Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Praiss nevarēs spēlēt vismaz 6 nedēļas, par nedēļas NHL zvaigzni atzīts Benns

Praiss nevarēs spēlēt vismaz 6 nedēļas, par nedēļas NHL zvaigzni atzīts Benns
Kerijs Praiss
Foto: AFP/Scanpix

NHL līdervienība Monreālas „Canadiens” atkal būs spiesta iztikt bez sava pamatvārtsarga Kerija Praisa palīdzības – trauma viņu no ierindas izsitusi uz vismaz pusotru mēnesi. NHL vadība tikmēr paziņojusi aizvadītās nedēļas labākos spēlētājus, kuru vidū ir Džeimijs Benns, Breidens Holtbijs un Aleks Galčenuks.

Kerijs Praiss ir viens no „Canadiens” šīs sezonas panākumu lielākajiem kaldinātājiem, taču pēc izcilā sezonas sākuma guva traumu 29. oktobra spēlē, pēc kuras izlaida trīs nedēļas. 20. novembrī viņš atgriezās ierindā, taču jau otrajā mačā pēc atgriešanās atkal saasināja kājas savainojumu. „Canadiens” šodien paziņoja, ka Praiss traumas sadziedēšanai veltīs vismaz sešas nedēļas, taču operācija nebūs nepieciešama.

Praiss pagājušajā sezonā ieguva Hārta, Vezinas un Dženingsa balvas un šosezon 12 spēlēs paspēja izcīnīt desmit uzvaras, vidēji ielaižot 2.06 vārtus un atvairot 93.4% pretinieku metienu. „Canadiens” nosauktais atlabšanas periods nozīmē nespēlēšanu līdz 11. janvārim, kas nozīmētu arī Ziemas klasikas pret „Bruins” izlaišanu, kas paredzēta Jaunā gada sākumā.

Praisu aizstās daudzsološais debitants Maiks Kondons, kurš treniņnometnē izkonkurēja Dastinu Tokarski un šosezon 14 spēlēs zaudējis tikai divreiz, atvairot 91.6% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaižot 2.19 vārtus. Monreāla pagaidām ar 39 punktiem ir pirmajā vietā līgā, tiesa, Dalasai par punktu un spēli mazāk.

Tieši Dalasas „Stars” pārstāv šīs nedēļas pirmā zvaigzne Džeimijs Benns. Viņš šonedēļ izcēlās ar četriem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm trīs spēlēs un palīdzēja komandai turpināt lielisko sezonas sākumu, kurš ir labākais „Stars” 48 gadus ilgajā vēsturē. 26 gadus vecais Benns ar 18 vārtiem šobrīd ir labākais vārtu guvējs NHL un ieņem otro vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar 35 punktiem 24 spēlēs, atpaliekot tikai no Patrika Keina („Blackhawks”).

Nedēļas otrās zvaigznes gods „Capitals” vārtsargam Breidenam Holtbijam, kurš izcīnīja četras uzvaras četrās spēlēs, ielaižot sešus vārtus un atvairot 94.5% pretinieku metienu. Viņš palīdzēja Vašingtonas komandai ieņemt vietu Metropoles divīzijas kopvērtējuma augšgalā un ir NHL līderis izcīnīto uzvaru (15) ziņā. Savukārt nedēļas trešā zvaigzne šoreiz „Canadiens” uzbrucējs Alekss Galčenuks, kuram pieci punkti (4+1) trīs spēlēs. 21 gadu vecais amerikānis šosezon guvis jau 18 punktus 25 spēlēs.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.