Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Elvim zilā žakete jau ir, vai būs zilās zamša kurpes?

Elvim zilā žakete jau ir, vai būs zilās zamša kurpes?
Elvis Merzļikins
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šajā rudenī daudzi beidzot sagaidīja Latvijas izlases pirmā numura Elvja Merzļikina debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Tiesa, tā ir izvērtusies, iespējams, ne tik spoža kā kāds ir gaidījis. Kā Merzļikina pozīcijas izskatās pašlaik un vai bez zilās žaketes viņš, kā runā amerikāņi, spēs iekāpt tajās (zilajās zamša) kurpēs, kuras viņam ir sagatavots un vai viņš kļūs par Ohaio štata hokeja karali?

VIDEO: Merzļikins pirmoreiz atvaira visus metienus NHL mačā

Kolumbusas "Blue Jackets" Latvijas hokeja līdzjutējiem ir gana zināma komanda, jo šīs komandas rīcībā ir pabijuši nu jau četri Latvijas hokejisti, kā arī vēl agrīnajos Rīgas "Dinamo" laikos, Latvijas galvaspilsētas komandas panākumus kaldināja daudzi bijušie "Zilo žakešu" spēlētāji (Marks Hartigans, Dūvijs Veskots, Martins Pruseks), taču kopš šī rudens, vai, varbūt, pavasara, Kolumbusas komandai ir pievērsta īpaša uzmanība, jo tajā savus pirmos soļus NHL sper, nedomāju, ka būs pārspīlēts, ja teikšu, spilgtākais pēdējo 20 gadu Latvijas hokeja pārstāvis, vārtsargs Elvis Merzļikins.

Tiesa, līdz ar šādu interesi uzreiz sākas citi jautājumi – kāpēc Elvi nelaiž laukumā, kāpēc komanda spēlē tik slikti, ar ko Korpisalo ir labāks, kādas ir komandas izredzes tikt izslēgšanas mačos utt. Uz visiem jautājumiem, protams, nemēģināšu atbildēt, bet par vārtsargu situāciju gan.

Neveiksmīgā starpsezona

Vispirms, lai saprastu kā "Blue Jackets" nonāca līdz tādai situācijai, ka tās vārtus sargā līgas debitants un vārtsargs, kurš iepriekš nekad vairāk par 31 spēli sezonā nav aizvadījis, vajag mazliet ielūkoties pagātnē. Nesenā pagātnē – pavasarī.

Uzvarējuši 47 no 82 regulārās sezonas spēlēm, "Blue Jackets" pamatīgi gatavojās izslēgšanas mačiem, papildinot sastāvu arī ar Raienu Dzingelu un Metu Dušeinu. Kopā ar Artēmiju Panarinu, Sergeju Bobrovski, Kemu Atkinsonu, Pjēru-Luku Dubuā, kā arī Džonu Tortorellu uz treneru tiltiņa, tā bija ļoti kaujasspējīga komanda, taču jau tajā brīdī visi zināja, ka šis gājiens pēc Stenlija kausa būs pēdējais šai komandai šādā sastāvā.

Netieši, taču nepārprotami par savu vēlmi pamest Ohaio štatu izteica abi Krievijas hokejisti, Bobrovskis un Panarins, bet tuvojoties starpsezonas tirgošanās periodam, arī Dušeina nākotni daudzi saistīja ar citām komandām.

Kāds bija "sausais" atlikums vasaras izskaņā? Protams, viss ir jāskatās perspektīvā, jo pašlaik Kolumbusa, saprotot, ka līderi iet prom, izvēlējās paņemt pauzi un pārbūvēt komandu, taču fakts paliek fakts – "Blue Jackets" nespēja vai arī nevēlējās sastāvā paturēt nevienu no iepriekšējās sezonas līderiem, kuriem bija neierobežotā brīvā aģenta statuss. Panarins devās uz Ņujorku, Bobrovskis – Floridu, Dušeins darbu atrada Nešvilā, Dzingels – Karolīnā.

