Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

NHL: Latvijas hokejisti kaujas gatavībā

NHL: Latvijas hokejisti kaujas gatavībā
Kārlis Skrastiņš un Raitis Ivanāns
Foto: AP

Jau pavisam drīz Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tiks veikts pirmais iemetiens, kas nozīmēs, ka 92. sezona varēs sākties. Un šajā gadā NHL laukumos (vai arī par nokļūšanu uz tiem) cīnīsies arī vairāki Latvijas hokejisti. Kādas ir viņu izredzes sasniegt savu mērķi? Centīsimies noskaidrot.

Lai gan vasaras vidū likās, ka gaidāmajā sezonā Latvijas hokejistu pārstāvniecība pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, salīdzinot ar pagājušo gadu, varētu pieaugt, uz šo brīdi izskatās, ka tā ir tikai samazinājusies. Uz šo brīdi par vietu sastāvā var būt relatīvi droši vien divi hokejisti, pēdējo gadu "stabilie veči" – Kārlis Skrastiņš un Raitis Ivanāns. Protams, arī Artūram Irbem, Vašingtonas "Capitals" vārtsargu trenerim, par vietu komandā nevajadzētu uztraukties, taču viņš ir "ārpus konkurences". Pārējiem par vietu sastāvā būs jācīnās un šīs cīņas nesolās būt viegls.

Kārlis Skrastiņš, Dalasas "Stars", aizsargs
Situācija: Starpsezonā Kārlis nomainīja komandu, pārceļoties no saulainās Floridas uz citu "silto štatu" – Teksasu, pievienojoties Dalasas "Stars" komandai. Taču, paredzams, viņa spēlē gan nekas nemainīsies. Aizsardzība, bloķēti metieni, liels spēles laiks. Vienīgais, kas varētu mainīties ir loma uzbrukumā. Komandas vadība, uzreiz pēc līguma noslēgšanas ar Kārli, izteicās, ka viņam tiks uzticēta komandas jaunās paaudzes "audzināšana" un lielāka "teikšana" uzbrukumā. Iespējams, kādam tas liksies dīvaini un nepierasti, taču Ziemeļamerikas hokeja apskatnieki atzīmē, ka ar Kārļa ierašanos Dalasā, "Stars" vienība ir uzlabojusi savu aizsardzības sastāvu tieši uzbrukuma izspēlēs.
Ko gaidīt: No 35 gadus veca aizsarga, kuram šī jau ir 10. Sezona NHL sagaidīt kaut ko kardināli jaunu, protams, neizdosies, taču nokļūstot jaunā komandā un tiekot pie lielākas teikšanas uzbrukumā, kā parādīja arī iepriekšējā sezona, Kārlis var "sašķobīt" priekšstatu par sevi kā izteiktu aizsardzībā spēlējošu aizsargu, jo savas iespējas uzbrukumā viņš izmanto ļoti labi. Taču, atgriežoties pie sākumā teiktā, aizsardzības "cementēšana" būs viņa galvenais uzdevums, kas "Stars" vienībai, kura pašlaik atrodas "pārbūves" procesā, būs ļoti svarīgi.

Raitis Ivanāns, Losandželosas "Kings", uzbrucējs
Situācija: Raitis Ivanāns savu trešo pilno NHL sezonu sāks visai pārliecinoši. Ja vēl pirmssezonas treniņnometnē viņam paredzēja sīvu cīkstēšanos par vietu sastāvā ar citu "policistu", Kevinu Vestgārdu, tad pēc pārbaudes spēlēm izskatās, ka Raitis, tomēr, ir klasi augstāks hokejists un arī labāks meistars dūru cīņās. Taču iekļūšana sastāvā sezonas sākumā nebūt nenozīmē, ka pamatsastāvā (un tieši šīs komandas pamatsatāvā) tā arī tiks pabeigta. Līdz ar to Raitim būs smagi jāstrādā, lai gan tas Ivanānam nebūs nekāds jaunums, jo tieši to viņš arī ir darījis pēdējās 12 sezonas.
Ko gaidīt: Agresīvu spēli, protams. Taču, iespējams, Raitis šajā sezonā, sakarā ar "Kings" vienības kopējām pārvērtībām, vairāk pievērsīsies arī punktu gūšanai. Bet kur nu bez kautiņiem, kas, jāatzīst šosezon arī varētu būt lielākā skaitā, jo jau pieminētā Vestgārda esamība komandas sistēmā, treneriem dos iespēju izvēlēties, līdz ar to abiem diviem "policistiem" būs regulāri jāpierāda sava lietderība. Tāpat šī situācija, kad komandā ir divi visai labas kvalifikācijas "tafgaji" var nozīmēt, ka sezonas laikā, jeb tuvāk maiņu perioda pēdējai dienai, varētu notikt tas par ko runā no iepriekšējā "dedlaina", t.i., Raitis varētu tikt aizmainīts uz citu vienību, kura reāli pretendē uz Stenlija kausu (vai arī cīnās par iekļūšanu tā izcīņā). Pēdējais līguma gads šo situāciju varētu tikai sekmēt.

Artūrs Kulda, Atlantas "Thrashers", aizsargs
Situācija: Artūram Kuldam, lai arī, iespējams, daudzi to nebūs piefiksējuši, šī ir tikai otrā sezona profesionāļu (pieaugušo) hokejā. Labi aizvadījis komandas jauno spēlētāju treniņnometni un spēles, pievienojās "lielajai" komandai, kuras sastāvā arī ne tuvu nebija pēdējais aizsargs. Diemžēl plaukstas savainojums Kuldam liedza pacīnīties vismaz par pēdējā pamatsastāva aizsarga vietu, tāpēc sezona būs jāsāk Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Čikāgas "Wolves".
Ko gaidīt: Izsaukumu uz NHL. Tas ir galvenais mērķis, uz kuru pašlaik Artūram vajag koncentrēties (to gan jau, ka viņš zina arī pats), tāpēc AHL spēlēs ir "jāizliekas" par simts procentiem, jo iespēja, ka tieši Kulda tiks izsaukts uz Atlantas komandu pastāv. Vienība pašlaik atrodas "pārbūves" procesā, un, tomēr, izskatās, ka izslēgšanas spēles viņiem šosezon "nedraud", līdz ar to izmēģināt kādu jauno talantu viņi varētu ļoti labprāt. Jau iepriekš no sistēmas treneriem saņemtās uzslavas par centību Artūrs apliecināja arī šajā pirmssezonā (kautiņā pat pretiniekam salaužot degunu), tāpēc ļoti gribētos, lai šī cenšanās turpinātos.

Oskars Bārtulis, Filadelfijas "Flyers", aizsargs
Situācija: Daudzi Latvijas hokeja līdzjutēji jau ir paspējuši Oskaru aizsūtīt uz Eiropu, jo, redz, NHL viņam maz kas "spīd". Patiesībā nemaz tik slikti nav. "Flyers" ir paziņojuši, ka komanda treniņos izmantos astoņus aizsargus, līdz ar to arī to "rotācija" kļūst plašāka. Protams, šajā vasarā arī konkurence par vietu sastāvā palielinājās, jo vienībai pievienojās vairāki aizsargi ar NHL pieredzi un arī Kriss Prongers, kuram vieta sastāvā ir garantēta gandrīz pie jebkādiem apstākļiem, taču neviens NHL hokejists nav pasargāts no neveiksmīgas spēles un savainojumiem.
Ko gaidīt: Pašlaik Bārtulis, starp Filadelfijas aizsargiem, pozīciju "konkurences rangā", atrodas pirmā desmitnieka beigās, tāpat nevar nepieminēt, ka šī sezona būs pēdējā pirms trim gadiem noslēgtajā līgumā, līdz ar to, pie zināmiem apstākļiem ("Flyers" komandas "savainojumu epidēmijas") Oskaru varētu izsaukt uz "lielo" komandu, lai, dodot pēdējo iespēju, novērtēt ko latviešu aizsargs var paveikt NHL "kaujas apstākļos". Bet kopumā – ir jāaizvada stabila un rezultatīva sezona AHL un, iespējams, vasarā jāmēģina iekļūt kādas citas NHL vienības sastāvā, jo Eiropā, kā saka, atgriezties viņš vienmēr paspēs.

