Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Oficiāli: Indrašis piedalīsies NHL kluba "Islanders" vasaras nometnē

Oficiāli: Indrašis piedalīsies NHL kluba "Islanders" vasaras nometnē
Miks Indrašis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

NHL klubs Ņujorkas "Islanders" paziņojis savas vasaras Attīstības nometnes jeb "Mini-Camp" sastāvu, un tajā iekļauts arī Latvijas uzbrucējs Miks Indrašis.

Miks Indrašis ir viens no 25 treniņnometnē iekļautajiem uzbrucējiem. Kopumā uz "Mini-Camp" uzaicināti 48 spēlētāji, un Indrašis ir viens no diviem KHL pārstāvjiem. Indrašis līdz šim pārstāvēja Rīgas "Dinamo", savukārt vārtsargs Iļja Sorokins spēlēja Novokuzņeckas "Metallurg" un Maskavas CSKA komandās. Atšķirībā no Indraša, Sorokins draftēts "Islanders" sistēmā.

Treniņnometnes ietvaros tiks aizvadīta tradicionālā "Zilās un Baltās" komandas treniņspēle, kura norisināsies naktī uz devīto jūliju. Tajā "Islanders" uzaicinātie spēlētāji tiks sadalīti divās komandās un aizvadīs vienu maču, pēc kura sekos individuālo prasmju sacensības. Treniņnometne sāksies septītajā jūlijā un tās noslēgums paredzēts 11. jūlijā.

Par "Islanders" kluba interesi par Indraši tiek runāts jau pāris mēnešus, un Krievijas medijs "Championat" pat vēstīja, ka izteikts līguma piedāvājums. Indrašis šobrīd ir ierobežotais brīvais aģents, uz kuru tiesības Kontinentālajā hokeja līgā pieder Rīgas "Dinamo". Interesi izrādījuši arī citu KHL klubi, piemēram, Pētera Skudras trenētais Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

24 gadus vecais Indrašis "Islanders" treniņnometnē kopā ar Francijas uzbrucēju Šarlu Bertrānu (spēlē Somijas "Sport") būs pārliecinoši vecākie hokejisti, visu pārējo vecums svārstās no 18-21 gadam, un vēl tikai četri spēlētāji sasnieguši 22 gadu slieksni. Treniņnometnē piedalīsies "Islanders" pēdējo gadu draftu izvēles ar Memoriālā kausa ieguvēju Maiklu dal Kollu (5. numurs 2014. gadā), Džošuā Ho-sangu (28.numurs 2014.gadā) un Raienu Puloku (15.numurs 2013. gadā) priekšgalā.