Ko Jarmo Kekalainens varēja ierakstīt savā aktīvā? Viņš komandai piesaistīja bijušo Sanhosē "Sharks" uzbrucēju Gustavu Nīkvistu, kā arī pagarināja līgumus ar aizsargiem Raienu Mareju un Zaku Verenski. Sakot godīgi – pamaz. Protams, var runāt, ka Kolumbusā ir spoža jaunatne (jā, nenoliedzami, tai ir labas perspektīvas), taču vienalga, ja komanda vēlas saglabāt savu konkurētspēju, ir jābūt diezgan lielam sapņotājam cerot, ka jaunie un viens labs, taču ne tuvu ne izcils uzbrucējs spēs aizpildīt visus lielos "caurumus", kas bija radušies pēc "baigās vasaras".

Konkurence

Milzīgs robs sastāvā bija arī vārtos, jo, kā jau minēju, Sergejs Bobrovskis devās uz Floridu, kur siltās saulītes staros "Panthers" vārtos nomainīja karjeru noslēgušo Roberto Luongo. Kāda bija Kekalainena atbilde uz šo? Pareizi – tika noslēgts līgums ar Elvi Merzļikinu un paziņots, ka tieši Jonass Korpisalo, līdzšinējais otrais numurs, un Latvijas vārtsargs būs komandas pēdējās līnijas turētāji.

Protams, Latvijas hokeja atbalstītājiem tā bija laba zīme un ilgi gaidīts notikums, taču Ziemeļamerikā uzreiz norādīja, ka šis duets – otrais numurs un debitants, noteikti nav labākais risinājums un pirmssezonas vārtsargu duetu reitingos Korpisalo-Merzļikins bija meklējami pēdējās rindiņās.

Protams, Elvis ir sevi pierādījis Eiropas klubu hokejā, ir glābis Latvijas izlasi starptautiskos mačos, taču NHL ir pilnīgi cita dziesma un uzreiz arī bija skaidrs, ka viņam vēl būs smagi jāstrādā, lai ne tikai uzvilktu zilo žaketi, bet iekāptu zilā zamša kurpēs, t.i., aizstātu bijušo vezinieti Bobrovski. Parasti šī apbružāšanās Ziemeļamerikas hokejā notiek zemākajās līgās, taču vai nu Merzļikins bija tik labs, vai viņa aģents, taču sezonu vārtsargs sāka galvenajā komandā.

Savukārt Jonass Korpisalo līdz šim, aizvadot savu piekto NHL sezonu, ir spēlējis tikai kā otrais numurs un nevienā no sezonām nav aizvadījis vairāk kā 31 maču. Vēl labu laiku pirms sezonas arī bija skaidrs, ka šis gads būs izņēmums, jo, lai vai cik labi Merzļikins debitēs, nez vai viņš pirmajā sezonā spēs aizvadīt 60 vai vairāk spēles, tāpēc somam būs jāspēlē vairāk.

Lielākā problēma visā šajā Korpisalo jautājumā bija tā, ka viņa līdzšinējā spēle un arī statistikas rādītāji neliecināja, ka viņš var pretendēt uz pirmā numura pozīciju ilgtermiņā. Jā, 2015./2016. gada sezonā, kad cirkšņa savainojuma dēļ Bobrovskis nespēja palīdzēt komandai, Korpisalo bija labs aizstājējs, taču visa pārējā karjera viņam bija diezgan neizteiksmīga un pašlaik viņš aizvada jau trešo sezonu pēc kārtas, kurā vidēji mačā ielaiž vismaz 2.95 ripas un nevar atvairīt 90% no visiem pretinieku metieniem.

Tiesa, neskatoties uz to somam-ģenerālmenedžerim nebija nekādu aizspriedumu parakstīt līgumu ar somu-vārtsargu (lai gan daudzi par viņa nākotni Kolumbusā un NHL kopumā vēl pagājušajā sezonā runāja diezgan drūmos toņos) un cerēt, ka notiks brīnums. Brīnumi nenotiek, vismaz ne tik lieli, ka četras NHL sezonas viduvēji spēlējošs vārtsargs pēkšņi "uzplauktu".

Īsāk sakot, Kolumbusas komandas vadība, apzināti vai gluži nejauši, ir izvēlējusies diezgan interesantu taktiku, proti, abi vārtsargi ir ievesti pašos dziļākajos ūdeņos (NHL – aut.) un izmesti no laivas, lai redzētu, kurš būs peldētājs un dzīvotājs, bet kurš – nē.

