Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Turkmenistāna uzņemta IIHF dalībvalstu lokā

Rolands Eliņš

Turkmenistāna uzņemta IIHF dalībvalstu lokā
Turkmenistānas galvenajā ledus hallē ir vietas 10 tūkstošiem skatītāju

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka papildinājusi savu locekļu skaitu, to vidū uzņemto Centrālāzijas valsti Turkmenistānu. IIHF nu ir 74 dalībvalstis.

Lielāko daļu Turkmenistānas valsts teritorijas klāj Karakuma tuksnesis, līdz ar to par senām hokeja tradīcijām šajā valstī nav vērts runāt, lai arī tā savulaik bija hokeja lielvalsts PSRS sastāvā. Taču 2006. gadā tika atklāta pirmā ledus halle, pēc pieciem gadiem to skaits trīskāršojās, un vakar Turkmenistā uzņemta IIHF sastāvā.

Ar dabasgāzi bagātajā valstī hokejs izpelnījās īpašu popularitāti pēc tās prezidenta Gurbanguli Berdimuhamedova iniciatīvas, kurš uzsāka hokeja programmas un lika rīkot jauniešu turnīrus. Kopš 2013. gada tiek izcīnīts Prezidenta kauss, par kuru cīnās klubi no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Kazahstānas u.c.

Turkmenistānas augstākajā līgā ir astoņas komandas(starp citu, par vienu vairāk nekā Latvijas Virslīgā) un tajā reģistrēti 182 hokejisti, lielākā daļa no tiem vēl junioru vecumā. Turkmenistāna kļuvusi par trešo bijušās Padomju savienības Centrālāzijas valsti, kura iekļauta IIHF sastāvā, pievienojoties Kazahstānai un Kirgizstānai.

Izmantotie resursi:
Page Redirection

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-05-16 10:51, pirms 9 gadiem
Ja grib,var visu uzbūvēt,Latvijā gan, naudas dēļ,drīzāk nojauks,nekā būvēs.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-16 11:01, pirms 9 gadiem
Vienaldzigs tas pasakums, vieni amatieri vairak vai mazak.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-16 11:09, pirms 9 gadiem
Beidzot pasaulē labāka hokeja nācija uzņēmta IIHF

  -1 [+] [-]

, 2015-05-16 11:19, pirms 9 gadiem
Latvijas izlasei ir meistarīgi spēlētāji ar kuriem var nokomplektēt vienu normālu vidusmēra izlasi, bet vairāk jau mums arī nav kā Turkmenistānai. Vietējais čempis amatieru, ģinamo krievu klubs un viena arēna Rīga, pārējās zālēs var tikai trenēties un neko vairāk.

  +5 [+] [-]

, 2015-05-16 11:52, pirms 9 gadiem
Sāniņš rakstīja: Latvijas izlasei ir meistarīgi spēlētāji ar kuriem var nokomplektēt vienu normālu vidusmēra izlasi, bet vairāk jau mums arī nav kā Turkmenistānai. Vietējais čempis amatieru, ģinamo krievu klubs un viena arēna Rīga, pārējās zālēs var tikai trenēties un neko vairāk.
Es domāju, salīdzināt Turkmenistānas čempja līmeni pret Latvijas ir mazliet debīli!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-16 11:59, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Es domāju, salīdzināt Turkmenistānas čempja līmeni pret Latvijas ir mazliet debīli!
Tieši tā, nevar salīdzināt un to arī nevajag darīt, bet runa iet par to ka mums tā hokeja saimniecība praktiski ir nekāda, ja rēķina ka Latvijas hokejs ir tradīcijām bagāts!

  -1 [+] [-]

, 2015-05-16 12:17, pirms 9 gadiem
Sāniņš rakstīja: Tieši tā, nevar salīdzināt un to arī nevajag darīt, bet runa iet par to ka mums tā hokeja saimniecība praktiski ir nekāda, ja rēķina ka Latvijas hokejs ir tradīcijām bagāts!
Latvijai ir slikta hokeja saimniecība, bet nevajag jau pārspīlēt.
P.S latvijas iedzīvotājiem nav tik labi ienākumi, lai katrs varētu sūtīt savus bērnus hokejā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-05-16 14:31, pirms 9 gadiem
Ātri, lēti un kvalitatīvi! rakstīja: Latviešiem labāk patīk kautko pārdot, notirgot.. Priekš kam būvēt pašiem kautko, ja var kādam pārdot, iegūt naudu un vēl kāds cits uzcels kautko jauku!
60% Valsts jau izpārdota! Un procents tik kāp!
Visā pasaulē, viens otram pārdod nekustamos īpašumus, nekā slika tur nav, viņu jau prom nevar aizvest.

     [+] [-]

, 2015-05-16 19:59, pirms 9 gadiem
Arēna superīga.Gan jau naturalizēs kādus krievus un tā lieta xāks kustēties.Atceros krievu laikos Vidusāzijā(konkrēti Uzbekijaā) bija tāds klubs Taškentas Binokor(pat ja nemaldos vienu gadu grieza 1,ligā),tad tur pārsvarā spēlēja krievi(lielākoties tiem kam bija problēmas ar sportisko disciplīnu-dropmaņi un tamlīdzīgi kadri.

     [+] [-]

, 2019-04-25 12:23, pirms 5 gadiem
Ja kas šogad Turkmenistāna tīri labi nospēlē 3.Divīzijā. Turkmenistāna uzvarēja Dienvidāfriku ar 7 pret 2. Dienvidāfrikai tas hoķis ir palicis aizvien sūdīgāks. Kādreiz Dienvidāfrika bija viens no favorītiem uz 3.Divīziju.
Piemēram šogad 3.Divīzijā spēlē - Bulgārija, Turcija, Dienvidāfrika, Taivāna, Luksemburga un Turkmenistāna. Taivāna arī knapi knapi vinnēja to Turkmenistānu 5 pret 4. Dienvidāfrika zaudēja 3 pret 12 Bulgārija.
Piemēram Gruzija arī vinnēja Meksiku 3 pret 2, 2.B Divīzijā. Tur 2.B Divīzijā Meksikai ir pašvaki. Gruzijai arī ir respekts tādā grupā un pie tam jauna komandas valsts.