Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Krievu vārtsargs Jerjomenko nepiedalīsies pasaules čempionātā

Agris Suveizda

Krievu vārtsargs Jerjomenko nepiedalīsies pasaules čempionātā
Aleksandrs Jerjomenko
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Maskavas "Dynamo" paziņojis, ka 36 gadus vecais vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko veselības problēmu dēļ izstājas no cīņas par vietu Krievijas izlases sastāvā.

Aleksandrs Jerjomenko pasaules čempionātos nav piedalījies kopš 2010. gada, taču šogad bija gatavs cīnīties par vietu izlasē un Krievijā notiekošajā turnīrā piedalīties, ja nepieciešams, arī kā trešais vārtu vīrs. Tomēr Maskavas "Dynamo" preses dienests paziņojis, ka cīņa par vietu sastāvā piespiedu kārtā ir noslēgusies.

"Aleksandram Jerjomenko gatavošanās perioda gaitā Krievijas izlasē saasinājās vecie savainojumi," teikts kluba paziņojumā. "Pēc konsultēšanās ar nacionālās komandas un Maskavas "Dynamo" medicīnas štābiem un veiktajām medicīniskajām pārbaudēm Jerjomenko tika rekomendēts atlabšanas periods no trim līdz četrām nedēļām. Tādējādi viņa atrašanās izlases rīcībā nav iespējama."

Pieredzējušais vārtsargs regulārajā sezonā savainojumu dēļ aizvadīja tikai 23 spēles, kuru laikā atvairīja 93,6% metienu un ielaida vidēji 1,77 ripas, taču Gagarina kausa izcīņā piedalījās visos desmit mačos. Izslēgšanas spēlēs viņam 94,0% atvairītu metienu un vidēji ielaistas 1,76 ripas. Gagarina kausā Maskavas "Dynamo" vispirms četrās spēlēs pārspēja Sočus, bet pēc tam sešos mačos piekāpās Sanktpēterburgas SKA. Jerjomenko piedalījies piecos pasaules čempionātos. 2005. un 2007. gadā viņš kopā ar Krievijas izlasi izcīnīja bronzu, 2008. un 2009. gadā kļuva par pasaules čempionu, bet 2010. gadā tika pie sudraba godalgas.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija gatavošanos čempionātam sāka ar divām uzvarām pār Norvēģiju (2:1 pagarinājumā un 4:1) un turpinās ar spēlēm pret Slovākiju (14. un 16. aprīlī), Zviedriju (21. un 23.) un Somiju (28. un 30.). Latvija un Krievija pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā un Maskavā savā starpā tiksies 9. maijā.

Izmantotie resursi:
Вратарь московского "Динамо" Еременко не сможет...

  -1 [+] [-]

, 2016-04-12 18:23, pirms 8 gadiem
Stipri šaubos , ka viņš tiktu uzspēlēt ,
Ņemot veeraa ka buus - Varlamovs , Bobrovskis u.c