Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Beļavskis: "Būt trenerim ir daudz grūtāk nekā spēlētājam"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Beļavskis: "Būt trenerim ir daudz grūtāk nekā spēlētājam"
Aleksandrs Beļavskis darbā ar Latvijas izlasi
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis (51) intervijā žurnālam "Mājas Viesis" atklāj, ka ārpus laukuma viņš drīzāk ir demokrāts, bet spēles laikā var būt arī stingrs, jo, lai uzvarētu, ir jāievēro disciplīna. Spēlētāja karjeras laikā Beļavska alga bija desmit reizes mazāka nekā Rīgas “Dinamo” tagadējiem līderiem.

"Būt trenerim ir daudz grūtāk nekā būt spēlētājam. Spēlētājs atbild tikai par savu darbību, treniņā izdara prasīto un dodas mājās. Trenerim ir jāizveido komanda, jāizmanto savi spēlētāji pēc iespējas labāk. Tā ir liela atšķirība," atzīst Aleksandrs Beļavskis. "Es arī spēlētāja karjeras laikā nedomāju, ka trenerim ir viegli, sak, tikai stāv malā un komandē. No trenera lielā mērā atkarīgs, kāda būs komandas ķīmija. Katram spēlētājam ir savs raksturs, tādēļ katram jāatrod sava pieeja. Domāju, ka man līdz šim karjerā ir izdevies izveidot labus kolektīvus, varbūt izņemot divus gadījumus - vienreiz Zviedrijā un Krievijā. Ārpus laukuma esmu drīzāk demokrāts, bet spēles laikā varu būt arī stingrs, jo, lai uzvarētu, ir jāievēro disciplīna."

Zaudējumi ir nepatīkami, ja par rezultātu atbild treneris. "Grūti aiziet mājās un visu aizmirst, pēc zaudējumiem domāju, ko varēju darīt, lai uzvarētu, kā esmu viņus motivējis. Par rezultātu pirmām kārtām atbildīgs treneris. Ja redzu, ka viņi spēlē ar maksimālu atdevi, tomēr zaudē, nav vērts sev pārmest. Ja ir ļoti sāpīga neveiksme, tad gribas pabūt vienam un padomāt, bet principā nav tā, ka mani pēc spēlēm nedrīkst aiztikt - varu parunāt ar sievu, viņa bieži nāk uz spēlēm, orientējas hokejā un ir arī labs psihologs."

Rīgas “Dinamo” vadošie spēlētāji saņem 300-400 tūkstošus eiro par sezonu. Kāda bija spēlētāja Beļavska alga Zviedrijas klubā? "Desmit reizes mazāka - ap četrdesmit tūkstošiem. Otrās līgas komandā tā bija normāla alga. Turklāt es saņēmu vairāk nekā pārējie komandas spēlētāji. Nekādu kapitālu ar spēlētāja karjeru neuztaisīju. Tagad ir citi laiki," norāda tagadējais Latvijas izlases stūrmanis.

Mūsu hokejā tagad kāds atgādina kādreizējo hokejistu Beļavski? "Ir arī labāki hokejisti. Varbūt Miķelī Rēdlihā mazliet redzu sevi."

2015. gada pasaules čempionāts risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā (1.-17.maijs). Prāgas grupā mūsu pretinieces būs Kanāda, Zviedrija, Čehija, Šveice, Francija, Vācija un Austrija. Pasaules čempionātā pirmā spēle Latvijas hokejistiem būs 1. maijā pret Kanādas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Mājas Viesis"

1 2 37 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2015-04-27 12:09, pirms 9 gadiem
Un tā nauda daudziem traucē spēlēt ar pilnu atdevi....to var pamanīt, atliek tik paskatīties kādu Rīgas Dināmo spēli.

     [+] [-]

, 2015-04-27 12:17, pirms 9 gadiem
pilnā intervija (7 daļās) ir šeit: Treneris hokejā un ģimenē. Saruna ar Aleksandru... - Druvietis noskopojies un tikai ļoooti mazu fragmentu ielicis...

 +11 [+] [-]

, 2015-04-27 12:23, pirms 9 gadiem
Inteligjents,varbuut pat paaraak,prieksh hokeja.Veelu veiksmi Dinamo Riga Legendai!