Pagājušajā sezonā Indrašis Rīgas "Dinamo" sastāvā 59 mačos izcēlās ar 16 gūtiem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, bet pasaules čempionātā Prāgā viņš piecās spēles rezultativitātes punktus nenopelnīja. Kopumā uzbrucējs KHL aizvadītajās trīs sezonās 152 spēlēs ir guvis 42 vārtus un izdarījis 46 rezultatīvas piespēles. Pasaules čempionātos Latvijas valstsvienības kreklā Miks 26 mačos ir guvis piecus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles, bet Soču olimpiskajās spēlēs piecos mačos palika bez punktiem.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-30 10:13, pirms 9 gadiem
Veksmi!! Nu šī ir pēdēja iespēja aizkerties NHL .lai viss izdodaas!!!
, 2015-06-30 10:15, pirms 9 gadiem
Lai veicas,bet ar grūtībām iedomājos Indraši NHL laukumos.
, 2015-06-30 10:18, pirms 9 gadiem
purva_velns rakstīja: Lai veicas,bet ar grūtībām iedomājos Indraši NHL laukumos.
Sākas šitas murgs. Tu labāk paklusē
, 2015-06-30 10:23, pirms 9 gadiem
Merzļikins piedalās Columbus Blue Jackets vasaras nometnē no 29.jūnija līdz 3.jūlijam.
, 2015-06-30 10:27, pirms 9 gadiem
Nu cerams,ka čalis nenolažos un parakstīs līgumu ar viņiem.
, 2015-06-30 10:29, pirms 9 gadiem
marko_polo rakstīja: Sākas šitas murgs. Tu labāk paklusē
Nu tā, primitīvi skatoties- viņš nav pietiekoši prasmīgs, lai būtu top6 uzbrucējs, un 3.-4. maiņa diez vai ir priekš viņa. Anyway, veiksmi viņam, bet ja izdodas izsisties, neprognozēju viņam ilgu karjeru ZA.
, 2015-06-30 10:46, pirms 9 gadiem
Ja ir tāda iespēja pamēģināt, tā ir jāizmanto. Sanāks - forši, nesanāks - nu neko, turpinās tepat.
Rīgā viņš vienmēr varēs atgriezties.
, 2015-06-30 10:48, pirms 9 gadiem
Veiksmi, Mik!
, 2015-06-30 10:48, pirms 9 gadiem
Carams , ka Miks parādīs perfektu sniegumu nometnē un tad Islanders nekas cits neatliks kā ņemt Miku komandā .
, 2015-06-30 10:58, pirms 9 gadiem
Ilmarse rakstīja: Veksmi!! Nu šī ir pēdēja iespēja aizkerties NHL .lai viss izdodaas!!!
Tāda sajūta ka neesi redzējis kā Indrašis spēlē.Kāds NHL ko vinjam tur darīt?
, 2015-06-30 11:07, pirms 9 gadiem
Matlss rakstīja: Carams , ka Miks parādīs perfektu sniegumu nometnē un tad Islanders nekas cits neatliks kā ņemt Miku komandā .
Šī ir JAUNO SPĒLĒTĀJU NOMETNE. Tāda pati uz kuru brauks Dzierkals un pārējie šogad draftētie, t.i., tur spēlē tikai sīkie.
Indrašis jau, ja nemaldos, jau bija šādā pat Čikāgas nometnē, bet bez rezultātiem.

Ja viņš šajā te pasākumā, būdams onkulis starp puikām, parādīs sevi ļoti labi, tad nākamais solis ir rudens nometne, kur arī notiek īstā cīņa par vietu komandā. Šajā gadījumā vienīgais kas varētu notikt ir kāda standartlīguma parakstīšana.
Slēpts komentārs: L@tgols
, 2015-06-30 11:56, pirms 9 gadiem
purva_velns rakstīja: Lai veicas,bet ar grūtībām iedomājos Indraši NHL laukumos.
Vispār nevaru iedomāties, bet nu lai veicas!
, 2015-06-30 12:10, pirms 9 gadiem
L@tgols rakstīja: Vālu veiksmi Indrašim, bet byusim reali, Indrašim byus gryšu jau ar tīm pošim seikajīm skraidiet i konkureit, jū jaunajīm ir daudz, daudz leluoka deksme i vyss cyts lai sevi aplīcynuotu, es nasoku ka Indrašim nav taidas, bet seikajīm tei ir daudz leluoka...

Cik lasieju kū krīvu prese par Indraši soka, tod vysticamuok aizbrauks acaruodeisīs, ja nikas nasanuoks z-amerikā, tod Indrašis paraksteis leigumu ar Torpedo...