Interesanta aina paveras arī, ja mazliet apskatās interesantās statistikas, proti, kā Elvis Merzļikins un viņa konkurents Jonass Korpisalo izskatās dažādās spēles situācijās. Tā sauktā "advancētā statistika" piedāvā iepazīties ar atvairīto metienu procentu dažādās situācijās – vieglās, vidējās un sarežģītās. Ar datiem var iepazīties zemāk redzamajā tabulā.

SpēlētājsVie%Vid%Sar%
E.Merzļikins96.4383.3390.00
J.Korpisalo97.694.8368.57

Izmantoti corsica.hockey dati uz 31.10.2019.

Te arī var redzēt tendences – Korpisalo sniegums ir diezgan paredzams, t.i., jo sarežģītāka situācija, jo mazāks atvairīto metienu procents, savukārt Elvim situācija ir interesanta, proti, sarežģītos metienus viņš neitralizē labāk (1 no 10) nekā vidēji sarežģītos (5 no 30). Iemesli? Gan jau, ka dažādi un, visdrīzāk, saistāmi ar pierašanu pie Ziemeļamerikas hokeja, taču tāpat var teikt, ka Merzļikins glābj "Blue Jackets". Šajā rādītājā (bīstamo metienu atvairīšanas procents) viņš arī ir starp labākajiem vārtsargiem visā līgā, šobrīd ieņemot sesto vietu.

Nekas nav beidzies

Protams, ka kāds saistot vārtsargu spēli ar iepriekš aprakstītajām sastāva komplektēšanas problēmām, iebildīs, ka tagad, redz, sastāvs esot vājāks un tāpēc vārtsargiem neiet tik labi. Daļēji tam, protams, var piekrist, taču tikai tai daļai, kas skar uzbrukumu, jo šobrīd, salīdzinot ar trim iepriekšējiem gadiem, komandai ir krasi kritusies rezultativitāte (par 0.54 vārtiem vidēji spēlē), kas nozīmē, ka uz 12 aizvadītajām spēlēm nav gūti 6.48 vārti. Tāpat spēle nevienādos sastāvos, kā vairākumā, tā mazākumā, vismaz pagaidām, prasa uzlabojumu. Tiesa, ja mēs runājam par tiešajiem vārtsarga spēli ietekmējošajiem lielumiem – metieniem pa vārtiem, tad nekas daudz nav mainījies un šobrīd pieļauti 31.1 metiens vidēji spēlē ir iepriekšējo triju sezonu rādītāju robežās.

Pārbūves process nekad nav skaists un, ja vēl laukuma spēlētājiem nereti šādā laikā izdodas ja ne uzspīdēt, tad izdzīvot, vārtsargi dabū ciest pirmie. No otras puses – jebkura pārbūve ir labs laiks, kad pierādīt sevi un "Blue Jackets" pirmā vārtsarga postenis šobrīd ir tik brīvs, ka šobrīd sūdzēties par Latvijas hokejistiem klasisko "bet tur jau mūsējos nelaiž pie teikšanas", būtu aplami.

Lai arī Latvijas hokeja līdzjutēju rindās jau ir vērojams zināms pesimisms un ik pa laikam var redzēt kādu komentējam, ka nekas no tā Merzļikina nesanāks (pašam Elvim šī situācija gan nav nekas jauns, jo jau no jauniešu un junioru izlases laikiem viņš tiek "norakstīts"), patiesībā nekas nav nedz iegūts, nedz zaudēts. Vienkārši jāiet un jāpaņem tas, kas slikti stāv (pirmā numura vieta Kolumbusas komandas vārtos).

Vai E. Merzļikins līdz sezonas beigām kļūs par pirmo numuru?

