Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Iginla: "Pagāja pāris dienas vai nedēļa, līdz apradu ar domu, ka neizcīnīšu Stenlija kausu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Iginla: "Pagāja pāris dienas vai nedēļa, līdz apradu ar domu, ka neizcīnīšu Stenlija kausu"
Džeroms Iginla
Foto: AP/Scanpix

41 gada vecumā no Nacionālās hokeja līgas atvadījies uzbrucējs Džeroms Iginla, kurš ilgus gadus bija Kalgari "Flames" kapteinis un kurš divas reizes kļuvis par olimpisko čempionu. Atvadu ceremonijā iztika bez asarām, bet Iginlas stāsti parūpējās par smiekliem.

2017. gadā Džeromam Iginlam tika veikta gurna operācija. Februārī viņš trenējās kopā ar zemākās līgas komandu, lai pārbaudītu, vai atgriešanās laukumā ir iespējams scenārijs, tomēr nācās samierināties ar pretējo. "Aiziet – tas nav viegli. Visā šajā procesā viena no grūtākajām lietām bija pateikt ardievas sapnim vienu dienu virs galvas pacelt Stenlija kausu," teica Iginla.

"Bija jāpaiet pāris dienām vai nedēļai, kad apradu ar domu, ka man nebūs tādas iespējas, ka sapnis nepiepildīsies. Taču ir daudzas citas lietas, par kurām varu justies pateicīgs," norādīja uzbrucējs. Viņš no 1996. līdz 2013. gadam pārstāvēja Kalgari "Flames", un Iginlam pieder virkne komandas rekordu – vārti (525), punkti (1095), spēles (1219) un uzvaru nesošie vārti (83).

Pēcāk viņš pievienojās Pitsburgas "Penguins", Bostonas "Bruins", Kolorado "Avalanche" un Losandželosas "Kings", tomēr arī neviena no jaunajām komandām nepalīdzēja izcīnīt Stenlija kausu. Iginla vistuvāk bija 2004. gadā, kad Kalgari "Flames" finālā piekāpās Tampabejas "Lightning".

Iginla 2002. gadā pirmoreiz kļuva par olimpisko čempionu. Viņš komandai pievienojās, lai aizvietotu savainoto Simonu Ganjē. "Tas bija milzīgs grūdiens manai karjerai. Kad izgāju laukumā, biju tik ļoti satraucies. Ripa un nūja rokās nejutās kā parasti, bet sajūtas bija neticamas. Nebiju komandas līderis vai nekas tāds, taču nekritu ārā no sastāva, un tieši tas man iedeva papildus pārliecību pirms nākamās sezonas," teica Iginla.

Pēc astoņiem gadiem viņš tika pie vēl viena olimpiskā zelta, un šoreiz loma bija krietni lielāka – fināla pagarinājumā pret ASV Iginla izdarīja piespēli uzvaras vārtus guvušajam Sidnijam Krosbijam. "Par laimi viss izvērtās tieši tā, kā tam bija jānotiek – Krosbijs guva vārtus. Esam pieauguši vīrieši, bet cimdi lidoja pa gaisu, apskāvām cits citu, kliedzām," Iginla atskatījās uz atmiņām.

"Ja mums vajadzēja kādu, kurš izkaujas, ja mums vajadzēja lielu spēka paņēmienu vai svarīgus vārtus, viņš vienmēr bija īstajā laikā un vietā," teica Iginlas bijušais komandas biedrs Kreigs Konrojs, kurš tagad strādā par Kalgari "Flames" ģenerālmenedžera asistentu. "Bija trīs vai četru gadu periods, kad NHL nebija neviena labāka hokejista. Manuprāt, brīžiem nespējām novērtēt, ar ko spēlējam kopā."

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/iginla-revels-in...

     [+] [-]

, 2018-07-31 09:22, pirms 6 gadiem
Pitsburga, Bostona, Losandželosa un Stenlija... Nepareizā vietā nepareizā laikā.

  -2 [+] [-]

, 2018-07-31 09:23, pirms 6 gadiem
Visspilgtāk atmiņā iespiedies ar to, ka iemeta haļavno golu pret Latvijas izlasi, palīdzot savējiem izraut nepelnītu neizšķirtu!

  +4 [+] [-]

, 2018-07-31 10:34, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Visspilgtāk atmiņā iespiedies ar to, ka iemeta haļavno golu pret Latvijas izlasi, palīdzot savējiem izraut nepelnītu neizšķirtu!
Es Tev puika pateiksu,veicas stiprajiem, un meistarigajiem,taka halavas nav,halava ir janopelna,pokemons Tu!!!!
P.S nez kapec Latviesu halavas gan nepiemini
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-07-31 11:24, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Es Tev puika pateiksu,veicas stiprajiem, un meistarigajiem,taka halavas nav,halava ir janopelna,pokemons Tu!!!!
P.S nez kapec Latviesu halavas gan nepiemini
Ja Tu, zēn, būtu to gadu spēles baudījis dzīvajā, tad savu spriedelējumu, ieliktu kādā patālākā plauktā, nevis kultu salmus, antiņ, Tu.