Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" tiek pie punkta pret Bostonu, Tavaresam sausā sakāve pret "Islanders"

Rolands Eliņš

"Sabres" tiek pie punkta pret Bostonu, Tavaresam sausā sakāve pret "Islanders"
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Bufalo „Sabres”, spēlējot bez savainotā Zemgus Girgensona, nenoturēja vadību pret Bostonas „Bruins” un papildlaikā zaudēja ar 2:3. Pie pārliecinošas uzvaras toties tika Pitsburgas „Penguins”, ar 6:1 sakaujot Sentluisas „Blues”, kamēr Ņujorkas „Islanders” ar 4:0 apspēlēja Toronto „Maple Leafs”.

Bufalo „Sabres” aizvadīja spēli bez Zemgus Girgensona, kurš guvis savainojumu un varētu nespēlēt pāris nedēļas. Mačā pret Bostonas „Bruins” Girgensona komandai izdevās izvirzīties vadībā piektajā minūtē, pateicoties Marko Skandellas vārtu guvumam, bet „Bruins” ātri atspēlējās. Otrā perioda ievadā „Sabres” vēlreiz pārņēma vadību, šoreiz ar Jūhana Lāšona mazākumā gūtiem vārtiem, kad Bostona iekrita pretuzbrukumā divi pret vienu.

Šoreiz „Bruins” ar atspēlēšanos gāja daudz ilgāk, un Bufalo saglabāja 2:1 pārsvaru līdz pat 58. minūtei. Bufalo vārtos sekmīgi spēlēja Kārters Hatons, atvairot 39 no 42 metieniem, taču viņam neizdevās nosargāt savas komandas uzvaru, jo Bostona 58. minūtē vairākumā tomēr panāca 2:2. Savukārt papildlaikā „Bruins” uzvaru nokārtoja Šona Kurali metiens.

„Sabres” šis ir ceturtais zaudējums iepriekšējās piecās spēlēs, taču komanda saglabā trešo vietu Atlantijas okeāna divīzijā un par diviem punktiem apsteidz šodienas pretinieci Bufalo. Konferences devīto vietu Bufalo apsteidz par četriem punktiem.

Arvien tālāk no konkurentēm tikmēr atraujas Tampabejas „Lightning”, kas šonakt ar 6:5 pieveica „Canadiens”. Vēl 50. minūtē Tampa atradās iedzinējos ar 4:5, taču divi Adama Ernes vārtu guvumi nokārtoja komandas uzvaru. Tā bija 14. Tampas spēle pēc kārtas, kurā izdevies gūt vismaz punktu, bet sezonā kopumā Tampai jau 62 punkti, par astoņiem vairāk nekā savai tuvākajai sekotājai Toronto.

Toronto šonakt piedzīvoja sakāvi savā laukumā pret „Islanders”. Tā bija Džona Tavaresa pirmā spēle pret savu bijušo Ņujorkas komandu, un „Islanders” parūpējās, ka vārtus negūst ne Tavaress, ne kāds cits Toronto uzbrucējs, uzvarot ar 4:0. Ar „hat-trick” izcēlās Metjū Bardzals, kurš turklāt visus savus trīs vārtus guva otrajā periodā.

Piekto uzvaru pēc kārtas guvusi Pitsburgas „Penguins”, kas ar 6:1 viesos apspēlēja „Blues”. Ar trim punktiem izcēlās Sidnijs Krosbijs, bet letāls izrādījās Pitsburgas vairākums – ar vārtu guvumiem noslēdzās visi četri Sentluisas noraidījumi.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez
Devils-Hurricanes2:0Kings-Golden Knights1:4
Oilers-Sharks4:7Jets-Wild1:3
Sabres-Bruins2:3 PMaple Leafs-Islanders0:4
Senators-Capitals2:3Lightning-Canadiens6:5
Blues-Penguins1:6Predators- Rangers3:4
Stars-Red Wings5:1Avalanche-Blackhawks2:3 P
Ducks-Coyotes4:5 PFlames-Canucks2:3 P

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...