Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Girgensons: "Aizsargs bija ar muguru, un pamanīju izdevību tikt pie ripas"

Girgensons: "Aizsargs bija ar muguru, un pamanīju izdevību tikt pie ripas"
Zemgus Girgensons "Coyotes" vārtu priekšā
Foto:AFP/Scanpix

Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons mazākumā pārsteidza Fīniksas "Coyotes" (3:2) un trešajā trešdaļā guva pirmos uzvaras vārtus savā Nacionālās hokeja līgas karjerā. Piedāvājam Girgensona, Latvijas valstsvienības un "Sabres" trenera Teda Nolana, kā arī citu Bufalo spēlētāju komentārus pēc mača.

"Viņš bija ar muguru pret spēli, un pamanīju izdevību trāpīt pa ripu. Par laimi, tā iegāja starp vārtsarga kājsargiem," Zemgus Girgensons komentēja gūtos vārtus, izmantojot "Coyotes" aizsarga Kīta Jendla neuzmanību savu vārtu tuvumā. "Z bija īstajā vietā un īstajā laikā. Ņemot vērā enerģiju, ar kādu viņš visu laiku spēlē, ir patīkami redzēt viņu gūstam vārtus," teica "Sabres" treneris Teds Nolans.

"Sabres" septītajā minūtē izvirzījās vadībā, taču trešdaļas beigās īsā laikā ielaida divus vārtus un pārtraukumā devās iedzinējas lomā (1:2). "Pēdējā laikā pēc ielaistiem vārtiem pēc tam laukumā dodamies ar lielākām emocijām. Mums vienkārši tā ir jāsāk spēlēt jau kopš paša sākuma – domāju, ka tā ir lieta, kas mums būtu jāmaina," Girgensons turpināja.

"Otrajā un trešajā trešdaļā komanda izskatījās pilnīga citāda," uzskata vārtsargs Raiens Millers. "Komanda izskatījās tieši tā, kādu pēdējā laikā cenšamies izveidot. Tas vienkārši prasīja laiku, lai mēs sāktu spēlēt. Zinājām, ka mums ir jāspēlē labāk, un labi, ka puiši pēc pirmā perioda spēja atbildēt laukumā. Ja esi iedzinēju lomā, spēle nebeidzas – ir jāatbild."

"Vienkārši izdarījām vairākas izmaiņas, un komanda ir jāpaslavē par tās sniegumu. Trešajā trešdaļā tā tiešām ķērās pie lietas," Nolans turpināja. "Dažreiz, kad esam vadībā, sākam krist nelielā panikā. Lai arī ne tik daudz, arī šoreiz bijām nelielā panikā. Pieredze ir izcila skolotāja – pārdzīvojot tādas spēles kā šī, panika vairs nebija tik izteikta un spējām noturēt uzvaru. Protams, Millers vairākas reizes atvairīja ārkārtīgi bīstamus metienus."

Trešajā trešdaļā spēle priekšlaicīgi beidzās vienam no "Sabres" rezultatīvākajiem hokejistiem Metam Mulsonam. "Viņš saņēma pamatīgu triecienu, tāpēc vispirms jānoskaidro, cik tas ir nopietni. Turēsim īkšķus un cerēsim, ka viss būs kārtībā," sacīja Nolans.

Girgensons laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā 17 minūtes, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa vārtiem un pielietoja piecus spēka paņēmienus. Tāpat viņa kontā rezultatīva piespēle, pozitīvs lietderības koeficents +1 un jauns ieraksts viņa vēl īsās NHL karjeras vēsturē - proti, pirmie uzvaras vārti, kuri turklāt gūti mazākumā. Šosezon Girgensons savācis 16 (5+11) punktus 52 spēlēs.

Izmantotie resursi:
The Buffalo News | Buffalo's Number One Source...


, 2014-01-31 09:56, pirms 10 gadiem
Darba vārti. Malacis - prieks par viņu!
, 2014-01-31 10:04, pirms 10 gadiem
Arī USHL spēlējot Zemgus meta samērā daudz golus mazākumā, bija viens no līgas līderiem šai rādītājā.

Pats gols... nu no vienas puses - veiksme, no otras - ja nestrādātu līdz galam, nebūtu. Zemgum NHL vairākums ir tādu, taču, kā zināms, spēles protokolā nav ailes "skaistie vārti" un visskaistākais kas ir spēlē, ir rezultāts. Izejot no šī - Zemgus šodien baigais skaistulis!
, 2014-01-31 10:43, pirms 10 gadiem
Sakrustosim pirkstus - lielisks tulkojums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-31 12:14, pirms 10 gadiem
adataskungs rakstīja: Sakrustosim pirkstus - lielisks tulkojums.
nu .. turēsim īkšķus
, 2014-01-31 12:19, pirms 10 gadiem
adataskungs rakstīja: Sakrustosim pirkstus - lielisks tulkojums.
Paldies. Labots.
, 2014-01-31 18:34, pirms 10 gadiem
Dark_Side rakstīja: Vārtsarga kasjaks par minimums 70%
mosh 65 % tomeer?
, 2014-01-31 19:31, pirms 10 gadiem
Bez veiksmes neiztiksi, tie izšķirošie goli nekad nav nekādi skaistie.
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).