  • 477

  • 106



, 2019-10-31 12:10, pirms 4 gadiem
Kas ir zilā žekete? (no virsraksta)
Bet ja par tēmu - Elvi kopš ieskrējās izlasē pamata noraksta pustroļļi (tie, kam jāizceļ KHL varenība, rus hokejistu varenība), basketa trollēni un vienkārši ņaudētāji, kas slavē tos, kam iet un notirš tos, kam neiet. Atbildot uz aptauju - šogad Elvis vēl nebūs 1. CBJ numurs. Es domāju, ka visas šīs sezonas garumā priekšroka būs Korpisalo, bet sezonas gaitā izlīdzināsies spēļu skaits + sezonas otrajā pusē (ja būs zaudētas cerības uz PO) iedos pāris mačus fermas uz to brīdi labākajam - vai nu Vehvilainenam vai Kivleniekam. Nākamajā sezonā gan Elvim visas iespējas ieņemt 1.nr vietu. Ar piebildi - ja ar viņu nāks uzvaras.
, 2019-10-31 12:15, pirms 4 gadiem
Tiem, kas neseko hokejam vienu sezonu, atcerās, ka arī izlases sākumā Elvim negāja viegli. Viņš visās komandās, kur ir spēlējis, ir izturējis spiedienu un pārņēmis pirmā vārtsarga lomu. Protams, ka komanda dos iespēju vairāk spēlēt šajā sezonā, kurš vairākas sezonas jau ir pārstāvējis komandu un savā ziņā nopelnījis to, ka viņam pirmajam tiek "piedāvāta" pirmā vārtsarga pozīcija, taču rodas pārliecība, ka Elvis spēs izkonkurēt Korpisalo, jo viņš visos līmeņos līdz šim ir pierādījis savu varēšanu un šobrīd tas ir tikai laika jautājums - arī somam sezona nav iesākusies stabili un sniegums laukumā kopā ar stresošanu parāda to, cik patiesībā reāli ir iespējams Elvim kļūt par komandas pirmo numuru.
, 2019-10-31 12:18, pirms 4 gadiem
Šobrīd teikšu, ka ĞM liktenis ir Elvja rokās. Ar Korpisalo kā nr.1 bija kļūda. Tagad vajadzētu spēlēt ar Elvi. Jācer, ka Korpisalo savu uzticības kredītu ir krietni patukšojis, un Elvim priekšā stāv vairāku spēļu sērija.
, 2019-10-31 12:40, pirms 4 gadiem
Nu beidzamajos 20 gados Elviss noteikti nav spozhaka zvaigzne. Es piemeram uzskatu , ka Teodors Blugers no jaunajiem ir labakais. Un Pingvini tomer nav Zaketes. Starp citu daudzi smiesies , bet piemeram uzskatu, ka ari Raitis Ivanans bija zvaigzne. Vai daudz Latvijas speletaju NHL ir stata policisti??? Pagaidam ir skaidrs tikai viens. Elvim ir pilnigi realas iespejas klut par komandas vartusargu numur 1.
, 2019-10-31 13:12, pirms 4 gadiem
nedaudz jocīgs paziņojums, ka Elvis tiek "norakstīts". man vairāk redzēts tieši otrādi ka lielas cerības - liels talants un visur būs vilcējs.

CBJ loğiski - ne sr ko neriskē. šosezonu var veltīt attīstībai un meklējumiem. arī vārtos - reāli tagad meklē otro numuru tuv nākotnei, ja notiek brīmums un kāds sāk stabili vilkt, super. ja drīz parādīsies ambīcijas, tad iepirks lielu vārtsargu, budžets atļaus.
, 2019-10-31 13:42, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Nu beidzamajos 20 gados Elviss noteikti nav spozhaka zvaigzne. Es piemeram uzskatu , ka Teodors Blugers no jaunajiem ir labakais. Un Pingvini tomer nav Zaketes. Starp citu daudzi smiesies , bet piemeram uzskatu, ka ari Raitis Ivanans bija zvaigzne. Vai daudz Latvijas speletaju NHL ir stata policisti??? Pagaidam ir skaidrs tikai viens. Elvim ir pilnigi realas iespejas klut par komandas vartusargu numur 1.
Ja tā skatās, tad cik bieži Latvijas hokejisti tiek atzīti par savu līgu labākajiem savā pozīcijā top līgās? Elvim šāds panākums ir bijis 2 reizes.
, 2019-10-31 14:03, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja tā skatās, tad cik bieži Latvijas hokejisti tiek atzīti par savu līgu labākajiem savā pozīcijā top līgās? Elvim šāds panākums ir bijis 2 reizes.
Nu Elvim vel trakaks tituls bija, vel shi gada aprili. Labakais vartusargs Eiropa. Sho titulu gan vairak sporta zhurnalisti izveidojushi. Bet pilnigi reals fakts ir tas, ka Elvis uz NHL brauca ar vienvirziena ligumu. Kas ir loti liels retums NHL.
, 2019-10-31 14:15, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Nu Elvim vel trakaks tituls bija, vel shi gada aprili. Labakais vartusargs Eiropa. Sho titulu gan vairak sporta zhurnalisti izveidojushi. Bet pilnigi reals fakts ir tas, ka Elvis uz NHL brauca ar vienvirziena ligumu. Kas ir loti liels retums NHL.
Elvim tāpat kā pilnīgi visiem spēlētājiem līdz 27 gadiem pirmais līgums bija "entry level" jeb divvirziena līgums. Vienvirziena līgums ir jau otrais viņa NHL līgums!

