Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL apskatnieku balsojumā Merzļikins minēts pie Vezinas balvas kandidātiem

Rolands Eliņš

NHL apskatnieku balsojumā Merzļikins minēts pie Vezinas balvas kandidātiem
Elvis Merzļikins. Foto: Brent Clark/Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas mājaslapas apskatnieku balsojumā par regulārās sezonas individuālajām balvām atrodams arī latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina vārds – viņš ieņēmis sesto vietu šonakt publicētajā balsojumā par sezonas labāko vārtsargu. Iepriekš veiktajā balsojumā par sezonas labāko debitantu Merzļikins ieguva ceturto vietu.

Šonedēļ NHL vadība apliecināja, ka regulārā sezona netiks turpināta un koronavīrusa pandēmijas dēļ uzskatāma par beigušos. Līga jau nozīmējusi izslēgšanas spēļu pārus, kā arī paziņojusi par regulārās sezonas individuālo balvu ieguvējiem kategorijās, kas balstītas uz statistiku. Vēl gan jāsadala individuālās balvas, kuras nosaka balsojumos, un šajā ziņā savu viedokli publicējuši NHL mājaslapas apskatnieki – 18 mājaslapas „nhl.com” satura veidotāji veica balsojumu par saviem favorītiem dažādās kategorijās. Viņi tika aicināti katrā kategorijā noteikt savu „Top5”, un katrs šī piecinieka pārstāvis ieguva 1-5 punktus, attiecīgi pēc iegūtās vietas.

NHL mājaslapas apskatnieku balsojumā uzmanību izpelnījies arī latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš savā debijas sezonā piedalījās 33 „Blue Jackets” spēlēs, guva 13 uzvaras, atvairīja 92.3% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaida 2.35 vārtus. Viņš janvārī palīdzēja komandai aizvadīt lielisku sēriju, iegūstot vietu izslēgšanas spēlēs, tika atzīts par nedēļas MVP visā līgā un kopumā izcēlās ar piecām sausajām spēlēm.

Merzļikina sniegums novērtēts uzreiz divās kategorijās. Viņš balsojumā par Vezinas balvu, kas tiek piešķirta sezonas labākajam vārtsargam, ieguva astoņus punktus un sesto vietu, savukārt balsojumā par Kaldera balvu (šis balsojums veikts iepriekš feburāra izskaņā, īsi pirms sezonas pārtraukšanas), kas tiek piešķirta sezonas labākajam debitantam, saņēma 26 punktus, kas bija ceturtais labākais rādītājs

Par galveno favorītu uz Vezinas balvu NHL mājaslapas apskatnieki uzskata somu Tūku Rasku, kurš palīdzēja Bostonas „Bruins” triumfēt regulārajā sezonā un jau ieguva Dženingsa balvu kā vismazāk vārtus šosezon ielaidušais vārtsargs. Viņš 41 spēlē tika pie 26 uzvarām, ielaida tikai 2.12 vārtus vidēji spēlē un kopā ar Merzļikinu bija labākais līgā sauso spēļu skaita ziņā. Jānorāda, ka Vezinas balvu noteiks NHL ģenerālmenedžeru balsojumā.

Savukārt par galveno favorītu uz Kaldera balvu NHL mājaslapas apskatnieki uzskata Keilu Makaru – 21 gadu vecais aizsargs balsojumā ieguva par pieciem punktiem vairāk nekā viņa sīvākais konkurents šajā kategorijā Kvins Hjūdžs. Viņi divatā saņēma 17 no 18 pirmajām vietām šajā balsojumā, un vienīgais izņēmums bija Merzļikins, kurš gan punktu kopsummā bija ceturtajā vietā. Kaldera balvas ieguvēju noteikts mediju balsojumā.

Savukārt Merzļikina komandas treneris Džons Tortorella ticis minēts kā otrs galvenais favorīts Džeka Adamsa balvas sakarā kā sezonas labākais treneris. Viņu apsteidz tikai Maiks Salivans, Teodora Bļugera treneris "Penguins" sastāvā.

