Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Zaripovs brauc uz NHL! Tiešām?

Zaripovs brauc uz NHL! Tiešām?
Daniss Zaripovs
Foto: AFP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) viens no visu laiku rezultatīvākajiem hokejistiem Daniss Zaripovs pašlaik ir ceļa jūtīs, lai jau tuvākajā laikā dotos uz Ziemeļameriku, lai pierādītu sevi Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Vai viņš kādam ir vajadzīgs?

Daniss Zaripovs šovasar parūpējās par lielāko un skaļāko tematu apspriešanai KHL apcirkņos, proti, Krievijas hokeja veterāns tika pieķerts dopinga lietošanā. Sākumā tika runāts par kāda diurētiķa atrašanu sportista analīzēs, bet pēdējā laikā sāk parādīties, ka tas esot bijis pseidoefedrīns. Lietas būtību tas gan nemaina, jo KHL un visās citās Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) sankcionētās sacensībās viņš piedalīties nevar.

Kāds ir risinājums? Protams, ka tā ir pārcelšanās uz Ziemeļameriku, kur visiem ir dziļi vienaldzīgi ko un kā dara IIHF. Tiesa, pārcelties uz NHL 36 gadu vecumā, ar diezgan labu reputāciju Eiropas hokejā, nekad nespēlējušam Ziemeļamerikas profesionālajās līgās… . Tas ir izaicinājums.

Runa šajā gadījumā nav par to, ka Zaripovs varētu nebūt fiziski gatavs šādam pārbaudījumam, jo 36 gados bez īpašas sagatavošanās (viņš tikai starpsezonas vidū uzzināja, ka Eiropas hokejs viņam ir slēgts) spēlēt uz mazajiem laukumiem, kur spēka spēlei ir daudz lielāka loma, ir teju neiespējami. Un nepavisam nav runa par to, ka viņa vecumā skrieties ar NHL jauno paaudzi būs vienlīdzīgs mēģinājumam minoties ar velosipēdu noķert "SAPSAN" vilcienu. Runa ir par to, ka Ziemeļamerikas līgā īsti nav vietas Zaripovam.

Jāsāk ar to, ka, pirmkārt, neviens viņam nepiedāvās LĪGUMU, t.i., viņam sākumā, visdrīzāk, būs jāsamierinās ar profesionālo izmēģinājuma kontraktu. Tādus saņem daudzi NHL veterāni, kurus zina, kuri ir spēlējuši un spēlējuši labi NHL. Zaripovs ir Ziemeļamerikā nezināms spēlētājs. Nē, protams, viņa "eliteprospect.com" profilu tur ir redzējuši, taču NHL kontekstā neviens viņu nepazīst. Tas nozīmē, ka, lai tiktu pie īstā līguma, kas, visdrīzāk, būs tuvu minimālajam, treniņnometnē un pārbaudes spēlēs būs reāli "jāsitas" un "jākožas" par vietu sastāvā. Turklāt šī vilku cīņa notiks ar spēlētājiem, kas ir jaunāki, spēcīgāki, ātrāki un speciāli gatavojušies šai cīņai.

Otrkārt, ja mēs runājam par Zaripova vietu sastāvā. Kas ir Daniss? Uzbrucējs, kurš gūst vārtus un dala piespēles. NHL ekvivalentā tas nozīmē, ka viņam būtu jāspēlē pirmajāas divās maiņās. Lai neapgalvotu, ka bijušais Kazaņas un Magņitagorskas uzbrucējs, nav NHL komandu pirmā sešinieka cienīgs (jo tās ir tikai spekulācijas), ir jāapskatās no otras puses – kurai komandai nav nokomplektētas pirmās divas maiņas? Godīgi? Es tādas neredzu. Jā, dažādas rokādes vienmēr var taisīt, taču to var darīt ar zināmiem un pārbaudītiem spēlētājiem.

Treškārt, vai jūs varat nosaukt daudz tādu gadījumu, kad spēlētājs esot vecumā pēc 30 gadiem debitē lielajā līgā un gūst tajā panākumus. Laukuma spēlētājs. Pirms kāda laika cits Krievijas hokejists, aizsargs Jevgeņijs Medvedevs, kurš pirms sava ceļojuma arī bija darba attiecībās ar Kazaņas "Ak Bars", bija izmēģinājis laimi Filadelfijas "Flyers". Tiesa, tobrīd viņš bija 32 gadus vecs. Rezultāti? Par totālu izgāšanos to nosaukt nevar, taču pēc vienas sezonas viņš jau spēlēja Omskas "Avangard". Principā, nav daudz tādu hokejistu, kas pēc 30 gadu vecuma dodas uz Ziemeļameriku, lai mēģinātu sevi pierādīt NHL un visi, kas ir mēģinājuši savu CV noteikti nav uzlabojuši.

Ceturtais iemesls, kas like apšaubīt Danisa soļa pareizību un šāda projekta veiksmi ir tas, ka NHL ir savi veterāni, kas ir bez līgumiem. Džeromu Iginlu un Jaromiru Jāgru ieskaitot un turpinot ar virkni citu hokejistu. Ja jau viņi nesaņem līgumu piedāvājumus, par ko sūdzējās Jāgrs, tad tam ir iemesls. Kā šādā situācijā "sazīmējas" Zaripova situācija?

Vai tas nozīmē, ka Daniss Zaripovs ir NHL nederīgs kadrs? Nē, protams, ka viņš var spēlēt šajā līgā, to neviens neapstrīd. Jautājums ir – vai to vajag darīt? Vai vajag bojāt priekšstatu par sevi ar samocītām sezonām Ziemeļamerikā?

Jā, pašlaik par uzbrucēju ir interese no NHL. Tampabejas "Lightning", piemēram, savu interesi jau ir publiskojusi vienlaicīgi norādot, ka, vismaz pagaidām, neplāno runāt par līguma piedāvājumu. Zinot, ka komandā ir gan Ņikita Kučerovs, gan Vladislavs Namestņikovs, iespējams, ka komandas doma ir par kādas "supermaiņas" izveidi, kā savulaik darīja Detroitas "Red Wings" vai ne tik sen mēģināja izdarīt Vašingtonas "Capitals", kad pie tolaik daudz jaunākajiem Aleksandra Ovečkina un Aleksandra Sjomina tika "piekomandēts" veterāms Sergejs Fjodorovs. Spēlēja komanda labi, taču, piedošanu, bet Zaripovs nav Fjodorovs un arī viņa iespējamie maiņas partneri zaudē "Capitals" duetam.

Ja mēs uz situāciju mēģinām paskatīties no okeāna otra krasta, tad nav tā, ka par Zaripovu intereses nebūtu, tā ir. Hokejists, kas KHL karjeras laikā ir guvis teju vai punktu spēlē un ir trešais visu laiku rezultatīvākais līgas spēlētājs, protams, ka interesē daudzus. Tiesa, tā interese nav par viņu kā palīgu kādai NHL komandai, bet gan kā par KHL "spīdekli" un to kā viņš izskatās NHL. Savā ziņā to var salīdzināt ar Helmuta Baldera piesaistīšanu Minesotas "North Stars", kad viņš uz NHL tika paņemts uzvārda un aizgājušo laiku slavas dēļ. Tāds savdabīgs "lācis uz ledus", kas izvests arēnā, lai ar eksotiku piesaistītu skatītājus.


, 2017-08-30 23:06, pirms 7 gadiem
Labi NHL debitēja Fetisovs un Makarovs šķiet 31 gada vecumā,bet Zaripovs ir vecāks un noteikti nav ne tuvu tik meistarīgs.Pie tam tā laika psrs līderiem bija liela Kanādas kausu un supersēriju pieredze uz mazajiem laukumiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-30 23:21, pirms 7 gadiem
Paņems kāda komanda viņu pa veterāna minimumu un izmantos viņu spēlējot tikai vairākumā! Uzbrukuma zona lielāka, viņš tehnisks vecis, var iemest pats, nokārtot golu partneriem!

