Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Īsumā: NHL spēlētāju pašizolācijas termiņu pagarina līdz 15. aprīlim

Agris Suveizda

Īsumā: NHL spēlētāju pašizolācijas termiņu pagarina līdz 15. aprīlim
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix

Portāls Sportacentrs.com 20. dienu pēc kārtas turpina iepazīstināt ar sporta aktualitāšu apkopojumu Covid-19 pandēmijas laikā.

23:30 Toronto pilsētas vadība pieņēmusi lēmumu līdz 30. jūnijam aizliegt jebkādu publisku pasākumu rīkošanu. Toronto spēlē NHL klubs "Maple Leafs" un NBA čempione "Raptors". Tāpat Toronto pašlaik atrodas latviešu hokeja aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš pārstāv AHL klubu "Marlies".

23:13 Nacionālā hokeja līga paziņojusi, ka spēlētājiem pašizolācijas termiņš tiek pagarināts līdz 15. aprīlim. Tas nozīmē, ka hokejistiem un visam personālam vismaz līdz šim datumam būs slēgtas visas hokeja halles un treniņu zāles. Sezona tika apturēta 12. martā, kad tika pievienots, ka pašizolācijā jāatrodas līdz 27. martam, bet vēlāk termiņš tika pagarināts līdz 6. aprīlim. NHL joprojām cer, ka šajā sezonā Stenlija kauss tiks izspēlēts.

20:10 Londonas mērs Sadiks Hans nosūtījis vēstuli sešiem Londonā bāzētajiem Premjerlīgas klubiem – "Arsenal", "Chelsea", "Crystal Palace", "Watford" un "West Ham". Vēstulē viņš lūdzis klubu palīdzību cīņā pret koronavīrusu, saucot palīgos komandu medicīnisko personālu un prasot ēdināšanas ekipējumu, kas ir klubu īpašumā – ledusskapjus, sildīšanas iekārtas un citus. Klubi ir gatavi palīdzēt. "Tottenham" vēstuli nesaņēma, jo jau ir iesaistījies cīņā un nodevis savus resursus Londonai.

17:21 NFL drafts notiks plānotajā laikā (23. līdz 25. aprīlis) un vietā (Lasvegasa), taču būs slēgts plašākai publikai. Tomēr komandām pirms tam jāsaskaras ar ierobežojumiem. Piemēram, spēlētāju intervēšana nevar notikt klātienē, tāpēc izstrādāti īpaši noteikumi. Komanda ar katru spēlētāju drīkst sazināties ne vairāk kā trīs reizes, plus viena saruna nedrīkst būt ilgāka par vienu stundu. NFL vadība jāinformē par pilnīgi visām plānotajām un notikušajām sarunām.

15:30 Par pirmo Anglijas Premjerlīgas futbola klubu, kas koronavīrusa pandēmijas laikā samazinājis darbiniekiem algas, kļuva Ņūkāslas "United", taču daudz lielāku ažiotāžu drīzumā ieguva bijušās Čempionu līgas finālistes "Tottenham" paziņojums. Kluba vadītājs Denjels Levijs, kura atalgojums pagājušajā sezonā no trim miljoniem mārciņu pieauga līdz septiņiem, pavēstījis par 20% algas samazinājumu 550 nespēlējošajiem darbiniekiem, sevi ieskaitot.

14:00 FIBA Čempionu līga kļuvusi par pirmo nozīmīgo turnīru, kas šīs sezonas izskaņu oficiāli pārcēlis uz nākamās sezonas sākumu. Līgas valde vakardienas valdes sēdē pieņēmusi lēmumu šīs sezonas izskaņu atlikt uz septembra beigām vai oktobra sākumu. Tāpat "Final 4" vietā notiks "Final 8".

13:45 Baltkrievijas Hokeja federācijas mājaslapā pavēstīts, ka trešo un ceturto finālsērijas spēli Soļigorskā drīkstēs apmeklēt tikai pilngadību sasniegušas personas. Sērijas trešā spēle šovakar paredzēta plkst. 19:30.

13:20 FIBA pavēstījusi izmaiņas 3x3 "Masters" posmu kalendārā - sezonas pirmie pieci posmi ir pārcelti uz gada otro pusi. Dohas, Mehiko un Ucunomijas datumi vēl tiks paziņoti, bet Manilas un Čendu posmi risināsies attiecīgi 15-16. augustā un 17.-18. oktobrī.

12:27 16.-17. maijā plānotais "Rimi Rīgas maratons" atlikts uz laiku, kad Latvija un pasaule būs tikusi galā ar Covid-19 izplatības radīto ārkārtējo situāciju, informē rīkotāji. Par iespējamo atliktā "Rimi Rīgas maratona" norises datumu, tajā skaitā par reģistrācijas atsākšanu, organizatori ziņos pēc Latvijā izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām. Visi, kuri jau reģistrējušies "Rimi Rīgas maratonam" un Bērnu dienai 16.-17. maijā, saglabās savu vietu skrējienā. Vairāk lasi ŠEIT.

