Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pieredzējušais ''Penguins'' aizsargs Letangs otro reizi karjerā pārcietis insultu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Pieredzējušais ''Penguins'' aizsargs Letangs otro reizi karjerā pārcietis insultu
Kriss Letangs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas ''Penguins'' paziņojusi, ka tās pieredzējušais aizsargs Kriss Letangs otro reizi karjerā pārcietis insultu. Pēc pašreiz veiktajās pārbaudēs noskaidrotā viņa veselības stāvoklis gan turpmāko karjeru neapdraud.

''Kriss pirmdien treneru štāvam ziņoja par simptomiem un nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu pārbaudes. To rezultāti bija šokējoši, taču esam atviegloti, ka Krisam iet labi. Esam pateicīgi medpersonālam. Viņš ir cīnītājs uz ledus, taču pirmkārt un galvenokārt, Kriss ir dēls, tēvs, vīrs un draugs. Viņa veselība ir mūsu galvenā prioritāte,'' kluba paziņojumā citēts ''Penguins'' ģenerālmenedžeris Rons Hekstals.

Kluba paziņojumā teikts, ka Letangam nav paliekošu insulta simptomu. Hokejistam nākamās nedēļas laikā tiks veiktas vairākas veselības pārbaudes, taču viņa profesionālā karjera, visticamāk, nav apdraudēta.

2014. gadā Letangs insulta dēļ izlaida vairāk nekā divus mēnešus. Tolaik veiktajās medicīniskajās pārbaudēs atklājās, ka aizsargam kopš dzimšanas sirdī ir mazs caurums.

''Man ir paveicies savu ķermeni pārzināt tik labi, ka varu saprast, kad kaut kas nav kārtībā. Ir grūti par šo runāt publiski, taču ceru, ka palielināt cilvēku izpratni un pievērst uzmanību. Svarīgi, lai mani komandas biedri, ģimene un līdzjutēji zina, ka ar mani viss ir kārtībā. Esmu optimistiski noskaņots tuvākajā laikā atgriezties uz ledus,'' komandas paziņojumā citēts pats Letangs.

Šajā sezonā visu līdzšinējo karjeru Pitsburgas klubā aizvadījušais Letangs piedalījies 21 mačā, gūstot vienus vārtus un atdodot 11 rezultatīvas piespēles. Aizsargs ir komandas līderis pēc vidēji nospēlētā spēles laika, caurmērā uz ledus pavadot 23:54 minūtes.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay" platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/penguins/news/k...

     [+] [-]

, 2022-11-30 23:37, pirms gada
gana izaicināt likteni