P.s.
Varbyut kaids ir lītas kursā par Artūru Kuldu, jū krīvu presī laiku atpakal beja pasaruodejusēs info, ka Kulda tyks veikta operāceja un vysa nuokomo sezona byus juoizlaiž, topiec ari Ufa jū navar atlaist....
Cik zinu, Kulda ir apprecējies ar j-kundzi no Ufas. tas par privāto dzīvi. Par karjeru info nav.
, 2015-06-30 12:20, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Vispār nevaru iedomāties, bet nu lai veicas!
15 kg klāt un būs normāls kaplis, kuram spēlēt kādā 3. maiņā.
, 2015-06-30 12:33, pirms 9 gadiem
Vinjam vajadzeeja uz TML - kur meistariiba ir prioritaate un fiziskais ( cik nu) sekundaarais. Klausiitu Abolu dazas sezonas atpakal, tagad butu jau pieradis pie savas masas un roku atrumu atpakalj atguvis - principaa sis ir tas vecums, kad vai nu ir, vai nav - lai protams veicas - man agrak patika vinja nestandarts, bet nu robeza kur otraa pusee ir vnk nediscipliina un attieksmes trukums manupraat ir parkapta... Bet busu tikai prioecigs, ja cilveks ir uzlabojies un vel priecigaks butu, ja mums butu velviens uzbrucejs NHL( sakumaa gan jau AHL), jo talants vinjam protams ir!
, 2015-06-30 12:38, pirms 9 gadiem
purva_velns rakstīja: Cik zinu, Kulda ir apprecējies ar j-kundzi no Ufas. tas par privāto dzīvi. Par karjeru info nav.
Vispār viņš ir apprecējies ar "Elli U", kas sevi dēvē par dziedātāju un dizaineri - un viņa ir tepat vietējā, nevis no Ufas
, 2015-06-30 12:41, pirms 9 gadiem
Ja jau ar to galviņu viss kārtībā,tad varbūt varētu aizķerties.Vaina jau tāda kad viņš var vienā spēlē tā nospīdēt ,bet nākamajā ir galīgs nulle!Bet kopumā ņemot ,Mikā ir kaut kas tāds,kas nav nevienā citā letiņā!Ja būs kas pie viņa piestrādā,treneris,viņš varētu nepazust/pa khl kuļoties/!
, 2015-06-30 12:48, pirms 9 gadiem
henrijz rakstīja: Vinjam vajadzeeja uz TML - kur meistariiba ir prioritaate un fiziskais ( cik nu) sekundaarais. Klausiitu Abolu dazas sezonas atpakal, tagad butu jau pieradis pie savas masas un roku atrumu atpakalj atguvis - principaa sis ir tas vecums, kad vai nu ir, vai nav - lai protams veicas - man agrak patika vinja nestandarts, bet nu robeza kur otraa pusee ir vnk nediscipliina un attieksmes trukums manupraat ir parkapta... Bet busu tikai prioecigs, ja cilveks ir uzlabojies un vel priecigaks butu, ja mums butu velviens uzbrucejs NHL( sakumaa gan jau AHL), jo talants vinjam protams ir!
Šī ir tā lieta, kas man ir drusku apnikusi, tā nebeidzamā Ābola un Sējēja žēlošanas, ka čaļi nedara to ko liek, švaki trenējas, netrenējas papildus, piedošanu, tas ir bērnudārzs vai hokeja komanda? Izmet divus ārā no šīs paradīzes, pārējie sāks trenēties.
, 2015-06-30 12:59, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Šī ir tā lieta, kas man ir drusku apnikusi, tā nebeidzamā Ābola un Sējēja žēlošanas, ka čaļi nedara to ko liek, švaki trenējas, netrenējas papildus, piedošanu, tas ir bērnudārzs vai hokeja komanda? Izmet divus ārā no šīs paradīzes, pārējie sāks trenēties.
A ko vietā likt? Var jau vispār "čerez odnovo" tur mest ārā, taču nav jau ko likt vietā, jo vietējo kadru nav, bet ārzemniekiem naudas trūkst.

Savukārt par spēlētāju pofigistisko attieksmi... tiešie tāpēc viņi arī ir RD, nevis kaut kur citur, bet tie, kuri ir bijuši kaut kur citur (pirms tam tik RD tādā līmenī pārstāvot), ļoti ātri atgriežas atpakaļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-30 13:08, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: 15 kg klāt un būs normāls kaplis, kuram spēlēt kādā 3. maiņā.
Nu ko tu atkal par tiem kilogramiem! Normāls hokejists, kuram tie kilogrami nav vajadzīgi, viņam pietiek tehnikas, ātruma, lai spēlētu NHL bez nekādiem kilogramiem.
Pierīsies burgerus, paliks lēns un kļūs par čekeri, kuru tāpat mums pilna izlase.
, 2015-06-30 13:12, pirms 9 gadiem
AMBALS rakstīja: Ja jau ar to galviņu viss kārtībā,tad varbūt varētu aizķerties.Vaina jau tāda kad viņš var vienā spēlē tā nospīdēt ,bet nākamajā ir galīgs nulle!Bet kopumā ņemot ,Mikā ir kaut kas tāds,kas nav nevienā citā letiņā!Ja būs kas pie viņa piestrādā,treneris,viņš varētu nepazust/pa khl kuļoties/!
Tas saucas - meistarības trūkums. Kad pamatā nav meistarības (kuras pirmā un galvenā īpašība ir spēja atkārtot labo sniegumu katru reizi), tad arī ir kā pa viļņiem.
, 2015-06-30 13:13, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: A ko vietā likt? Var jau vispār "čerez odnovo" tur mest ārā, taču nav jau ko likt vietā, jo vietējo kadru nav, bet ārzemniekiem naudas trūkst.

