Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" saņem atļauju un aizmaina Keselu uz "Coyotes"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" saņem atļauju un aizmaina Keselu uz "Coyotes"
Fils Kesels. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas "Penguins" aizmainījis divkārtējo Stenlija kausa čempionu Filu Keselu uz Arizonas "Coyotes", bet pretējā virzienā aizceļojis centra uzbrucējs Alekss Galčenjuks.

Darījumā iesaistīti arī fārmklubā spēlējošais aizsargs Pjērs Olivjē Žozefs, kurš karjeru turpinās "Penguins" sistēmā, savukārt "Coyotes" saņēmusi fārmkluba aizsargu Deinu Birksu un 2021. gada drafta ceturtās kārtas izvēli.

31 gadu vecais Kesels pagājušajā sezonā guva 27 vārtus un pievienoja 55 piespēles, bet "Penguins" izstājās jau Stenlija kausa pirmajā kārtā, paliekot bez uzvarām. Sākumā bija mēģinājums uzbrucēju aizmainīt uz Minesotas "Wild", tomēr tas bija neveiksmīgs, jo Kesels izmantoja līgumā iestrādāto punktu un no darījuma atteicās. Pitsburga gan nerimās un hokejistu piedāvāja citām komandām, kamēr Kesels ignorēja vadības mēģinājumus sazināties ar viņu.

Kesels Stenlija kausu virs galvas pirmoreiz pacēla 2017. gadā, un viens no "Penguins" treneriem bija Riks Tokets, kurš pašlaik ir "Coyotes" galvenais treneris. 13 sezonu laikā, kas pavadītas Bostonas "Bruins", Toronto "Maple Leafs" un "Penguins" rindās, Kesels sešas reizes iemetis vismaz 30 vārtus.

25 gadus vecais Galčenjuks pagājušajā sezonā izcēlās ar 19 vārtiem un 22 piespēlēm, un viņam tas bija pirmais gads "Coyotes" organizācijā, pirms tam sešas sezonas pavadot Monreālas "Canadiens" rindās. Tur viņam izdevās vienu reizi sasniegt 30 vārtu robežu un divās sezonās tika sakrāti vismaz 50 punkti, tomēr Galčenjuks bieži tika kritizēts un viņam ne vienmēr uzticējās centra uzbrucēja lomā, tādēļ aizmainīšana uz Arizonu un jauns sākums bija likumsakarīgs lēmums.

"Gribu pateikties Keselam par viņa pienesumu "Penguins" panākumos. Viņš bija viens no galvenajiem spēlētājiem, kad izcīnījām divus Stenlija kausus pēc kārtas. Bez viņa tas nebūtu iespējams," teica Pitsburgas ģenerālmenedžeris Džims Raterfords. "Esam priecīgi komandā uzņemt jaunu un meistarīgu spēlētāju, kāds ir Alekss, un pievienot dziļumu mūsu aizsardzības līnijai ar drafta pirmajā kārtā izvēlēto Žozefu."

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/pittsburgh-pengu...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2019-06-30 09:38, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Žēļ Bļugera, laikam jau Šveice nākamais gala mērķis
Źēl tevis, laikam jau idiots paliksi uz visu mūźu

  +3 [+] [-]

, 2019-06-30 09:52, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Źēl tevis, laikam jau idiots paliksi uz visu mūźu
Drīzāk žēl Kessela - Pitsburgas vietā tagad spēlēs kkādā Arizonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-06-30 10:06, pirms 5 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Drīzāk žēl Kessela - Pitsburgas vietā tagad spēlēs kkādā Arizonā.
No šāda aspekta skatoties, nemaz tik slikti Keselam neizskatās - Pitsburga ir komanda, kura pašlaik ir ja ne "bezdibeņa malā", tad būtisku pārmaiņu priekšā. Ja viņiem izdosies pārbūvēt komandu "gaitā", t.i., neapstājoties un turpinot cīnīties par vismaz PO, tad viss ok, ja nē, tad tur nekas spožs nav gaidāms.

Arizona, ja nu kas, nebūt nav bezcerīga komanda, pagājušajā sezonā bija Rietumos pirmā komanda aiz PO zonas. Spēlētāju sastāvs - protams, nav Pitsburga, taču ļoti normāls rosters. Tāpat, lai arī Pitsburgā viņam nebija jāsūdzas par spēles laiku, taču Arizonā, kas būtu tikai loģiski, tieši viņam būs jākļūst par komandas galveno spēlētāju un uzbrukuma līderi.

Un, beigu beigās, ja visu līdzšinējo karjeru Kesels ir spēlējis Bostonā, Toronto, Pitsburgā, tad lai jau viņam tiek arī kāds laiciņš siltākā klimatā. Tituls tāpat jau ir, līgums arī ļoti neslikts un vairs tikai 3 sezonas atlikušas.

     [+] [-]

, 2019-06-30 10:33, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un, beigu beigās, ja visu līdzšinējo karjeru Kesels ir spēlējis Bostonā, Toronto, Pitsburgā, tad lai jau viņam tiek arī kāds laiciņš siltākā klimatā. Tituls tāpat jau ir, līgums arī ļoti neslikts un vairs tikai 3 sezonas atlikušas.
Tā teikt pietiekami jau pakaļu pa ziemeļiem ir atsaldējis uz vecumdienām jāpārvācās uz siltāku klimatu! Jeņķu penšiem jau tas ir tradicionāls maršuts...