  +6 [+] [-]

, 2015-04-27 12:26, pirms 9 gadiem
Taa ir, taads spiediens ir trenerim,

 +10 [+] [-]

, 2015-04-27 12:29, pirms 9 gadiem
Teicama intervija! Novēlu Beļavska kungam panākumus ar Latvijas izlasi!
Slēpts komentārs: Antons Upesdeglis

  +1 [+] [-]

, 2015-04-27 12:31, pirms 9 gadiem
smart88 rakstīja: Un tā nauda daudziem traucē spēlēt ar pilnu atdevi....to var pamanīt, atliek tik paskatīties kādu Rīgas Dināmo spēli.
Jā, jā – uzliec vēl veco nodrāzto plati – jo sliktākās komandās un vājākās līgās ar zemāku atalgojumu spēlēs LV izlases spēlētāji – tad PČ vienkārši lidos pa laukumu .
Faktiski, ja LV izlases spēlētāji vispār nesaņemtu algu, tad būtu OS un PČ čempioni

  +1 [+] [-]

, 2015-04-27 12:36, pirms 9 gadiem
smiltene vanagi rakstīja: Faktiski, ja LV izlases spēlētāji vispār nesaņemtu algu, tad būtu OS un PČ čempioni
Kā senajā jokā par ēzeli, kuru gandrīz, gandrīz jau pieradināja iztikt bez ēšanas... tikai pēdējā brīdī šis ņēma un nosprāga.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-27 12:37, pirms 9 gadiem
Rakstīt komentārus ar nav viegli, bet nesūdzos.

  -3 [+] [-]

, 2015-04-27 12:38, pirms 9 gadiem
smiltene vanagi rakstīja: Jā, jā – uzliec vēl veco nodrāzto plati – jo sliktākās komandās un vājākās līgās ar zemāku atalgojumu spēlēs LV izlases spēlētāji – tad PČ vienkārši lidos pa laukumu .
Faktiski, ja LV izlases spēlētāji vispār nesaņemtu algu, tad būtu OS un PČ čempioni
pieļauju, ka Tu nelīdz galam saprati viņa domu. Domāju, ka atslēgas vārds viņa tekstā bija "Dinamo" nevis "nauda"...

  -2 [+] [-]

, 2015-04-27 12:39, pirms 9 gadiem
Jācer Beļavskis būs ienesis Latvijas izlasē arī kaut ko Zviedrijas hokeja, ne tikai padomju skolu.Tad cerība ir. Kā nekā, labakais treneris izlasē bija tieši zviedrs Lindstrēms.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 12:42, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: pieļauju, ka Tu nelīdz galam saprati viņa domu. Domāju, ka atslēgas vārds viņa tekstā bija "Dinamo" nevis "nauda"...
"...Un tā nauda daudziem traucē spēlēt ar pilnu atdevi..." – kas tur ko nesaprast? Un RD nauda ir savādāka par Maskavas Dynamo, Barys, Ņeftehimik naudu?

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 12:56, pirms 9 gadiem
smiltene vanagi rakstīja: "...Un tā nauda daudziem traucē spēlēt ar pilnu atdevi..." – kas tur ko nesaprast? Un RD nauda ir savādāka par Maskavas Dynamo, Barys, Ņeftehimik naudu?
jā, ir gan.
Vienai daļai RD kreklos tā ir vismaz 2x lielāka nekā tad, ja viņi spēlētu kur citur.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 13:13, pirms 9 gadiem
smiltene vanagi rakstīja: Jā, jā – uzliec vēl veco nodrāzto plati – jo sliktākās komandās un vājākās līgās ar zemāku atalgojumu spēlēs LV izlases spēlētāji – tad PČ vienkārši lidos pa laukumu .
Faktiski, ja LV izlases spēlētāji vispār nesaņemtu algu, tad būtu OS un PČ čempioni
Vispār tas parāda arī sabiedrībā valdošās vērtības kopumā.....Šeit absolūti nav runa par to kas un kur lidotu, bet vienkārši pēc lielas naudas daudziem mūsu spēlētājiem ir problēmas ar attieksmi un motivāciju īpaši uz savas valsts pārstāvēšanu PČ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-04-27 13:41, pirms 9 gadiem
Veiksmi Prāga

  +6 [+] [-]

, 2015-04-27 13:42, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: pieļauju, ka Tu nelīdz galam saprati viņa domu. Domāju, ka atslēgas vārds viņa tekstā bija "Dinamo" nevis "nauda"...
Cik tad no Rīgas Dinamo atteicās spēlēt izlasē šogad?

  +1 [+] [-]

, 2015-04-27 13:45, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Cik tad no Rīgas Dinamo atteicās spēlēt izlasē šogad?
belaru prese rakstīja, ka A.Ņiživijs esot atteicies spēlēt no TRTD

  +4 [+] [-]

, 2015-04-27 13:49, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: belaru prese rakstīja, ka A.Ņiživijs esot atteicies spēlēt no TRTD
Nu jā, Ābols un Ankipāns jau arī nebūšot sastāvā - tātad vismaz trīs ir atrasti

  +4 [+] [-]

, 2015-04-27 13:50, pirms 9 gadiem
Vienam otram tas dinamo,ka tads sliktais bubulis,kas vainigs pie visam likstam Latvijas hokeja..man skiet tiesi otradi Meija,Dzerins,Sotnieks,Cibulskis utt..tiesi pateicoties dinamo(jo savejie) ieguvusi nenovertejamu pieredzi augsta limena sacensibas spej dot nopietnu pienesumu izlases speles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-27 14:05, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: RD ir kaudze hokejistu ,kuri ir pārmaksāti diletanti. Labi - vadošie spēlētāji saņem tik cik viņi ir pelnījuši , bet tie jaunie un 4.maiņas čekeri ir pārmaksāti.
Nosauc to kaudzi pārmaksāto diletantu no RD, kas ir LV izlasē?
Un kādā ziņā pārmaksāti? Līga ir pieņēmusi minimālās algas lielumu un tādu viņi saņem un 4. maiņa šogad RD labi darīja sev paredzēto darbu. Kāds sakars ar diletantiem?
Pagaidām izskatās, ka vienīgais diletants esi tu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-04-27 14:17, pirms 9 gadiem
A-BURTS ar lielo "A" rakstīja: Tā gluži nebija Es lasīju to rakstu, tur bija teikts kā par esošajiem,tā arī par BIJUŠAJIEM spēlētājiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nepiedalīsies šīgada čempionātā
Bijušie, tāpēc saucas par BIJUŠAJIEM jo vairs nespēlē Tev tiešām jāmacās latviešu valoda

  +1 [+] [-]

, 2015-04-27 14:18, pirms 9 gadiem
Agrilson rakstīja: Vienam otram tas dinamo,ka tads sliktais bubulis,kas vainigs pie visam likstam Latvijas hokeja..man skiet tiesi otradi Meija,Dzerins,Sotnieks,Cibulskis utt..tiesi pateicoties dinamo(jo savejie) ieguvusi nenovertejamu pieredzi augsta limena sacensibas spej dot nopietnu pienesumu izlases speles
Naģenēm liekas, ka jo spēlētājs spēlē vājākā līgā un ar mazāku algu, jo labāk spēlēs izlasē, kad pienāks tas mirklis, kad vispār neviens no LV izlases neko nesaņems, tad LV kļūs par OS un PČ čempioniem .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-27 14:34, pirms 9 gadiem
A-BURTS ar lielo "A" rakstīja: Es tik atkārtoju to, kas un kā bija rakstīts Belaru portālā un tur ar Latviešu valodu nav nekāda sakara
Tu tagad kādā valodā raksti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-27 14:45, pirms 9 gadiem
A-BURTS ar lielo "A" rakstīja: Vai es kaut ko nepareizi uzrakstīju, profesor?
Bijušie spēlētāji, kuri dažādu iemeslu pēc nepiedalās....VTF - kādi viņiem iemesli, visiem viens iemesls - bijušais

     [+] [-]

, 2015-04-27 14:50, pirms 9 gadiem
valstsvienības sastāvu PČ paziņos 15:00 tiešraidē TVnetā:
TVNET :: Hokejs 2015 - Tiešraidē paziņos...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-27 14:58, pirms 9 gadiem
A-BURTS ar lielo "A" rakstīja: Bet es takš tev kārtējo reizi borēju,ka tā bija rakstīts tanī rakstā Действующие и бывшие игроки по разным причинам.... un t.t. Belari vienkārši salīdzināja mūsu izlasi ar pagājušo gadu, nosauca tos,kuri nespēlēs,un Nedzīvais tādā veidā tika tanī sarakstā,kā bijušais Nevis kā Zaipis neprecīzi interpretēja,ka šis vēl tagad, it kā pēc Belaru domām, skaitoties DR sastāvā
Tu neko neborēji, tikai tagad izskaidroji

  -3 [+] [-]

, 2015-04-27 15:09, pirms 9 gadiem
Jā – tiešām mums ir tik skumīgi ar aizsargiem, ka Demiters jāņem uz PČ

  +1 [+] [-]

, 2015-04-27 15:20, pirms 9 gadiem
smiltene vanagi rakstīja: Jā – tiešām mums ir tik skumīgi ar aizsargiem, ka Demiters jāņem uz PČ
Skumji ir tas, ka daudzi vadošie LV hokejisti, tikuši pie lielajām KHL algām, vairs negrib spēlēt izlasē.
Bet uz PČ brauc tie, kuri treneruprāt, gribu un var spēlēt.

     [+] [-]

, 2015-04-27 15:22, pirms 9 gadiem
Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā:
TVNET :: Hokejs 2015 - Beļavskis paziņo...

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs, Jānis Kalniņš.

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Māris Jass, Renārs Demiters, Maksims Širokovs.

Uzbrucēji: Miks Indrašis, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš , Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Armands Bērziņš, Kaspars Saulietis, Koba Jass, Rodrigo Ābols, Lauris Bajaruns, Ņikita Jevpalovs un Gunārs Skvorcovs.
1 2 37 komentāri