvi. It īpaši, ja šīm spēlēm ir ceturtdaļfināla cena.

Zināms, ka Šveice un Vācija ir neērti pretinieki, bet tikpat neērti bija arī zviedri. Ja ar šīm komandām spēlēsim pēc atpūtas un pēc zaudējuma krieviem, tad mums atkal būs īstā motivācija, fiziskais svaigums un būsim tā teikt "atpakaļ uz zemes." Tālāk spriedelēt nez vai ir vērts, jo es joprojām sliecos uz to, ka zviedriem ir pa spēkam apspēlēt gan ASV, gan arī Krievus, bet, ja sakrīt visi mums vēlamie varianti (uzvaram Austriju, Šveici un Vāciju, zviedri piekāpjas krieviem un ASV), tad varam ceturtdaļfinālā pat iekļūt kā trešā spēcīgākā komanda no otrās kārtas. Protams, šādi var izrēķināt vislabākos ceļus līdz pat finālam un viss, ko esmu uzrakstījis noteikti nepiepildīsies (neesmu arī tik daudz pa mēsliem mīdījies), bet jāatceras ir viens - ceturtdaļfināls ir reāls un tam visvairāk tic tieši paši spēlētāji!

1 2 3 4 111 komentāri

 +74 [+] [-]

, 2009-04-28 14:52, pirms 15 gadiem
Vienreiz jau mēs cerējām uz jeņķiem,kad izšķīrās,kas tiks tālāk ukraiņi vai mēs! Tad tika ukraiņi!
Nav ne uz ko jacer,bet pašiem jauzvar austriešus, un tad viss būs Ok!

     [+] [-]

, 2009-04-28 14:53, pirms 15 gadiem
Ir domas,

kas virmo gaisaa
un taa vien prasaas

peec gjeniaalas spalvas,
kas taas izliktu uz papiira
vai ekraana.

Doma par iespeejamo ceturtdaljfinaalu noteikti nav viena no taam.
Jo tas ir skaidrs
pat ezim

 +39 [+] [-]

, 2009-04-28 14:54, pirms 15 gadiem
Vienmēr Šveici pieskaitam pie "ņemamajiem", bet ne reizi vēl neesam paņēmuši. Lai gan Vācija un Šveice nākošajā kārtā jau patiešām nav tas sliktākais variants.

     [+] [-]

, 2009-04-28 14:54, pirms 15 gadiem
no otras grupas nakti tiri njemamas komandas tas priecee!!

  +6 [+] [-]

, 2009-04-28 14:54, pirms 15 gadiem
Nav ko fantazeet,fantazeet saakt varees peec peedeejaas apaksgrupas speeles,ja taa tiks uzvareeta!

 +38 [+] [-]

, 2009-04-28 14:55, pirms 15 gadiem
te jau medaļas dala?

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 14:57, pirms 15 gadiem
LABS RAKSTS
Paldies autoram par izskaidroto situaciju man parastajam letiņam.
Protaams ceram uz to labāko

  +5 [+] [-]

, 2009-04-28 14:58, pirms 15 gadiem
Laikam jau tomēr jāpagaida rītdiena (kad uzvarēsim Austriju), tad varēs spriedelēt, rēķināt utt.

     [+] [-]

, 2009-04-28 15:01, pirms 15 gadiem
Interesants raksts!

  +5 [+] [-]

, 2009-04-28 15:01, pirms 15 gadiem
Ir pamats ceret, ka uzvaresim Shveici un Vaciju, bet galvenais ir no sakuma uzvaret Austriju. Atskiriba no pagajushaa gada.
1) Dinamo Riga
2) Skrastins, Ankipans nakushi klaat
3) Laba vairakuma realizacija
4) Musejo agresiva spele aizsardziba
5) Vacieshiem sliktaks sastavs kaa pagajushosezon
6) Shveicieshi spele neparliecinoshi

 +16 [+] [-]

, 2009-04-28 15:03, pirms 15 gadiem
flipsider rakstīja: Ir pamats ceret, ka uzvaresim Shveici un Vaciju, bet galvenais ir no sakuma uzvaret Austriju. Atskiriba no pagajushaa gada.
1) Dinamo Riga
2) Skrastins, Ankipans nakushi klaat
3) Laba vairakuma realizacija
4) Musejo agresiva spele aizsardziba
5) Vacieshiem sliktaks sastavs kaa pagajushosezon
6) Shveicieshi spele neparliecinoshi
labs uzskaitījums

Mūsu izlases labās īpašības:

Esam labāki, labāk slidojam,

Vācijas sliktās īpašības: slikti spēlē

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 15:03, pirms 15 gadiem
Tomer ir labi ka kads irekina ko mums vajag... tad var uzreiz saprast realo situaciju, kurma mes varam piekapties un kurus jauzvar lai tiiktu talak... Paldies par skaidrojumu!!
Slēpts komentārs: Raitcha

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 15:07, pirms 15 gadiem
Tāpēc jau hokejs un vispār sports ir interesants, ka nevar tā visu salikt pa plauktiem kā autors to ir izdarījis.
Kāpēc tāda pārliecība, ka Krievija uzvarēs Šveici?