     [+] [-]

, 2019-06-30 10:45, pirms 5 gadiem
als rakstīja: Tā teikt pietiekami jau pakaļu pa ziemeļiem ir atsaldējis uz vecumdienām jāpārvācās uz siltāku klimatu! Jeņķu penšiem jau tas ir tradicionāls maršuts...
Kesels ir aktīvs spēlētājs.
koijoti jau bija populāra vieta, uz kurieni treidoja neaktīvos spēlētājus ar lieliem "cap hitiem" - Hossa laikam tik tagad palicis viņu sarakstos. Koijoti tagad paši mokās ar algu griestiem, kā Pitsburga.

     [+] [-]

, 2019-06-30 11:54, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Kesels ir aktīvs spēlētājs.
koijoti jau bija populāra vieta, uz kurieni treidoja neaktīvos spēlētājus ar lieliem "cap hitiem" - Hossa laikam tik tagad palicis viņu sarakstos. Koijoti tagad paši mokās ar algu griestiem, kā Pitsburga.
Nu, ik pa laikam komandas mainās, bet tā tendence, ka noteiktam spēlētāju kontingentam tas ir diezgan ok scenārijs, karjeras otro daļu mēģināt pavirzīt vairāk uz siltajiem štatiem, bija, ir un arī būs.
Tas gan nekādīgi nenozīmē, ka viņiem nav ambīciju un tur šamie tik atslido. Spēlē un sitas tāpat kā citur, bet jau daudz patīkamākā ārpus-hokeja klimatā. Vienīgi tie nodokļi šajos štatos, izņemot Floridu, esot lielāki.

Pie tam, spēlēt Bostonā, Toronto vai Pitsburgā, kur, tā teikt, sabiedrība par komandu ne tikai interesējas, bet arī rezultātu pieprasa vai Glendeilā/Fīniksā, kur hokejs ir pat nez kurš sporta veids (Arizona ir beisbola un amfutbola štats).

     [+] [-]

, 2019-06-30 12:10, pirms 5 gadiem
Es teiktu ka bija laiks tikt no kesela prom pret dabúnam tíri ok aizsargu gg esmu apmierináts #PensNation

  +1 [+] [-]

, 2019-06-30 12:30, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Kesels nav centrs, bet iemainīja pret vēl vienu Bļugera konkurentu
Šobrīd Galčenjaks nebūt nav konkurents Bļugeram, un manuprāt, šobrīd Tedim ir tikai viens konkurents vietā par sastāvu - Kalens, ja viņš spēlēs, tad Tedim atkal var sanākt āda mētāšana vien, ja ne tad kā 4 maiņas centrs Tedis izskatās diezgan labs un lēts variants

     [+] [-]

, 2019-06-30 12:42, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Šobrīd Galčenjaks nebūt nav konkurents Bļugeram, un manuprāt, šobrīd Tedim ir tikai viens konkurents vietā par sastāvu - Kalens, ja viņš spēlēs, tad Tedim atkal var sanākt āda mētāšana vien, ja ne tad kā 4 maiņas centrs Tedis izskatās diezgan labs un lēts variants
Raivi es jau vienreiz rakstīju par Bļuģeru. nekādas mētāšanas viņam vairs nebūs. ja rudenī nebūs vajadzīgs Penguins sastāvam, viņu ieliks vaiveros, ja neviena komanda nepaņems, tad viņš visdrīzāk fermā arī paliks. ņems prospektus bez vaiveriem uz augšu aizpildīt robus. tie mētāšanas laiki viņam beigušies, pienācis laiks, kad tiks noteiks viņa statuss vai nu NHL vai AHL!

     [+] [-]

, 2019-06-30 13:17, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Raivi es jau vienreiz rakstīju par Bļuģeru. nekādas mētāšanas viņam vairs nebūs. ja rudenī nebūs vajadzīgs Penguins sastāvam, viņu ieliks vaiveros, ja neviena komanda nepaņems, tad viņš visdrīzāk fermā arī paliks. ņems prospektus bez vaiveriem uz augšu aizpildīt robus. tie mētāšanas laiki viņam beigušies, pienācis laiks, kad tiks noteiks viņa statuss vai nu NHL vai AHL!
Aa, ok par šito laikam būšu piemirsis

     [+] [-]

, 2019-06-30 14:22, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu, ik pa laikam komandas mainās, bet tā tendence, ka noteiktam spēlētāju kontingentam tas ir diezgan ok scenārijs, karjeras otro daļu mēģināt pavirzīt vairāk uz siltajiem štatiem, bija, ir un arī būs.
Tas gan nekādīgi nenozīmē, ka viņiem nav ambīciju un tur šamie tik atslido. Spēlē un sitas tāpat kā citur, bet jau daudz patīkamākā ārpus-hokeja klimatā. Vienīgi tie nodokļi šajos štatos, izņemot Floridu, esot lielāki.

Pie tam, spēlēt Bostonā, Toronto vai Pitsburgā, kur, tā teikt, sabiedrība par komandu ne tikai interesējas, bet arī rezultātu pieprasa vai Glendeilā/Fīniksā, kur hokejs ir pat nez kurš sporta veids (Arizona ir beisbola un amfutbola štats).
Vienīgais no silatjiem štatiem, kur tie nodokļi ir lieli ir Kalifornija.
Teksasa, Florida, Nevada, Arizona, (arī Tenesī)- visi ir starp zemākajiem līgā.

Coyotes sakarā vērts pieminēt, ka šovasar komanda beidzot tikusi pie jaunā īpašnieka, tāpēc iespējams vairs nebūs lielākie kapeiku skaitītāji līgā.