Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sundkvistam diskvalifikācija Stenlija kausa finālā par pretinieka savainošanu

Agris Suveizda

Sundkvistam diskvalifikācija Stenlija kausa finālā par pretinieka savainošanu
Oskars Sundkvists pret Metu Grizliku. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Sentluisas "Blues" zviedru uzbrucējs Oskars Sundkvists saņēmis diskvalifikāciju uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa fināla trešo spēli.

Sērijas otrajā spēlē pret Bostonas "Bruins" komandu Sundkvists veica rupju spēka paņēmienu pret Metu Grizliku, par ko nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Cietušais "Bruins" hokejists, saņēmis triecienu galvā, nevarēja spēli turpināt, turklāt viņš nav devies ar komandu uz Sentluisu.

Pēc šīs epizodes izvērtēšanas Sundkvistam piespriesta vienas spēles diskvalifikācija. Viņš šosezon Stenlija kausā 21 mačā guvis piecus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles. Šobrīd sērijā līdz četrām uzvarām ir neizšķirts 1-1, bet nākamā cīņa notiks sestdien Sentluisā.


"Bruins" ir seškārtēja Stenlija kausa ieguvēja, iepriekšējo reizi turnīrā uzvarot pirms astoņiem gadiem. Savukārt "Blues" Stenlija kausa finālā atgriezusies pēc 49 gadu pārtraukuma un tīko pēc savas pirmās trofejas. "Blues" ir vienīgā komanda no pirmās līgas paplašināšanās 1967.gadā, kas nav tikusi pie Stenlija kausa. Savās pirmajās trīs finālsērijās "Blues" zaudēja visās 12 spēlēs.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-05-31 11:21, pirms 5 gadiem
pārāk maigs sods. varēja uz 2 un vairāk spēlēm mierīgi dot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-05-31 11:40, pirms 5 gadiem
Komōn - tas tizlenis Grizliks pats sagrīļojās brīdī, kad Sundkvists jau gāja uz boardingu, to video var redzēt. Spēles epizode. Tāpēc arī tikai viena spēle, jo tiesneši nevar nesodīt, jo sanāca trieciens galvā.

     [+] [-]

, 2019-05-31 12:09, pirms 5 gadiem
Nu nez.Atgādina mūsējo noraidījumu ar 5+20,kad pretinieks pats nedaudz sačakārējās.Viņš ziņajā,ka viņu tulīt nočekos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-05-31 15:38, pirms 5 gadiem
Velk Bostonu uz titulu. Tas skumdina....

     [+] [-]

, 2019-05-31 17:48, pirms 5 gadiem
Bruins ir mīkstie. Lai vēl sabimbājas. Lai Būzmeņiem kauss