tādi, kas brauc pēc 27 gadiem pirmo reizi uz NHL ir arī mūsdienās un uzreiz var slēgt vienvirziena līgumus.
rakties negribu pa capfriendly par tādiem, bet zinu dažus tā no "galvas"
dažas sezonas iepriekš Flyers bija krievu aizsargs Medvedevs ar 3 miljonu algu un Vegasā Šipačovs ar 5 miljonu algu, kā viņiem gāja un kur tagad viņi ir domāju nav jāstāsta.

p.s. Jānis Kalniņš , ja brauks uz NHL, varēs uzreiz slēgt vienvirziena līgumu, ja protams tādu dos. Viņš esot ar mieru arī AHL pakapāties. tas no intervijas sportaziņas.com.
, 2019-10-31 14:29, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Elvim tāpat kā pilnīgi visiem spēlētājiem līdz 27 gadiem pirmais līgums bija "entry level" jeb divvirziena līgums. Vienvirziena līgums ir jau otrais viņa NHL līgums!

tādi, kas brauc pēc 27 gadiem pirmo reizi uz NHL ir arī mūsdienās un uzreiz var slēgt vienvirziena līgumus.
rakties negribu pa capfriendly par tādiem, bet zinu dažus tā no "galvas"
dažas sezonas iepriekš Flyers bija krievu aizsargs Medvedevs ar 3 miljonu algu un Vegasā Šipačovs ar 5 miljonu algu, kā viņiem gāja un kur tagad viņi ir domāju nav jāstāsta.