11:50 Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) publicējusi jaunās Pasaules kausa sezonas kalendāru. Pirmais posms ir paredzēts Siguldā, bet pasaules čempionātu uzņems Leikplesida. Vairāk lasi ŠEIT!

11:20 Ziemeļamerikā ilgi gaidītās Maikla Džordana desmit daļu dokumentālās filmas pirmizrāde koronavīrusa pandēmijas laikā ir paātrināta un no jūnija pārcelta uz aprīli, ziņo The New York Post. ABC/ESPN veidotā dokumentālā filma skatītājus varētu sasniegt jau 19. aprīlī.


11:10 ASV Regbija federācija pieņēmusi lēmumu izsludināt bankrotu. Organizācijā lielas finansiālas problēmas valda jau kopš 2018. gada, un koronavīrusa pandēmija dzēsusi pēdējās cerības restrukturizēt federāciju.

9:40 Urugvajas Futbola asociācija pieņēmusi lēmumu lielāko daļu štata un ārpakalpojumu darbinieku atbrīvot no pienākumu pildīšanas, piespiedu dīkstāves laikā viņiem saņemot bezdarba pabalstu. Starp pagaidu atbrīvotajiem darbiniekiem ir arī ilggadējais izlases galvenais treneris Oskars Tavaress. Urugvajas mediji lēš, ka šis lēmums ietekmēs teju 400 cilvēku.

9:00 Nacionālās hokeja līgas komandas Edmontonas "Oilers" un Kalgari "Flames" pavēstījušas par darbinieku skaita un algu samazināju Covid-19 pandēmijas laikā. "Flames" no 13. aprīļa 60 dienu pagaidu atvaļinājumā sūtīt 150 jeb pusi sava darbaspēka, bet pārējiem 150 darbiniekiem algas tiks samazināts par 10-25%. "Oilers" no tā paša datuma darbinieku skaitu samazinās par 139 cilvēkiem un izveidoja darbinieku palīdzības fondu, kas kopā ar valdības programmām ļaus lielai daļai saņemt 75-90% algas.

8:30 ASV Nacionālā koledžu sporta asociācija jeb NCAA pieņēmusi lēmumu ļaut pavasara sporta veidu pārstāvjiem par gadu pagarināt iespēju piedalīties sacensībās. Starp pavasara sporta veidiem ir beisbols, softbols, vieglatlētika, lakross, teniss, golfs, airēšana, vīriešu volejbols, pludmales volejbols un sieviešu ūdenspolo. Toties šāda atļauja nav dota ziemas sporta veidiem, kā hokejs un basketbols, jo tajos pandēmijas dēļ netika aizvadīta tikai sezonas izskaņa.

8:15 Starptautiskās ledus hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels sarunā ar ziņu aģentūru TASS sacīja, ka lēmumam par 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu vajadzētu tikt pieņemtam aprīļa beigās un vēlāk tikt apstiprinātam kongresā – kad nu tas varēs notikt.

8:00 Labrīt! Šodien sporta pasaulē atkal skats tiks vērts uz Baltkrieviju, kur plkst. 19:30 pēc Latvijas laika Soļigorskā gaidāma hokeja finālsēriijas trešā spēle starp vietējo "Shakhter" un Minskas "Yunost". Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts pašlaik ir neizšķirts 1-1.

Iepriekšējo dienu teksta tiešraides

12.marts17. marts22.marts27. marts
13. marts18. marts23. marts28. marts
14. marts19. marts24. marts29. marts
15. marts20. marts25. marts30. marts
16. marts21. marts26. marts

Izmantotie resursi:
https://www.ncaa.org/about/resource...
https://tass.ru/sport/8118841
https://www.tsn.ca/edmonton-oilers-...
https://www.auf.org.uy/comunicado-a...
https://apnews.com/f57168e9810090a9...
FIBA officially updates FIBA 3x3 World Tour...
Basketball Champions League to schedule a Final...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-31 08:54, pirms 4 gadiem
uz laiku vajag slēgt sporta centru ja nav ko rakstīt jāklapē ciet

     [+] [-]

, 2020-03-31 17:06, pirms 4 gadiem
hokejists77 rakstīja: uz laiku vajag slēgt sporta centru ja nav ko rakstīt jāklapē ciet
https://www.diena.lv/raksts/latvija...

No 6.aprīļa televīzijas kanāli ReTV un Sportacentrs.com pārraidīs izglītojamajiem paredzētu saturu un kļūs par izglītojošiem kanāliem Tava klase, žurnālistus otrdien informēja izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP).