Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Bruins" aizsargs Grizliks nedosies izbraukumā, Sundkvistam draud diskvalifikācija

"Bruins" aizsargs Grizliks nedosies izbraukumā, Sundkvistam draud diskvalifikācija
Mets Grizliks. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā aizvadītas divas spēles Bostonā, un rezultāts ir neizšķirts 1-1. Otrajā mačā cieta "Bruins" aizsargs Mets Grizliks, kuram savainojuma dēļ nāksies izlaist nākamo maču. Tikmēr viņa pāridarītājam Oskaram Sundkvistam draud diskvalifikācija.

"Kad mums būs plašāka informācija, paziņosim to arī jums," teica Bostonas "Bruins" galvenais treneris Brūss Kesidijs. Ir aizdomas, ka Grizlikam ir smadzeņu satricinājums, tāpēc viņš nedosies kopā ar komandu uz Sentluisu un nepiedalīsies sērijas trešajā spēlē.

Incidents notika divas minūtes līdz pirmās trešdaļas beigām, kad Grizliks aizsardzības zonā pie apmales centās pavirzīt ripu tālāk. Viņu sagaidīja Sundkvista spēka paņēmiens, kas "Bruins" aizsargu sāpīgi ietrieca aizsargstiklā. Grizliks laukumu pameta tikai ar komandas biedru palīdzību un vairs neatgriezās, bet "Blues" uzbrucējs saņēma divu minūšu noraidījumu.

Ja Grizlikam trešā spēle ies secen savainojuma dēļ, tad Sundkvistam, iespējams, nāksies izlaist maču diskvalifikācijas dēļ. Spēlētāju drošības departaments paziņojis, ka uzklausīs viņa viedokli un tad pieņems lēmumu. Vērā tiks ņemts arī fakts, ka pretiniekam ir savainojums. Grizliks jau spēles laikā tika aizgādāts līdz slimnīcai, kur viņam tika veiktas padziļinātas pārbaudes.

Paliekot ar pieciem aizsargiem, "Bruins" nespēja uzvarēt spēlē, piedzīvojot zaudējumu pagarinājumā ar 2:3. Līderis spēles laika ziņā ar 27 minūtēm bija Čārlijs Makavojs, 26 minūtes aizvadīja Torijs Krugs, kamēr Zdeno Hāra nospēlēja 25:45. Brendons Karlo aizvadīja bez divām sekundēm 23 minūtes, bet vismazāk – 16:47 – spēlēja Konors Kliftons.

Kā potenciālie Grizlika aizvietotāji jāmin Džons Mūrs, kurš šajā Stenlija kausa izcīņā aizvadījis piecas spēles, un Stīvens Kemfers, kura kontā ir divi mači.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/boston-bru...
https://www.nhl.com/news/oskar-sund...


Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
11

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.