p.s. Jānis Kalniņš , ja brauks uz NHL, varēs uzreiz slēgt vienvirziena līgumu, ja protams tādu dos. Viņš esot ar mieru arī AHL pakapāties. tas no intervijas sportaziņas.com.
Tarasenko uzreiz brauca ar vienvirziena ligumu un garanteto vietu 1 vai 2 maina, Shipachovs ari. Vienvirziena ligums jau tiri naudas jautajums. Vari farma spelet, ja tev maksa lielas komandas ligumu.
, 2019-10-31 14:33, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Tarasenko uzreiz brauca ar vienvirziena ligumu un garanteto vietu 1 vai 2 maina, Shipachovs ari. Vienvirziena ligums jau tiri naudas jautajums. Vari farma spelet, ja tev maksa lielas komandas ligumu.
Tarasanko pirmais līgums bija "entry level" jeb divvirziena līgums.
Šipačovs brauca 30 gados, tāpēc bija pirmais līgums - vienvirziena.
Atkārtoju vēlreiz VISIEM līdz 27 gadiem pirmais līgums ir divvirziena(entry level).
, 2019-10-31 14:34, pirms 4 gadiem
Zaipis, nemaz nestridos, ka treninprocesa laika pagajushas sezonas beigas bija divirziena ligums. Bet 1000 % , tagad ir vienvirziena.
, 2019-10-31 14:34, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Zaipis, nemaz nestridos, ka treninprocesa laika pagajushas sezonas beigas bija divirziena ligums. Bet 1000 % , tagad ir vienvirziena.
es kaut kur rakstu savādāk? tas par Elvi.
, 2019-10-31 16:17, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Tarasanko pirmais līgums bija "entry level" jeb divvirziena līgums.
Tarasenko savu iesaceja ligumu, Peterburgas SKA atstradaja, bet lidz shai dienai nesaprotu. Vinu tachu izzireja un NHL klubam farmklubs bija SKA. Vienigais , ko 1000 % zinu Sibirj pardeva Tarasenko un Bartuli, lai klubs nebankrotetu. Un darijumu nosledza Riga.
, 2019-10-31 16:21, pirms 4 gadiem
Starp citu, tiem kas nezin. Latvija ir hokejistu ligavu valsts. Un nebut ne kaut kadas 4 mainas speletajiem VHL, bet augstaka kalibra NHL zvaigznem... Gaidu, kad zhurnalisti sho temu pacels... Apgazisies no brinumiem )))
, 2019-10-31 16:25, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Tarasenko savu iesaceja ligumu, Peterburgas SKA atstradaja, bet lidz shai dienai nesaprotu. Vinu tachu izzireja un NHL klubam farmklubs bija SKA. Vienigais , ko 1000 % zinu Sibirj pardeva Tarasenko un Bartuli, lai klubs nebankrotetu. Un darijumu nosledza Riga.
klau ja "necērt zivi" varbūt paklusē....
Tarasenko "entry level" līgums bija no 2012-13 sezonas, kad viņš arī sāka spēlēt NHL!
Vienvirziena līgumu viņš parakstīja 2015.gadā , kurš joprojām spēkā.
speciāli paskatījos priekš tādiem īpatņiem kā Tu precīzi un ielieku linku iepazīties, lai turpmāk Tu nerakstītu kaut kādu dezu un savus izdomājumus! kolhozā viņš spēlēja ar kolhoza līgumu!
https://www.capfriendly.com/players...
, 2019-10-31 16:51, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: klau ja "necērt zivi" varbūt paklusē....
Tarasenko "entry level" līgums bija no 2012-13 sezonas, kad viņš arī sāka spēlēt NHL!
Vienvirziena līgumu viņš parakstīja 2015.gadā , kurš joprojām spēkā.
speciāli paskatījos priekš tādiem īpatņiem kā Tu precīzi un ielieku linku iepazīties, lai turpmāk Tu nerakstītu kaut kādu dezu un savus izdomājumus! kolhozā viņš spēlēja ar kolhoza līgumu!
https://www.capfriendly.com/players/vladimir-tarasenko
Nu nestasti to ko nezini ))) Tagad jau jaskatas, kursh mums dezinformators. Es personigi Riga satikos ar Novosibirskas delegaciju, kad risinajas parejas ligums uz SKA, pat summu varu tev pateikt 2 miljoni USD, kaut gan vinam jau bija ligums Sentluisu, bet tikai ar piebildi, ka farma sanems 68.000 USD. Kursh bija treneris Sibirj 2012 gada? Ak brinums Tarasenko tevs. Un devas vinsh neviss uz Sentluisu, bet uz SKA. Aibirj sanema 2 miljonus, Sentluisa figu, bet pec tam Tarasenko jaunakais vienvirziena ligumu 1 vai 2 maina
, 2019-10-31 16:56, pirms 4 gadiem
