Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Čehijas hokeja izlasi turpmāk vadīs Vujteks

Čehijas hokeja izlasi turpmāk vadīs Vujteks
Vladimirs Vujteks
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Par Čehijas izlases galveno treneri kļuvis 68 gadus vecais hokeja speciālists Vladimirs Vujteks, bet oficiāli viņu amatā augustā jāapstiprina Čehijas hokeja asociācijai.

Līdz augustam Vujtekam būs jāiesniedz asociācijā valstsvienības darba plāns un jāizvēlas sev asistentus.

No 2011. līdz 2015. gadam Vujteks vadīja Slovākijas izlasi, kura 2012. gadā viņa vadībā izcīnīja pasaules čempionāta sudraba medaļas. Viņš bija plānojis beigt trenera karjeru pēc darba ar Slovākijas izlasi.

Pirms tam Vujteks strādāja Krievijā, vadot Jaroslavļas "Lokomotiv", Maskavas "Dynamo" un Kazaņas "Ak Bars", kā arī Čehijā, strādājot ar Ostravas "Vitkovice Steel", Triņecas "Očelari" un HC "Zlin". Tāpat viņš bijis gan galvenais treneris, gan asistents Čehijas U20 izlasē.

Čehijas izlases galvenā trenera amats atbrīvojās pēc tam, kad to pameta Vladimirs Rūžička, kurš tika apsūdzēts kukuļņemšanā. Rūžička viņam izteiktās apsūdzības nodēvējis par nepatiesām un uzsvēris, ka cīnīsies, lai viņa vārds netiktu aptraipīts.

Izmantotie resursi:
hokej.cz


, 2015-06-18 20:24, pirms 9 gadiem
Vai man vienīgajam šķiet, ka Vujteka laiki ir sen sen beigušies? Slovākiem iet dramatiski kopš Sudraba medaļu izcīnīšanas 2012. gadā.
Bet nu novēlu viņam manas domas mainīt, jo pēc 15 mēnešiem jau PK hokejā.
, 2015-06-18 23:04, pirms 9 gadiem
Kas viņi galvu saspieduši!?
Vujteka man pielika punktu kad Šatanu nosauca pa nekam nederīgu un nepaņēma viņu uz olimpiādi, un slovāki izgāzās pēc pilnas programmas...
Par cik Jagrs vairs nespēlēs izlasē tad po*un kas ar viņu izlasi notiek...
, 2015-06-19 10:58, pirms 9 gadiem
vujteks ir/ vai drīzāk bija augtas klases profs, bet tgd gan vairāk kā pensis, čehiem jūtamas treneru kadru problēmas arī jauniešu līmenī savā nacionālajā sporta veidā, būtu labāk devuši iespēju Beļavskim- kas zin kā
Eduards Odiņš un Andris Ansons
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF
39

Odiņš un Ansons aiz borta, pasaules čempionātā bez Latvijas tiesnešiem

Starptautiskās hokeja federācijas Tiesnešu komiteja nosaukusi 16 galvenos tiesnešus un 16 līnijtiesnešus, kuri tiesās šā gada pasaules čempionāta augstākajā divīzijā Krievijā.
Kaspars Daugaviņš un Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
7

"VV/2015" visbiežāk nominēts Kirovs... Lipmans

Gada beigas ir laiks, kad uz paveikto atskatās visi - gan atsevišķas sporta veidu federācijas, gan arī Latvijas sporta mamma - LOK, kā arī dažādas sīkākas sporta organizācijas. Neko nedarītāju pulkā nevarēja palikt arī "VV". Tā kā šajā sadaļā galvenokārt apkalpojam hokeju, tad, saprotams, ka šis rangs būs par hokeju. Lai nominācijās tiktu cildināti tiešām tikai paši izcilākie, izveidojām arī žūrijas komisija. Tajā kopā ar mani tika uzaicināta arī hokeja eksperte Bulta. Tātad paši labākie Latvijā ir...
Glens Henlons
Foto: ITAR-TASS/Scanpix
4

Henlons pamet Šveices izlases galvenā trenera amatu

Šveices Hokeja federācija savā mājaslapā paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar valstsvienības galveno treneri Glenu Henlonu. Līgumattiecības izbeigtas pēc mutiskas vienošanās.