Balsojums par Vezinas balvas favorītiem

V.SpēlētājsKomandaPunkti
1.Tūka RasksBruins80
2.Konors HellebaksJets68
3.Andrejs VasiļevskisLightning56
4.Bens BišopsStars26
5.Džordans BiningtonsBlues15
6.Elvis MerzļikinsBlue Jackets8
7.Tristans DžerijsPenguins7
8.Jākobs MarkstrēmsCanucks5
9.Frederiks AndersensMaple Leafs3
10.Kārters HārtsFlyers1
11.Pāvels FrancouzsAvalanche1

Balsojums par Kaldera balvas favorītiem

V.SpēlētājsKomandaPunkti
1.Keils MakarsAvalanche82
2.Kvins HjūdžsCanucks77
3.Viktors ŪlofsonsSabres36
4.Elvis MerzļikinsBlue Jackets16
5.Dominiks KubalīksBlackhawks15
6.Niks SuzukiCanadiens13
7.Adams FokssRangers11
8.Iļja SamsonovsCapitals5
9.Ītens BērsOilers2
10.Makenzijs BlekvudsDevils2
11.Džons MarinoPenguins1

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/trophy-tra...
https://www.nhl.com/news/trophy-tra...

  -1 [+] [-]

, 2020-05-30 18:56, pirms 4 gadiem
Kaldera balvas balsojuma favorīti ir labs pierādījums tam, ka NCAA ir prātīgs solis ceļā uz NHL. Džeki pēc drafta divus gadus paslīpējuši meistarību NCAA un ielecot NHL uzreiz ir savu komandu līderi.

     [+] [-]

, 2020-05-30 19:14, pirms 4 gadiem
Protams Elvis spēlēja lieliski...BET,sagaidīsim labāk pilno sezonu kad nospēlēs,tad varēs reāli objektīvi spriest!!!

  +3 [+] [-]

, 2020-05-30 19:14, pirms 4 gadiem
Balvas viņš nedabūs,bet patīkami ,ka ar viņu rēķinās.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-30 20:15, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Kaldera balvas balsojuma favorīti ir labs pierādījums tam, ka NCAA ir prātīgs solis ceļā uz NHL. Džeki pēc drafta divus gadus paslīpējuši meistarību NCAA un ielecot NHL uzreiz ir savu komandu līderi.
Par to ir ļoti pāragri runāt šādā kontekstā.
Pirmkārt, ir jāskatās tendences. Līdz šim kādas 20 sezonas neviens NCAA spēlējušais netika pie Kaldera, pēdējais bija Kriss Drūrijs. Pēdējo 30 gadu laikā tādi ir bijuši tikai divi (Eds Belfūrs arī).

Vai ZAmerikā kāds baigi šaubās par NCAA sistēmas hokeja programmu spēju? Nedomāju, jo no turienes ir nākuši ļoti daudzi labi hokejisti ar lieliskām karjerām un ir pat drafta pirmie piki bijuši (par TOP izvēlēm nerunājot).

Jā, pašlaik ir tendence uz NCAA skatīties mazliet pielaidīgāk arī tiem, kam ir izteikti sporta mērķi (agrāk tā nebija un tie skatījās CHL virzienā). Tas, ka šogad abi Kaldera favorīti ir NCAA bijuši spēlētāji - domāju, ka sagadīšanās.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-30 23:40, pirms 4 gadiem
Nav ko iespringt. Elvja laiks pienāks.

     [+] [-]

, 2020-05-31 09:27, pirms 4 gadiem
Variet, lūdzu, beigt latviskot vārdus un uzvārdus? Vai vismaz pielikt cilvēku oriģinālo vārdu blakus? Lai tiem, kas, atšķirībā no jums, pārvalda angļu valodu, nebūtu jāmocās ar “hjūdžs”. Cilvēku sauc Quinn Hughes (izruna līdzīga kā “hjūzs”, bet noteikti ne hjūdžs). Nosauksi viņu par hjūdžu, un nopelnīsi vienu lielo sejā (pun very much intended. Twice).

     [+] [-]

, 2020-05-31 17:14, pirms 4 gadiem
Kandidāts jau ir jebkurš, kaut dažas spēles sezonā nospēlējis.
Bet nu pēc snieguma kopumā LĪDZŠINĒJĀ sezonā- nu nez vai!

Tomēr sākums bija bēdīgs un stabilitātes nav.
Un Kolumbusas aizsardzībai liels nopelns pie statistikas, to jau Bobrovska piemērs parādija.

Bet nākotnē- kāpēc gan ne?? Potenciāls ir!