Savukārt par spēlētāju pofigistisko attieksmi... tiešie tāpēc viņi arī ir RD, nevis kaut kur citur, bet tie, kuri ir bijuši kaut kur citur (pirms tam tik RD tādā līmenī pārstāvot), ļoti ātri atgriežas atpakaļ.
Nu es atvainojos, bet Latvijas hokejs īsti nesākas un nebeidzas ar tiem 25 hokejistiem, kuri ir Dinamo sistēmā, labi ok ar aizsargiem šobrīd ir švaki, bet cik es saprotu, lielākās sūdzības ir tieši par 3.-4. maiņas uzbrucējiem, rezervistiem, kur es ļoti atvainojos, bet par 5-6tk eiro mēnesī, jau nu var dabūt arī ECHL, NCAA kapli ala Štāls, ja vien ir velme, bet cik var saprast, kamēr bija nauda, visus apmierināja tā situācija, kāda bija, tad, kad naudas nav, tad sāk skanēt dažādi attaisnojumi, kāpēc, kaut kas nesanāk.
, 2015-06-30 13:16, pirms 9 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: Nu ko tu atkal par tiem kilogramiem! Normāls hokejists, kuram tie kilogrami nav vajadzīgi, viņam pietiek tehnikas, ātruma, lai spēlētu NHL bez nekādiem kilogramiem.
Pierīsies burgerus, paliks lēns un kļūs par čekeri, kuru tāpat mums pilna izlase.
Tu draudziņ esi dabā bez bruņām redzējis Sandi blakus Indrašim? Izskatās, kā hokejists un blakus riteņbraucējs kalnenieks.
Un tagad uzmet aci Subanam
https://www.youtube.com/watch?v=PxW...

viņš arī ir lēns?
, 2015-06-30 13:23, pirms 9 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: Nu ko tu atkal par tiem kilogramiem! Normāls hokejists, kuram tie kilogrami nav vajadzīgi, viņam pietiek tehnikas, ātruma, lai spēlētu NHL bez nekādiem kilogramiem.
Pierīsies burgerus, paliks lēns un kļūs par čekeri, kuru tāpat mums pilna izlase.
Kārtējais "ātrais un bez žēlestības"...
No pareiziem treniņiem vēl neviens nav kļuvis ne lēnāks, ne "čekerīgāks". Visi NHL top spēlētāji ir MONSTRI fiziskās sagatavotības treniņos, pat tie, kuri vizuāli pēc tādiem neizskatās.

Atvainojos, protams, par atkārtošanos, bet te ir viens raksts par "sīko pensionāru" Senluī:
Kā trenējas profesionāļi: Martins Senluī |...

Un te vēl šis tas, ja nu kādam noder, tieši hokeja treniņu tēma:
Hokejistu spēka treniņš | Liels un stiprs
, 2015-06-30 13:32, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Tu draudziņ esi dabā bez bruņām redzējis Sandi blakus Indrašim? Izskatās, kā hokejists un blakus riteņbraucējs kalnenieks.
Un tagad uzmet aci Subanam
https://www.youtube.com/watch?v=PxW...