Kaspars Daugaviņš, Otavas "Senators", uzbrucējs
Situācija: Sakot īsi – ne tā labākā. Aizvadītajā sezonā Kaspars tika nosūtīts atpakaļ uz Ontario hokeja līgu (OHL), lielākas spēļu prakses iegūšanai, pirms šīs sezonas viņam tika izoperēts plecs, līdz ar to atlabšanas process aizkavēja gatavošanos sezonai. Pati "Senators" sistēma arī nav no tām "debitantiem draudzīgākajām". Un arī starpsezonas papildinājumi komandas sastāvā (Aleksejs Kovaļovs un Džonatans Čīču) neveicina jauno "sistēmas" spēlētāju iekļaušanos lielajā komandā.
Ko gaidīt: Lai arī Daugaviņam vēl ir spēkā līgums ar "Senators", pašlaik viņš atrodas visai "tālu" izsaucamo spēlētāju rangā, tāpēc rezultatīva sezona AHL būtu ļoti noderīga. Tāpat daudz kas Daugaviņa gadījumā būs atkarīgs no "Senators" vienības panākumiem, t.i., zināmos apstākļos Kaspars var tikt aizmanīts uz kādu citu "sistēmu". Runāt par Daugaviņa turpmākajām karjeras perspektīvām pašlaik ir ļoti grūti, taču viens gan ir skaidrs – šajā sezonā, kas Kasparam būs pirmā pilnā pie profesionāļiem, ir jāparāda "savs" sniegums, t.i., tāds kādu gaida no OHL komandas līdera, jāparāda, ka visai smagā pāreja no junioru hokeja uz pieaugušo hokeju, ir tikai apstākļu, nevis likum- sakritība.

Mārtiņš Karsums, Tampabejas "Lightning", uzbrucējs
Situācija: Vairākas sezonas cerot uz spēlēšanu Bostonas "Bruins" sistēmā, aizvadītajā sezonā Karsumam šāda iespēja tika dota, tāpat kā vēlāk viņš tika aizmainīts uz Tampabejas "Lightning" komandu, kurā tika pie regulāras spēļu prakses. Vasarā noslēgtais vienvirziena līgums, deva vēl lielāku pamatu optimismam un likās, ka nu jau Latvijas hokejā ir parādījies vēl viens stabils NHL spēlētājs, bet, kā izrādās, nekā. Pirms dažām dienām Mārtiņš, izejot standarta procedūru (ar ievietošanu "veiveros"), tika nosūtīts uz AHL, jo komandas vadība nesaskatīja Mārtiņa spēlē to, ko bija gaidījuši.
Ko gaidīt: Nogaidīt... lai uzzinātu Latvijas uzbrucēja lēmumu. Vēl laikā, kad Karsums nebija parakstījis jau iepriekšminēto vienvirziena līgumu, presē bija parādījušies viņa izteikumi, ka, ja vienvirziena līgums netiks dabūts, tad viņš dosies uz Eiropu. Pašlaik vienvirziena līgums ir, taču nav paša galvenā – spēlēšanas NHL. Lai gan pašlaik komandas ģenerālmenedžeris ir paziņojis, ka Karsums nav izrādījis pazīmes, ka viņš gribētu doties uz Eiropu, šādu iespēju nevajadzētu izslēgt. Atgriešanās NHL? Iespējama, taču maz ticama.

Artūrs Irbe, Vašingtona "Capitals", vārtsargu treneris
Situācija: Kā spēlētājs Artūrs Irbe no NHL (Kolumbusas "Blue Jackets") aizgāja līdz ar "vecā" NHL aiziešanu, t.i., lokauta laikā. Tagad viņš ir atgriezies. Un atgriezies Vašingtonas "Capitals" komandā, lai trenētu, iespējams, labāko jauno vārtsargu tandēmu visā pasaulē – Semjonu Varlamovu (Krievija) un Mihalu Neuvirtu (Čehija). Jau pats fakts, ka Latvijas pārstāvis strādā NHL komandas treneru štābā ir ievērības cienīgs, bet Irbe strādā vienā no pašlaik labākajām komandām.
Ko gaidīt: Šeit gan būs jārunā nevis par paša Irbes nākotnes perspektīvām, bet gan viņa "padoto". Jau tagad ir skaidrs, ka pēc gaidāmās sezonas Vašingtonu pametīs tās pašreizējais pirmais numurs Žozē Teodors, tāpēc latviešu vārtsargu trenera nozīme tikai palielinās, jo tieši viņam ir jāsagatavo "Capitals" nākotnes vārtu vīri, pie tam abi - gan pirmais, gan otrais numurs. "Darba materiāls", jāsaka, ir gana labs, taču arī prasības vienai no NHL vadošajām komandām ir gana augstas un pats Arča arī vēl sper tikai pirmos soļus vārtsarga trenera amatā (visaugstākajā līmenī), tāpēc vienīgais, ko pašlaik var darīt, ir novēlēt Artūram - veiksimi!