Un Vel Zaipis, kad uzzinasi kas ir Jana Besedina, tad varbut sapratisi, kads sakars Tarasenko ar Latviju un kadel Sibirj Latvija regulari pavadija pirmsezonas nometnes.
, 2019-10-31 17:27, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Nu nestasti to ko nezini ))) Tagad jau jaskatas, kursh mums dezinformators. Es personigi Riga satikos ar Novosibirskas delegaciju, kad risinajas parejas ligums uz SKA, pat summu varu tev pateikt 2 miljoni USD, kaut gan vinam jau bija ligums Sentluisu, bet tikai ar piebildi, ka farma sanems 68.000 USD. Kursh bija treneris Sibirj 2012 gada? Ak brinums Tarasenko tevs. Un devas vinsh neviss uz Sentluisu, bet uz SKA. Aibirj sanema 2 miljonus, Sentluisa figu, bet pec tam Tarasenko jaunakais vienvirziena ligumu 1 vai 2 maina
Es saprotu, ka šodien tie helovīni, bet briesmu stāstus te nevajag stāstīt...
, 2019-10-31 17:43, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Tarasenko savu iesaceja ligumu, Peterburgas SKA atstradaja, bet lidz shai dienai nesaprotu. Vinu tachu izzireja un NHL klubam farmklubs bija SKA. Vienigais , ko 1000 % zinu Sibirj pardeva Tarasenko un Bartuli, lai klubs nebankrotetu. Un darijumu nosledza Riga.
Kāds sakars Sibir ar Bartuli un Sentluisu, ja Bartulis Sibir un Stl nav spēlējis un tavus norādītos gados spēlēja Doņeckā, pirms tam Flyers sistēmā? Bartuli vienīgo reizi kad palaida lai "nebankrotetu" ir, kad Bartulis, kopar ar vēl 3-4 no Admiral pārcēlās uz Salavat
, 2019-10-31 18:11, pirms 4 gadiem
Eduards Ozols rakstīja: Kāds sakars Sibir ar Bartuli un Sentluisu, ja Bartulis Sibir un Stl nav spēlējis un tavus norādītos gados spēlēja Doņeckā, pirms tam Flyers sistēmā? Bartuli vienīgo reizi kad palaida lai "nebankrotetu" ir, kad Bartulis, kopar ar vēl 3-4 no Admiral pārcēlās uz Salavat
Atvainojos, aizrakstijos par daudz Pujacu uz Avangardu pardeva Tarasenko uz SKA, Kutuzovu uz Julajevu... Bija vel viens speletajs darijuma, bet aizmisu jau kas... Sibirj ielidoja ar .. Lokomotives Tradediju. Par Stefanu Livu kaut kada nauda neienaca un sakas finansu problemas. Bet Loko beidzama oficiala spele bija LDZ kausa
, 2019-10-31 18:20, pirms 4 gadiem
Starp citu Elvim lidzigs speleshanas stils , ka Stefanam Livam. Bet kursh vairs tadu vartusargu atceras. Aizgaja boja kopa ar Loko komandu.
, 2019-10-31 18:30, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Starp citu Elvim lidzigs speleshanas stils , ka Stefanam Livam. Bet kursh vairs tadu vartusargu atceras. Aizgaja boja kopa ar Loko komandu.
Starp citu, nē.
Divi pilnīgi atšķirīgu stilu pārstāvji, kas arī ir loģiski, jo viņu augumu starpība ir teju 10 cm.
, 2019-10-31 18:41, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Starp citu, nē.
Divi pilnīgi atšķirīgu stilu pārstāvji, kas arī ir loģiski, jo viņu augumu starpība ir teju 10 cm.
Nav jau basketbols. Abi loti uzmanigi seko(ja) savai zonai, nemil ipashi list ara no vartiem un uzbrukumu vienmer taisa no aizvartes. Loti labi aizsardzibas dirigenti. Viens aizsargs vienmer atvilks tuvak vartiem
, 2019-10-31 19:05, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Nav jau basketbols. Abi loti uzmanigi seko(ja) savai zonai, nemil ipashi list ara no vartiem un uzbrukumu vienmer taisa no aizvartes. Loti labi aizsardzibas dirigenti. Viens aizsargs vienmer atvilks tuvak vartiem
Basketbols nav, bet elementāru fiziku un ģeometriju neviens nav atcēlis, t.i., garāks vārtsargs nosedz lielāku vārtu laukumu, kas arī tiek izmantots. Protams, vairs ne tik prasti kā pirms gadiem 20-15, kad garos vārtsargus vēl 2 izmērus lielākā ekipējumā ģērba un viņi, izslidojuši no vārtiem (samazinājuši "apšaudes leņķi") tik krita uz ceļiem, ar cerību, ka ripa garām nepalidos, taču īsāks vārtsargs vienkārši nevar spēlēt tā pat kā garais, tam nav nekāda racionāla izskaidrojuma.

