Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL rekordista Marlo numurs tiks iemūžināts februārī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL rekordista Marlo numurs tiks iemūžināts februārī
Patriks Marlo. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Sanhosē "Sharks" paziņojis, ka karjeru beigušā uzbrucēja Patrika Marlo numura iemūžināšanas ceremonija notiks nākamā gada 25. februārī. Tādējādi viņš kļūs par pirmo "Sharks" hokejistu, kuram ticis šāds gods.

Patriks Marlo, kurš tālajā 1997. gadā tika draftēts ar otro numuru, NHL aizvadīja 1779 spēles, labojot Gordijam Hovam piederējušo rekordu. Uzbrucējam pieder Sanhosē "Sharks" rekords gan gūtajos vārtos (522), gan iekrātajos punktos (1111).

23 sezonas NHL aizvadījušais Marlo spēlēja "Sharks" rindās, divas sezonas aizvadīja Toronto "Maple Leafs" kreklā un vēl astoņos mačos laukumā devās kā Pitsburgas "Penguins" hokejists. NHL vēsturē viņam pieder septītā vieta uzvaras vārtu rangā ar 109.

Marlo tā arī neizdevās izcīnīt Stenlija kausu, bet panākumus viņš guva uz starptautiskās skatuves. Kanādas izlases rindās uzbrucējs 2010. un 2014. gadā izcīnīja olimpisko zeltu, bet 2003. un 2004. gadā kļuva par pasaules čempionu.

Pagājušajā sezonā Marlo nespēlēja, šovasar paziņojot par karjeras beigām.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/patrick-marleau-...