, 2009-09-30 08:06, pirms 15 gadiem
Manuprāt šī būs veiksmīga NHL sezona.
, 2009-09-30 08:11, pirms 15 gadiem
Labs raksts,paldies Juri
, 2009-09-30 08:12, pirms 15 gadiem
pēc bildes varētu teikt, ka katrs kaujai gatavs savā veidā
, 2009-09-30 08:52, pirms 15 gadiem
loti labs raksts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-30 09:00, pirms 15 gadiem
No Kažas pat varētu gaidīt karjeras rezultatīvako sezonu, gan jau no Raiča ar.
, 2009-09-30 09:00, pirms 15 gadiem
Daugavinam shi nav peedeejaa liiguma sezona , veel divas
, 2009-09-30 09:05, pirms 15 gadiem
zaipis rakstīja: Daugavinam shi nav peedeejaa liiguma sezona , veel divas
Līgumu ar Daugaviņu "Senators" noslēdza 2007. gada vasarā, ja ņem vērā, ka standarta līgums ir uz trim sezonām, tad šī sanāk pēdējā.
, 2009-09-30 09:07, pirms 15 gadiem
Raičam pirms spēlēm austiņās vajag klausīties vārdus:"Lady's and gentelmen let's get ready to rambaallll"
, 2009-09-30 09:10, pirms 15 gadiem
Jā, raksts tiešām ir labs, informējošs, tikai sasmējos vienā vietā, kur rakstīts, ka Kaasparam Daugaviņam tika izoperēts plecs
, 2009-09-30 09:16, pirms 15 gadiem
Ja es pareizi sapratu, sezona sākas jau rīt?
, 2009-09-30 09:18, pirms 15 gadiem
āris spāre rakstīja: Ja es pareizi sapratu, sezona sākas jau rīt?
Jā, 01.10.2009, taču Latvijā pirmo spēļu rezultāti būs zināmi 02.10.
, 2009-09-30 09:26, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Līgumu ar Daugaviņu "Senators" noslēdza 2007. gada vasarā, ja ņem vērā, ka standarta līgums ir uz trim sezonām, tad šī sanāk pēdējā.
liigumu nosleedza, tik vins staajas speekaa ar pagaajusho sezonu
hockeybuzz.com: HockeyBuzz.com - NHL Rumors
, 2009-09-30 09:26, pirms 15 gadiem
Vai kāds nepaskaidrotu, kas tā par standarta procedūru "ar ievietošanu "veiveros"???. Kā tā izpaužas?
, 2009-09-30 09:28, pirms 15 gadiem
Juri, raksts par jaunajiem spēlētājiem būs šodien vai rīt?
, 2009-09-30 09:30, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: Juri, raksts par jaunajiem spēlētājiem būs šodien vai rīt?
Iespējams, šodien vakarā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-30 09:48, pirms 15 gadiem
Goodman2576 rakstīja: Vai kāds nepaskaidrotu, kas tā par standarta procedūru "ar ievietošanu "veiveros"???. Kā tā izpaužas?
respeketiivi,kad ievieto veiveros,tad jebuksrsh nhl klubs vinju var paarpirkt,ja veelaas! Bet ,ja neviens nepaarpeerk,tad speeleetaajs tiek aizsuutiits uz faarmklubu.
, 2009-09-30 09:54, pirms 15 gadiem
vai tad tiešām ar Karsumu ir tik švaki, ka viņam NHL šosezon(un vispār) varētu pat vairs nespīdēt un karjera izvērtīsies līdzīgi kā Spruktam? protams, neesmu nekāds dižais NHL apskatnieks un tik niansēti nezinu par konkurenci, treneru attieksmi utml. bet man domāt, ka apmēram pēc nospēlētas 1/3 sezonas(protams, atkarībā arī no tā, kā veiksies Tampai) Karsums varētu cerēt uz "paaugstinājumu".
, 2009-09-30 09:57, pirms 15 gadiem
Yuri rakstīja: Lai Kevins Vestgārds izkonkurētu Ivanānu? Ka tad !
Nu dažiem LAK faniem (patiesībā - daudziem) bija tāda ideja, taču viņi aizmirsa vienu lietu, Vestgārds kaujoties nemaz nedomā par aizsardzību, tik zvetē (jā, uzbrukums viņam labs). AHL tas vēl iet cauri, bet NHL... Laraks (kaut gan, nevajag Laraku, praktiski jebkurš "stabilais" NHL hevīveits), teiksim, viņu ar vienu sitienu "izslēgtu".
, 2009-09-30 09:58, pirms 15 gadiem
Emilio rakstīja: vai tad tiešām ar Karsumu ir tik švaki, ka viņam NHL šosezon(un vispār) varētu pat vairs nespīdēt un karjera izvērtīsies līdzīgi kā Spruktam? protams, neesmu nekāds dižais NHL apskatnieks un tik niansēti nezinu par konkurenci, treneru attieksmi utml. bet man domāt, ka apmēram pēc nospēlētas 1/3 sezonas(protams, atkarībā arī no tā, kā veiksies Tampai) Karsums varētu cerēt uz "paaugstinājumu".
Konkurence NHL ir nežēlīga. Domāju, ka Karsums varētu tik izsaukts uz lielo komandu, ja būs tāda nepieciešamība.
, 2009-09-30 09:59, pirms 15 gadiem
Emilio rakstīja: vai tad tiešām ar Karsumu ir tik švaki, ka viņam NHL šosezon(un vispār) varētu pat vairs nespīdēt un karjera izvērtīsies līdzīgi kā Spruktam? protams, neesmu nekāds dižais NHL apskatnieks un tik niansēti nezinu par konkurenci, treneru attieksmi utml. bet man domāt, ka apmēram pēc nospēlētas 1/3 sezonas(protams, atkarībā arī no tā, kā veiksies Tampai) Karsums varētu cerēt uz "paaugstinājumu".
No sākuma viņu atkal jāliek veiveros un ja kāda komanda viņu paņem Tampa maksā 50% no Karsuma algas (~ 250 štukas).
Es saprotu, ka "Bolts" vadība ir mazliet "apdauzīta" (kaut vai šīsvasaras skandāla dēļ), bet nu ne tik, lai maksātu par to, lai Karsums pie viņiem nespēlētu... .
, 2009-09-30 10:17, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: No sākuma viņu atkal jāliek veiveros un ja kāda komanda viņu paņem Tampa maksā 50% no Karsuma algas (~ 250 štukas).
Es saprotu, ka "Bolts" vadība ir mazliet "apdauzīta" (kaut vai šīsvasaras skandāla dēļ), bet nu ne tik, lai maksātu par to, lai Karsums pie viņiem nespēlētu... .
Tātad, ja Tampa negribēs viņusaukt augšā, likt veiveros un (un tas ir tikai logiski) segt pusi no Karsika algas,viņam ir 2 varianti:
1.)līguma gadu pavadīt AHL
2.)To lauzt un doties uz Eiropu (KHL), par NHL pašreiz aizmirstot
, 2009-09-30 10:17, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: Konkurence NHL ir nežēlīga. Domāju, ka Karsums varētu tik izsaukts uz lielo komandu, ja būs tāda nepieciešamība.
par to, ka Karsums šosezon NHL laukumos nospēlēs vismaz dažas spēles, nešaubos ne mirkli...cita lieta - kolēģu/konkurentu parādītais sniegums, traumas(gan pašam, gan kādam no "lielās komandas" un, protams, paša sniegums pirmkārt jau AHL un otrkārt - iespējas(u) izmantošana, ja tiks parauts "uz augšu".
, 2009-09-30 10:20, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: No sākuma viņu atkal jāliek veiveros un ja kāda komanda viņu paņem Tampa maksā 50% no Karsuma algas (~ 250 štukas).
Es saprotu, ka "Bolts" vadība ir mazliet "apdauzīta" (kaut vai šīsvasaras skandāla dēļ), bet nu ne tik, lai maksātu par to, lai Karsums pie viņiem nespēlētu... .
jā, tas viss tieši tā arī ir, bet manuprāt, tā puse no Karsika algas ir tik niecīga summa(NHL apmēros) ka viņi to varētu arī samaksāt...vismaz tīri teorētiski!
, 2009-09-30 10:25, pirms 15 gadiem
nebrīnos, ka Irbe ticis tik augstā un atbildīgā amatā, domāju, ka ne vienam vien NHL specialistam ir zināms kā Irbe sasniedza virsotnes.. ar treniņiem un smagu darbu.. tikai un vienīgi..
, 2009-09-30 10:27, pirms 15 gadiem
Emilio rakstīja: jā, tas viss tieši tā arī ir, bet manuprāt, tā puse no Karsika algas ir tik niecīga summa(NHL apmēros) ka viņi to varētu arī samaksāt...vismaz tīri teorētiski!
Nu NEVIENA NHL komanda NAV labdarības kantoris... atceroties Panteļejeva un "Bruins" gadījumu, kas parāda NHL tikumus, kkā uz optimistiskām domām prāts neraisās.
, 2009-09-30 10:30, pirms 15 gadiem
Emilio rakstīja: jā, tas viss tieši tā arī ir, bet manuprāt, tā puse no Karsika algas ir tik niecīga summa(NHL apmēros) ka viņi to varētu arī samaksāt...vismaz tīri teorētiski!