  +2 [+] [-]

, 2009-04-28 15:07, pirms 15 gadiem
Nez, manuprāt pret Austriju būs ļoti smaga spēle - ne tik daudz spēles ziņā, bet psiholoģiski. AUT nav ko zaudēt un viņi ies uz visu banku. Ja mūsējie uz spēli izies ar domu, ka mums jau pietiek uzvara papildlaikā, tad var sanākt smags zāģis pamatlaikā...Ceru, ka šis scenārijs nepiepildīsies. AUT ir Vaneks, kurš pagaidām gan neko nav parādījis, bet kā zināms - īsti līderi mēdz izšaut svarīgākajās spēlēs...No Vaneka rīt būs jāuzmanās
Par uzvaru! Peace!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 15:09, pirms 15 gadiem
Loti pareizs raksts, pilniba piekritu!

     [+] [-]

, 2009-04-28 15:10, pirms 15 gadiem
citēju: (neesmu arī tik daudz pa mēsliem mīdījies)

Vai tas ir kāds sakāmvārds, kur neesmu dzirdējis?

 +10 [+] [-]

, 2009-04-28 15:13, pirms 15 gadiem
flipsider rakstīja: Ir pamats ceret, ka uzvaresim Shveici un Vaciju, bet galvenais ir no sakuma uzvaret Austriju. Atskiriba no pagajushaa gada.
1) Dinamo Riga
2) Skrastins, Ankipans nakushi klaat
3) Laba vairakuma realizacija
4) Musejo agresiva spele aizsardziba
5) Vacieshiem sliktaks sastavs kaa pagajushosezon
6) Shveicieshi spele neparliecinoshi
In protams pats galvenais prieksnosaciijums:

7) Saša Ņiživijs

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 15:14, pirms 15 gadiem
4 maijs tuvojas.. par uzvaru paar Krieviju nav ko satraukties - taa jau ir liktenii iecirsta

p.s.s viegls joks protams , bet kapeec ne???

  -2 [+] [-]

, 2009-04-28 15:17, pirms 15 gadiem
tracina visas šitās rēķināšanas. ka tik beigās nesanāk netikt nekur, tas gan būtu sāpīgi , un šitādas rēķināšanas nekad ne pie kā laba nenoved....

par uzvaru rīt!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 15:20, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Vienreiz jau mēs cerējām uz jeņķiem,kad izšķīrās,kas tiks tālāk ukraiņi vai mēs! Tad tika ukraiņi!
Nav ne uz ko jacer,bet pašiem jauzvar austriešus, un tad viss būs Ok!
ivar77 protams ka pašiem jāuzvar, bet ir viens mazs bet
veiksmīgā jenķu un zviedru spēles iznākumā par labu amerikāņiem pamatlaikā, un attiecīgi latvijai pamatlaikā varam savā grupā palikt otrie
tad vismaz pirmā spēle nebūtu pret krieviem, bet gan šveice vai vacieši, domāju tā būtu labāk bet nu kas to lai zin kā būtu ja būtu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-04-28 15:22, pirms 15 gadiem
Nez, ierijot no krieviem kādas 8 ripas, mūsēji tikpat labi var būt arī zem, nevis "uz" zemes. nav nemaz slikts variants, kad katra spēle ir kā pēdējā - tad neatslābinās un nesāk nevajadzīgi rēķināt, kuram var atļauties zaudēt, un kuram nevar.

     [+] [-]

, 2009-04-28 15:22, pirms 15 gadiem
atvaino autor, bet nu nav godigi nolikt ausstriju ar latviju viena plauktina. nu esam mes specigaki par slepotajtautu. protams viniem ir ta viena zvaigzne, bet tas ari viss. nejau mes esam uz 1 un 2 divizijas robezas bet tiesi austriesi, ari speles pret asv un zviedriju musu izredzes uzvaret bukmeikeri verteja divas reizes lielakas neka austriesiem. protams mums ir tads nesmuks ieradums uzkapt uz grabekla svarigakaja bridi, bet nevaig jau ari parslavet pretinieku, austriesi mums ir jauzvar.
latviesiem ir tada pat ipatniba ka amerikaniem, mes pat serbijas izlasi pataisitu par baigo grandu un teiktu ka bus smaga spele.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-28 15:22, pirms 15 gadiem
oscarsq, 15:14, pirms 3 minūtēm, citēt
4 maijs tuvojas.. par uzvaru paar Krieviju nav ko satraukties - taa jau ir liktenii iecirsta

p.s.s viegls joks protams , bet kapeec ne???

nu nu

     [+] [-]

, 2009-04-28 15:23, pirms 15 gadiem
Protams, ka vēl jau Austrija var mūsējo sapņus aplauzt, ja vien komanda sāks pārāk daudz domāt par otro kārtu.