Par visu pārējo - tie ir tikai daži spēles aspekti un arī tur ne visam var piekrist (kaut vai par Merzļikina nevēlēšanos spēlēt ārpus vārtiem, jo viņš ir ar ļoti labu nūjas tehniku).

Livu drīzāk var salīdzināt ar Irbi - abi divi savu augumu kompensēja ar lielu gribēšanu un akrobātismu. Savukārt Merzļikins ir izteikts modernais vārtsargs, kurš izmanto savu augumu, kuram labi sanāk atlecošo ripu kontrole un viņš nemēģina ķert katru ripu utt.

Man, tomēr, atšķirību sanāk vairāk nekā līdzību.
, 2019-10-31 19:23, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Man, tomēr, atšķirību sanāk vairāk nekā līdzību.
Juri Minin, tu visu pareizi raksti un mums principialas domstarpibas nav. Hokejs nestav uz vietas. Merzlikins drizak ir darba rukis un Livs bija tieshi tads pats. Un abiem ir lieliska nujas tehnika. Merzlikins ari mil pasviest nuju uz priekshu. Irbe noteikti bija labakais vartusargs Latvijas vesture, un ja vinam nebutu problemas ar kreiso aci noteikti mes daudz vairak vinnetu. Bet visai vartusargu skolai Latvija, vectetinsh ir Mihails Vasiljonoks
, 2019-10-31 19:39, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Juri Minin, tu visu pareizi raksti un mums principialas domstarpibas nav. Hokejs nestav uz vietas. Merzlikins drizak ir darba rukis un Livs bija tieshi tads pats. Un abiem ir lieliska nujas tehnika. Merzlikins ari mil pasviest nuju uz priekshu. Irbe noteikti bija labakais vartusargs Latvijas vesture, un ja vinam nebutu problemas ar kreiso aci noteikti mes daudz vairak vinnetu. Bet visai vartusargu skolai Latvija, vectetinsh ir Mihails Vasiljonoks
Es arī nesaku, ka ir principiālas domstarpības (lai gan Livu un Merzļikinu kā stilā līdzīgus vārtsargus es gan neredzu), bet daudzi apgalvojumi man liekas nu tādi... interesanti.

Piemēram - ļoti skaļš apgalvojums beigās, precīzāk, var jau būt, ka tā ir (ja jau gribas kaut kādu vēsturisko referenci), taču Vasiļonoks noteikti nav pirmais Rīgas (tieši tā šo skolu saukt precīzāk) vārtsargu skolas pārstāvis, kurš spēlēja labi gan savā komandā, gan/vai bija pieaicināts tā laika TOP komandām. Viņš neatnāca tukšā vietā, taču, neapšaubāmi, pacēla Rīgas skolas prestižu ar savu spēli un iesaisti PSRS izlašu rotācijā.

Arī Merzļikinu saukt par "darba rūķi" negribas. Protams, ka viņš smagi strādā utt., bet viņa gadījumā, manuprāt, precīzāks apzīmējums būtu "profesionālis". Viņš zina ko grib, viņš zina, ko jādara un viņš to dara. Beigu beigās, ja mēs apskatāmies visu līdzšinējo karjeru, lai arī tādas īsas neveiksmes, protams, ir bijušas, taču Merzļikinam nav bijis "lieko kustību" (kā karjeras, tā snieguma attīstības ziņā). Viss kā pēc jau iepriekš iezīmēta scenārija. Liels talants + pareizs darbs + psiholoģiskā noturība = profesionālis.
, 2019-10-31 20:16, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Viss kā pēc jau iepriekš iezīmēta scenārija. Liels talants + pareizs darbs + psiholoģiskā noturība = profesionālis.
Loti ceru ka profesionalis. Es redzeju Elvisa debiju Latvijas izlases sastava un man patika vina spele, bet 109 sektors loti pat lava visu verot. Diemzhel laiks iet un viss mainas un tagad tikai video un TV. Elvi, ja lasi. Lai viss izdodas. Ari Keninam bija loti lielas iespejas par kuru pats zinu, bet kuras palaida garam. Ceru, ka Elviss iekaros Americu )))
, 2019-10-31 20:19, pirms 4 gadiem
Un vispar ja viens Elviss iekaroja Ameriku ar https://youtu.be/0FT3SmZ_zx0, tad lai musu Elviss iekaro Ameriku ar hokeju. Vismaz 3 cilveki Brazilija skatas jau Columbusas speles
, 2019-10-31 23:05, pirms 4 gadiem
Abi sobrid ir caurumi. Nekas personigi, bet ja ta turpinas viens no viniem tiks mainits prom.
, 2019-10-31 23:15, pirms 4 gadiem
Elvis izskatījās ļoti nedroši. Nekādas pārliecības. Labi ka Oilers apstājās , un tā arī nevienu labu momentu neizveidoja kad ieguva 4-0 pārsvaru.
Daudz atsit ripas, tādas kuras jāfiksē, izejot no vārtiem nesaprotas ar komandas biedriem. Dažas reizes paveicās ka atsita, vieglas ripas ķērājcimdā pat nefiksēja. Kopumā švaka spēle , un Elvis nav NHL/KHL līmeņa GK .
, 2019-11-01 09:20, pirms 4 gadiem
Es gan uzskatu, ka nospēlēja normāli. Vārtus neielaida. Ripu izskatījās, ka pazaudēja tikai vienu reizi, kad špagatā atsita. Un ripas fiksācija arī ne vienmēr ir labi, jo pēc tā ir iemetiens, kas visādi var izvērsties. Nevarētu teikt, ka Oilers pusspēlē jau apstājās, 19 metieni nav maz.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
3

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
8

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.