arī 250k ir nauda un tā ir daļa no salary cap.
, 2009-09-30 10:33, pirms 15 gadiem
a treneri arii tiek uzlikti uz Stenlija kausa ja komanda uzvar ?
, 2009-09-30 10:34, pirms 15 gadiem
jā, protams, bet 500tk. arī ir nauda un maksāt tikai par to, lai spēlētājs kapātu AHL, zinot, ka NHL viņš nav derīgs, arī nav gluži tas labākais variants! tik pat labi var skatīties no cita skatu punkta, respektīvi - samaksājot šos 250tk vēl 250 tiek ietaupīti! ok, es te tagad teoretizēju, bet šeit nav runa gluži par labdarības iestādi.
, 2009-09-30 10:49, pirms 15 gadiem
Emilio rakstīja: jā, protams, bet 500tk. arī ir nauda un maksāt tikai par to, lai spēlētājs kapātu AHL, zinot, ka NHL viņš nav derīgs, arī nav gluži tas labākais variants! tik pat labi var skatīties no cita skatu punkta, respektīvi - samaksājot šos 250tk vēl 250 tiek ietaupīti! ok, es te tagad teoretizēju, bet šeit nav runa gluži par labdarības iestādi.
Tikai ja kāda komanda viņu ņem, tad viņš uzreiz paliek "NHL derīgs", un ja vēl iemet uzvaru nesošo banku SC fināla 7. spēles 4. pagarinājumā... Es jau arī teoretizēju un pārspīlēju, bet ideja ta skaidra.

