Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Rūžička atkāpjas no Čehijas izlases galvenā trenera amata

Andrejs Siliņš

Rūžička atkāpjas no Čehijas izlases galvenā trenera amata
Vladimirs Rūžička
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Čehijas hokeja valstsvienība palikusi bez galvenā trenera - no amata atkāpies līdzšinējais darba veicējs Vladimirs Rūžička, savu lēmumu pamatojot ar skandālu par kukuļņemšanu savā darba vietā Prāgas "Slavia" klubā.

Jau aprīlī pirms pasaules čempionāta klajā nāca video materiāls, ko ierakstījis kāds "Slavia" jauniešu sistēmas spēlētāja tēvs. Viņš Rūžičkam devis 500 000 kronu (ap 20 000 eiro), lai viņa atvase tiktu pie lielākas lomas savā komandā. Kad tas nav noticis, tēvs ierakstījis sarunu ar treneri par šo tēmu.

52 gadus vecais speciālists vēlāk nenoliedza, ka pieņēmis naudu, tomēr to izlietojis kluba vajadzībām nevis personiskajām lietām. Arī tagad, atkāpjoties no amata, Rūžička turpina apgalvot to pašu un norāda, ka cīnīsies par savu taisnību līdz galam.

Rūžička vadījis Čehijas izlasi pēdējos divos pasaules čempionātos, divas reizes ieņemot ceturtās vietas. Treneris vadīja valstsvienību arī iepriekš - no 2004. līdz 2005. gadam, kad izcīnīts pasaules zelts, kā arī no 2008. līdz 2010. gadam, izcīnot vēl vienu pasaules zeltu.

Rūžička nākamajā sezonā būs Jēkaba Rēdliha treneris čehu klubā "Chomotuv".

Izmantotie resursi:
Trenér Růžička končí: Rozhodl jsem se...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja