Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Fāzels prāto par NHL un OS: "ASV un Ķīnas attiecības nav labas, koronavīruss atnāca no Ķīnas"

Fāzels prāto par NHL un OS: "ASV un Ķīnas attiecības nav labas, koronavīruss atnāca no Ķīnas"
IIHF prezidents Renē Fāzels (Šveice). Foto: sovsport.ru

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels vērtē iespējas sagaidīt Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājus 2022. gada olimpiskajās spēlēs, kas risināsies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā. Funkcionārs apzinās, ka šobrīd situācija neizskatās cerīga, taču laiks vēl ir.

Kā zināms, NHL spēlētāji olimpiskajās spēlēs piedalījās no 1998. līdz 2014. gadam, taču 2018. gada olimpiāde notika bez pasaules spēcīgākās līgas hokejistiem. Šobrīd situācija nav cerīga, jo biznesa apsvērumu dēļ NHL nevēlas apturēt sezonu olimpiādes dēļ.

Kanādiešu žurnālists Bobs Makenzijs paziņojis, ka vairs netiek izskatīts variants ar NHL spēlētāju piedalīšanos nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs. Tātad tur jau viss ir skaidrs? "Nē, mēs balstāmies uz citām lietām. Tas, kas medijos dažreiz parādās, nav oficiāli. Bobs Makenzijs ir liels mūsu draugs. Protams, ļoti informēts cilvēks," komentē IIHF prezidents.

Bet arī iepriekš bija vien minimālas cerības uz NHL spēlētāju piedalīšanos Pekinā. "Gaidāmās olimpiskākas spēles bez NHL spēlētājiem hokejam un līdzjutējiem ir slikta ziņa. Pirms diviem gadiem Phjončhanā arī nebija NHL spēlētāju, taču turnīrs sanāca veiksmīgs. Ja viņi neatbrauks uz Pekinu..." saka ilggadējais pasaules hokeja vadītājs.

"Saprotu tagadējo politisko situāciju. ASV un Ķīnas attiecības patlaban ir ne tās labākās. Arī koronavīruss atnāca no Ķīnas. Iespējams, ka to ņem vērā NHL, klubu vadītāji un paši spēlētāji," prāto Renē Fāzels. "Bet mums vēl ir laiks - atbilde nav jādod jau rīt. Mani nepārsteidz, ka jautājumu par olimpiādi netaisās iekļaut jaunajā kolektīvajā līgumā. Pat tādā gadījumā paliek laiks, lai NHL padomātu par 2022. gada Pekinas spēlēm. Galējais termiņš var būt nākamā gada pavasaris vai pat vasara. Ja neatbrauks, tad ko mēs varam izdarīt? Ceru, ka līdz šī gada beigām saņemsim konkrētu atbildi."

Izmantotie resursi:
sport-express.ru


, 2020-06-30 06:39, pirms 4 gadiem
Gaidām Pekinas sankcijas pret IIHF.
, 2020-06-30 07:18, pirms 4 gadiem
Fāzels tiešām tikai prāto.Ne tikai olimpiskās spēlēs Pekinā nespēlēs NHL hokejisti,bet arī 99% nākošajā pasaules čempionātā Rīgā un Minskā mēs neredzēsim viņus.Tur pat nelīdzēs pārceltais čempionāta sākums,jo ja nākošo sezonu NHL plāno sākt tikai ar 1.janvāri,tad aizvadīt pilna apjoma čempionātu līdz maijam nav iespējams.
, 2020-06-30 11:15, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Fāzels tiešām tikai prāto.Ne tikai olimpiskās spēlēs Pekinā nespēlēs NHL hokejisti,bet arī 99% nākošajā pasaules čempionātā Rīgā un Minskā mēs neredzēsim viņus.Tur pat nelīdzēs pārceltais čempionāta sākums,jo ja nākošo sezonu NHL plāno sākt tikai ar 1.janvāri,tad aizvadīt pilna apjoma čempionātu līdz maijam nav iespējams.
Uzmauks Kānādas kausu un eiropieši sūkās īkšķus savos PČ un OS.
, 2020-06-30 18:35, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Uzmauks Kānādas kausu un eiropieši sūkās īkšķus savos PČ un OS.
To var traktēt kā pērtikbolista sirsnīgo novēlejumu Hokejam?
, 2020-06-30 18:41, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Fāzels tiešām tikai prāto.Ne tikai olimpiskās spēlēs Pekinā nespēlēs NHL hokejisti,bet arī 99% nākošajā pasaules čempionātā Rīgā un Minskā mēs neredzēsim viņus.Tur pat nelīdzēs pārceltais čempionāta sākums,jo ja nākošo sezonu NHL plāno sākt tikai ar 1.janvāri,tad aizvadīt pilna apjoma čempionātu līdz maijam nav iespējams.
Algunopi, beidz pirst, no kurienes tu izrāvi, ka NHL nākamo sezonu sāks ar 1. Janvāri? Tas tak būtu baigais neprāts, visu Rudeni un Decembra svētkus bez Hokeja atstāt Manuprāt, ātri dabeigs neizspēlēto sezonu, tad uztaisīs NELIELU alus breiku ar Stenlija svinībām un pēc nelielas pauzes, maksimums pēc mēneša, "liks jaunu bildi iekšā", tā būtu prātīgāk
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
6

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
27

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.