     [+] [-]

, 2009-04-28 15:25, pirms 15 gadiem
Winston rakstīja: oscarsq, 15:14, pirms 3 minūtēm, citēt
4 maijs tuvojas.. par uzvaru paar Krieviju nav ko satraukties - taa jau ir liktenii iecirsta

p.s.s viegls joks protams , bet kapeec ne???

nu winston kungs nesaki viss ka tas nav iespējams, šis gads hokejā ir brinumiem pilns



nu nu
nu winston kungs nesaki viss ka tas nav iespējams, šis gads hokejā ir brinumiem pilns

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 15:27, pirms 15 gadiem
Man ir viens ieteikums autoram-jaaiet veel pa meesliem miiciities,tad iespeejams piepildiisies visas prognozes ;d

     [+] [-]

, 2009-04-28 15:28, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Vienreiz jau mēs cerējām uz jeņķiem,kad izšķīrās,kas tiks tālāk ukraiņi vai mēs! Tad tika ukraiņi!
Nav ne uz ko jacer,bet pašiem jauzvar austriešus, un tad viss būs Ok!
nesaprati raxtu....austrie6i mums jebkurā gadījumā jāuvar...
tikai par pozīciju tabulā ir atkarīgs no swe-usa geima!

  +4 [+] [-]

, 2009-04-28 15:28, pirms 15 gadiem
Būsim reāli - Latvijas izlasei krievi nav pa spēkam un vispār domāt par otrās kārtas spēlēm ir pāragri - rīt vēl ir cienīgi jāaizvada spēle ar Austriju. Tā teikt - nedalīsim nenomedīta lāča ādu ';

  +5 [+] [-]

, 2009-04-28 15:28, pirms 15 gadiem
Alexij rakstīja: spējat tik uzvarēt Austriju, tas ir galvenais. par zviedru un amīšu spēli nav ko domāt, varbūt tiešām šogad Gustavsons savācis pēdējo vismaz 20 gadu vājāko sastāvu. Ja uzvaram Austriju, bagāžā jau nāk 2 punkti
Nevajag noniecināt panākumu.
Es gan uzskatu zviedrus par reāliem pretendentiem uz medaļām.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-28 15:32, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: atvaino autor, bet nu nav godigi nolikt ausstriju ar latviju viena plauktina. nu esam mes specigaki par slepotajtautu. protams viniem ir ta viena zvaigzne, bet tas ari viss. nejau mes esam uz 1 un 2 divizijas robezas bet tiesi austriesi, ari speles pret asv un zviedriju musu izredzes uzvaret bukmeikeri verteja divas reizes lielakas neka austriesiem. protams mums ir tads nesmuks ieradums uzkapt uz grabekla svarigakaja bridi, bet nevaig jau ari parslavet pretinieku, austriesi mums ir jauzvar.
latviesiem ir tada pat ipatniba ka amerikaniem, mes pat serbijas izlasi pataisitu par baigo grandu un teiktu ka bus smaga spele.
Tas ir tīri teorētiski,ka esam spēcīgāki par austriešiem! Umarks labi parādija,kas LV hokejs ir tepat kaimiņiem zviedriem,jo viņš zināja tikai divus LV hokejistus! Mēs arī nezinām austriešu hokejistus,bet tas nenozīmē,ka viņiem nav labu spēlētāju,jo viņiem pēdējos gados ļoti audzis vietējā čempja līmenis! Atliek vien atcerēties,ka A.Irbe tika atskaitīts no Red Bull komandas,jo nevilka Austrijas čempja līmenī!
Vakardiena ir visspilgtākais piemērs,ka PČ notiek dažādi negaidīti pavērsieni, ja nenovērtē pretinieku!!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 15:33, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Tas ir tīri teorētiski,ka esam spēcīgāki par austriešiem! Umarks labi parādija,kas LV hokejs ir tepat kaimiņiem zviedriem,jo viņš zināja tikai divus LV hokejistus! Mēs arī nezinām austriešu hokejistus,bet tas nenozīmē,ka viņiem nav labu spēlētāju,jo viņiem pēdējos gados ļoti audzis vietējā čempja līmenis! Atliek vien atcerēties,ka A.Irbe tika atskaitīts no Red Bull komandas,jo nevilka Austrijas čempja līmenī!
Vakardiena ir visspilgtākais piemērs,ka PČ notiek dažādi negaidīti pavērsieni, ja nenovērtē pretinieku!!
Vislabakais metienu atvairishanas procents un atskaitits? Nedomaju viss. Vispirms uzzini vai taa ir taisniba un tikai, tad runaa.

     [+] [-]

, 2009-04-28 15:37, pirms 15 gadiem
Galvenais lai nezud koncentracija uz speli pret Austriju,Ja bus tads pats cinas spars ka pret Zviedriem tad uzvaru nekur nepaliks..Nakama karta tiesam izskatas loti laba,ja viss notiek tad ceturdalfinals ir reals..

     [+] [-]

, 2009-04-28 15:44, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Vienreiz jau mēs cerējām uz jeņķiem,kad izšķīrās,kas tiks tālāk ukraiņi vai mēs! Tad tika ukraiņi!
Nav ne uz ko jacer,bet pašiem jauzvar austriešus, un tad viss būs Ok!
Toreiz mēs cerējām uz Zviedriem, ka tie uzveiks ASV, bet bija niča un mūsu sapnis bija izsapņots.
1 2 3 4 111 komentāri