Bet pa lielam protams var piekrist autoram ka viņa karjera ir čau!
, 2017-08-30 23:22, pirms 7 gadiem
sviestains raksts.. tikpat labi var spriest vai ex sportistiem jālien politikā vai biznesā...

tikai un vienīgi daniss zin kā viņš jūtas un ko grib, un dotā brīdī izvēle ir tikai starp spēlēt mīļoto spēli ZA jebkādā līmenī vai kārt slidas uz nagliņas.

ja kāds domā ka gudra xxxšana izmainīs viņa domas un sajūtas...bezjēdzīgs raksts - kā viņs nolems tā būs.
, 2017-08-30 23:29, pirms 7 gadiem
Zarīpova vecuma dēļ, der komanda tāda, kā Dallas Stars, vai arī Minnesotas Wild. Tur viņš iederētos, kā cīnītājs vārtu priekšā, pretinieku pusē! Vai arī Sabres komandā būtu ok.
, 2017-08-30 23:30, pirms 7 gadiem
Ja Daņa gribēs, viņš spēlēs, ja negribēs tad nē.
, 2017-08-30 23:33, pirms 7 gadiem
nebrauc viņš, vismaz pagaidām, nekur. pats teica, ka netīko spēlēt nhl.
viņš ir iesīkstējis krievs,kuram ir noteikts imidžs krievu līgā un kuru viņš tā vienkārši negrib zaudēt, nonākot lūzeru statusā nhl, ja spēle neaiziet. tas , protams, neizslēdz viņa karjeras transformācijas tuvākajā laikā.
personīgi domāju, ka tomēr aizbrauks, variantu nav, vecums vēl atļauj, nīkuļot vēl divus gadus bez hoķa nav jēgas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-30 23:54, pirms 7 gadiem
ahaha:
1. Jūs pat avotu neuzrādījāt, šeit būs - https://www.sports.ru/tribuna/blogs...
2. Raksts tak 1:1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-31 00:46, pirms 7 gadiem
Visa raksta doma-
36 gadi, tehnisks hokejists kas nekad nav spelejis ZA...
Nekadu lielo ligumu vinam nedos, bet kads jau nems.
Kapec nav pieminets piem. ka izlases rindas 49 speles 51 punkts?
Daudzam komandam tas isteniba varetu but intrigejosi!
Ka jau teicu, lielo ligumu nedos, bet loti rezultativs speletajs,
pieradijis sevi hokeja, neka slikta nav panemt par normalu naudu!
Izsaus - izsaus. Ne, tad uz AHL.
Teiksim tadai Vinipegai, Las Vegasai, vai Buffalo tikai ieguvums.
Citam ar nav zaudejums.
, 2017-08-31 01:11, pirms 7 gadiem
Raksts ir ļoti labs, tik Jurim nepiekritīšu. Ja Zaripovs ir formā, viņš noderēs kaut vai tai pašai Sabres vai Avalanche. Uzbrukumā tehnisks, gudrs spēlētājs, aizsardzībā, - apskati plus- status KHL. To pašu Mozjakinu paņemtu NHL atplestām rokām. Bet kā jau minēji viņš der tikai pirmajām 2 maiņām, bet ir bet,- viņu neviena NHL komanda neņems 3. vai 4. maiņā. Ja tiks pie līguma, tad tikai komandā, kur spēlēs top maiņās. Lieku uz Devils, Avalanche, Red Wings. Jauku vakaru.
, 2017-08-31 01:20, pirms 7 gadiem
NHL viņš būtu Meta Mulsona līmeņa spēlētājs. Katrā ziņā for fun jau var pacīnīties - iespējams pārspēs lielisko Sergeja Plotiņikova NHL debiju pirms diviem gadiem: 0+2 sezonā.
, 2017-08-31 01:47, pirms 7 gadiem
Raksts tak par ko bija tā i nesapratu. Vecim 36 gados Eiropā hoķi spēlēt nedrīkst 2 gadus, piķis dzīvei ir, bizness(saistīts ar hokeja inventāru) ir, kāpēc nē, un tikai viņam izlemt jā vai nē. Un tie visi pirmkārt , otrkārt un citkārt kaut kāda skaudība vai kas, lai veicās,ja sadomās. Izgāzīsies, neviensd 36 gados kā kluba vilcēju neņem, uz min algu jā, a tie tagadējie vietējie veči, kuri nevar noslēgt to līgumu a la Jāgrs nu vienkārši grib vairāk kā dod, jkā zvaigzne, bet tikai cenas jautājums.
, 2017-08-31 06:21, pirms 7 gadiem
Miņins tak neko psts nemāk uzrakstīt.
Tik tulko citu rakstus.
Par mums vienaldzīgo NFL vispār kretinē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-31 06:52, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: ahaha:
1. Jūs pat avotu neuzrādījāt, šeit būs - https://www.sports.ru/tribuna/blogs...
2. Raksts tak 1:1
Juris Miņins copy-paste...
, 2017-08-31 09:35, pirms 7 gadiem
Nu nez' Juri.... par to jautājumu kurai komandai nav nokomplektētas pirmās divas maiņas.... Vegasai vai tad ir? Izņemot Nīlu, kas tur būtu vēl tādi "cieti" pirmo divu maiņu spēlētāji? Vot te arī vieta Zaripovam varētu atrasties! Protams paliek jautājums vai Vegasai viņu vajag un kā čalis (pareizāk jau teikt vecis) iejutīsies ZA hoķī kā sugā, ja tomēr izdomās pārcelties uz aizdīķi!
, 2017-08-31 09:51, pirms 7 gadiem
Bet kādi tad viņam ir varianti?
2 gadus vispār profesionāli nespēlēt - pēc tam viņš vairs nebūs nevienam vajadzīgs arī Krievijā.
Tātad, vai nu jābrauc uz ZA, vai arī jābeidz spēlētaja karjera uzreiz jau tagad.
, 2017-08-31 12:02, pirms 7 gadiem
kapēc lai nebrauktu
, 2017-08-31 12:28, pirms 7 gadiem
“... Treškārt ... nav daudz tādu hokejistu, kas pēc 30 gadu vecuma dodas uz ... NHL un visi, kas ir mēģinājuši savu CV noteikti nav uzlabojuši ...”
---------
And so on? Hokejists diskvalifikācijas dēļ nevar spēlēt Eiropā. Savukārt NHL, pat ar nosacīti mērenu algu, ir labs variants vīram, kurš ir tuvāk 40 gadu robežai, nevis 30. Jautājums gan ir par CV, cik tas viņam šoreiz ir būtiski, ņemot vērā vecuma un diskvalifikācijas izaicinājumus.
, 2017-08-31 12:29, pirms 7 gadiem
“... Ceturtais iemesls ... NHL ir savi veterāni, kas ir bez līgumiem. Džeromu Iginlu un Jaromiru Jāgru ieskaitot ... Ja jau viņi nesaņem līgumu piedāvājumus, par ko sūdzējās Jāgrs, tad tam ir iemesls ...”
------------
Vai, iespējams, pārmērīgās daudzmiljonu algas prasības nav tas īstais iemesls, ko mēģina izspiest no klubiem slavenību aģenti?
, 2017-08-31 17:19, pirms 7 gadiem
Miņins aizmirsis, cik gadu bija mūsu daiļslidotājam Balderim, kad tas aizbrauca uz NHL. Zaripovs ir augstas klases hokejists un arī savā vecumā iztikai sev nopelnīs. Tas ka viņu NHL nezin ir murgi, neviena komanda kura izrāda interesi, jau sen ievākusi visu iespējamo informāciju.
, 2017-08-31 17:38, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Labi NHL debitēja Fetisovs un Makarovs šķiet 31 gada vecumā,bet Zaripovs ir vecāks un noteikti nav ne tuvu tik meistarīgs.Pie tam tā laika psrs līderiem bija liela Kanādas kausu un supersēriju pieredze uz mazajiem laukumiem.
Fetisovs un Makarovs bija leģendas. Labāki par lielāko daļu Kanādiešu uzpūstajām zvaignēm. Tikmēr Zaripovs pat pensijas vecumā ir galvastiesu pārāks par tādu Girgensonu.
, 2017-08-31 17:44, pirms 7 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Fetisovs un Makarovs bija leģendas. Labāki par lielāko daļu Kanādiešu uzpūstajām zvaignēm. Tikmēr Zaripovs pat pensijas vecumā ir galvastiesu pārāks par tādu Girgensonu.
Ja viņš būtu labāks ,tas spēlētu NHL un saņemtu lielāku naudiņu par Girgensonu.
, 2017-09-08 19:07, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Ja viņš būtu labāks ,tas spēlētu NHL un saņemtu lielāku naudiņu par Girgensonu.
Zaripovs stabili daudz labāks par Girgensonu!
Ne jau visi tā skrien uz NHL, Zaripovs ir zvaigzne savā lielā valstī! Un par naudu - Zaripovs arī pelna Miljonus Krievijā, NHL būtu drusku lielāks cipars, lielāki nodokļi un dzīvošanas izmaksas, nekas tur milzīgāks nebūtu.
, 2017-09-24 15:00, pirms 7 gadiem
Miņins taču klauns!
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
3

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.