viņš arī ir lēns?
Mums ir laikam triis veidu hokejisti: 1) kas nekad nespeelees RD( ja nu vienigi ap 40 gadiem); 2) taadi kas netiek RD; 3) tadi kas nekur citur netiek kaa tikai RD.
Neparzinu es RD ieksieni - bet ir dzirdets diezgan daudz par Indrasa spiidoso raksturu gan no medijiem, gan ari caur cilvekiem, kas pazist pusi RD sastava... Kaa ieprieks te teica - meistariiba ir ieks liimenja noturesanas, nevis uzspiid, atslaabst. Bet protams lai puikam veicas - patiesiibaa nebutu slikti vinjam pamalties pa AHL sezonu, iespejams tad ari vinjs butu spejigs jau saakt pretendeet uz otro mainju - jo nekur citur vinjam vietas NHL komee nav - 3.,4. hehe kur Keeninji aardaas, galiigi neredzu vinju ne pec fizikas, ne pec speles stila, kurs ir ljoti svaks aizsardziibaa...!
, 2015-06-30 13:39, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Nu es atvainojos, bet Latvijas hokejs īsti nesākas un nebeidzas ar tiem 25 hokejistiem, kuri ir Dinamo sistēmā, labi ok ar aizsargiem šobrīd ir švaki, bet cik es saprotu, lielākās sūdzības ir tieši par 3.-4. maiņas uzbrucējiem, rezervistiem, kur es ļoti atvainojos, bet par 5-6tk eiro mēnesī, jau nu var dabūt arī ECHL, NCAA kapli ala Štāls, ja vien ir velme, bet cik var saprast, kamēr bija nauda, visus apmierināja tā situācija, kāda bija, tad, kad naudas nav, tad sāk skanēt dažādi attaisnojumi, kāpēc, kaut kas nesanāk.
A jēga no 4. maiņas spēlētāja-ziemeļamerikāņa?

Nez kā tev, man jau liekas, ka ar attieksmi un varējumu treniņos problēmas ir lielākajai daļai kadru. Pieļauju, ka viņi vēl aizvien nav sapratuši, ka PRO sports nav pamatskolas sporta stunda, kur jāpilda tas vai cits vingrinājums tikmēr kamēr skolotājs skatās.

Atkabināt nespējniekus-rezervistus, pārējos uz zemākajā maiņām un pirmajās maiņās tos kuri var un grib - pa lielam tikai tāds ir variants, lai liktu dažiem pārdomāt savu rīcību.
, 2015-06-30 13:44, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Nu es atvainojos, bet Latvijas hokejs īsti nesākas un nebeidzas ar tiem 25 hokejistiem, kuri ir Dinamo sistēmā
Tā jau it kā ir, bet PČ mēs redzējām, kas notiek, kad izlasē nav viena vadošā piecinieka...
, 2015-06-30 14:56, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: 15 kg klāt un būs normāls kaplis, kuram spēlēt kādā 3. maiņā.
Indrašis un kaplis
, 2015-06-30 15:06, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: A jēga no 4. maiņas spēlētāja-ziemeļamerikāņa?

Nez kā tev, man jau liekas, ka ar attieksmi un varējumu treniņos problēmas ir lielākajai daļai kadru. Pieļauju, ka viņi vēl aizvien nav sapratuši, ka PRO sports nav pamatskolas sporta stunda, kur jāpilda tas vai cits vingrinājums tikmēr kamēr skolotājs skatās.

Atkabināt nespējniekus-rezervistus, pārējos uz zemākajā maiņām un pirmajās maiņās tos kuri var un grib - pa lielam tikai tāds ir variants, lai liktu dažiem pārdomāt savu rīcību.
jo pilnāks ledusskapis, jo lielākas izvēles iespējas ko ēst. tāpat ar hokejistu soliņa garumu.
, 2015-06-30 19:51, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tas saucas - meistarības trūkums. Kad pamatā nav meistarības (kuras pirmā un galvenā īpašība ir spēja atkārtot labo sniegumu katru reizi), tad arī ir kā pa viļņiem.
Nu par Galviņu galīgi nevarētu teikt ka viņām ir kādas problēmas ar meistarību...šeit apakšā ir cits stāsts,ko daudzi bļāvēji līdz galam neizprot....., kas uz laiku Galviņu pasita uz leju....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-01 07:28, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: 15 kg klāt un būs normāls kaplis, kuram spēlēt kādā 3. maiņā.
Indrašis un kaplis? Tie divi jēdzieni ir nesavienojami! Viņš ir 1-2 maiņu spēlētājs, kas veido rezultātu nevis 3-4 maiņas kaplis! Nav jau arī vairs nekāds 18-20 gadīgs puika, lai savu spēles stilu tagad lauztu! Ja nesanāks tikt vismaz farmā ar Isles divvirzienieku kabatā, tad nav ko mocīties pa ZA minoriem! Domāju, ka tas pats Skudra viņam nopietnāku līgumu un lomu komandā iedos!
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
1

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.