mrPO
Jā, trenerus arī iegravē.
Vispār iegravē - spēlētājus, trenerus, menedžmentu un visus (nu galīgi visus moš i nē) citus "komandai piederīgos".
, 2009-09-30 10:56, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tikai ja kāda komanda viņu ņem, tad viņš uzreiz paliek "NHL derīgs", un ja vēl iemet uzvaru nesošo banku SC fināla 7. spēles 4. pagarinājumā... Es jau arī teoretizēju un pārspīlēju, bet ideja ta skaidra.

mrPO
Jā, trenerus arī iegravē.
Vispār iegravē - spēlētājus, trenerus, menedžmentu un visus (nu galīgi visus moš i nē) citus "komandai piederīgos".
Laikam vienreiz komandas īpašnieka sieva bija iegravēta vai kaut kas tamlīdzīgs
, 2009-09-30 11:03, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: Laikam vienreiz komandas īpašnieka sieva bija iegravēta vai kaut kas tamlīdzīgs
Droši vien runa ir par Iliču familiju, kam Detroita piedereja (varbūt arvien pieder, nezinu)
, 2009-09-30 11:05, pirms 15 gadiem
Labs raksts!
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.
Ņikita Kučerovs (Nr. 86) ar komandas biedriem. Foto: Mike Carlson/AFP/Scanpix
4

Zvaigznes pirmās Rietumos, koijoti atvadās no tuksneša, "Canucks" uzzina pretinieci

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences kopvērtējumā pirmo vietu nodrošinājusi Dalasas "Stars" vienība, savukārt latviešiem aktuālā Vankūveras "Canucks" uzzinājusi, ka Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā spēkosies pret Nešvilas "Predators".