Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Laviolets: "No sākuma līdz beigām aizvadījām labu spēli, bet ienīstam rezultātu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Laviolets: "No sākuma līdz beigām aizvadījām labu spēli, bet ienīstam rezultātu"
Pīters Laviolets
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālu ar uzvaru sāka pašreizējā čempione Pitsburgas "Penguins", kas savā laukumā izlaida trīs vārtu pārsvaru, tomēr galotnē ar 5:3 pārspēja Nešvilas "Predators". Laukuma saimnieki izdarīja nieka 12 metienus, un galvenais treneris Maiks Salivans atklāti pateica, ka viņa komanda aizvadījusi sliktu maču.

Uzvaras vārtus Džeiks Gencels, kurš nebija izcēlies kopš 8. maija, iemeta trīs minūtes un 17 sekundes līdz pamatlaika beigām. Viņš ieslidoja sāncenšu zonā un izdarīja metienu aizsarga aizsegā, trāpot tuvajā stūrī. "Manuprāt, jāsaglabā pozitīva domāšana. Iespējas radīsies, tikai jāturpina demonstrēt savu spēli," teica Gencels.

Viņa rezultatīvais trāpījums bija Pitsburgas "Penguins" pirmais metiens pa viesu vārtiem 37 minūšu laikā. Otrajā trešdaļā mājinieki sāncenšu vārtus neapdraudēja vispār, un Stenlija kausa finālā tas nebija noticis kopš 1958. gada. Pirms tam metienus gluži vienkārši neskaitīja…

"Mēs nebijām pārāk labi," norādīja Pitsburgas "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans, kurš komandu vada pusotru sezonu un sasniedzis divus finālus. "Mēs nebijām pārāk labi. Kad spēlē pret tādu komandu kā Nešvila, kurai ir sabalansēts uzbrukums, ir jāpretojas. Neuzskatu, ka otrajā trešdaļā mēs izrādījām pretestību. Mēs vienkārši neaizvadījām pārāk labu spēli."

"Vairākos spēles aspektos pretinieki bija daudz labāki, un mūsu spēlētāji to labi saprot," turpināja Salivans. "Mūsu cerības sniedzas daudz augstāk. Jā, rezultāts ir labs, taču apzināmies – ja vēlamies nokļūt virsotnē, mums turpinājumā jārāda daudz labāks sniegums. Ģērbtuvēs rezultāts nevienu nav apmānījis."

Nešvilas "Predators" laika posmā no 29. līdz 54. minūtei atspēlēja trīs vārtu deficītu un panāca izlīdzinājumu. "Atrasties iedzinējos ar 0:3 pret Stenlija kausa čempioni, atspēlēties un panākt izlīdzinājumu, tikt pie iespējas uzvarēt – tas ir labs pamats, uz kura būvēt sērijas turpinājumu," teica zaudētāju aizsargs P.K. Subens. "Mums bija iespēja panākt 1-0 sērijā. Mēs to neizdarījām."

"Mums jākļūst labākiem. Labi, ka atradām veidu, kā gūt izšķirošos vārtus," norādīja mājinieku uzbrucējs Patriks Hornkvists, kurš atgriezās ierindā, jo iepriekšējos mačus izlaida savainojuma dēļ. "Pretinieki bija ātrāki – viņi pirmie paguva pie ripām. Viņi uzvarēja lielākajā daļā divcīņu."

"Manuprāt, aizvadījām labu spēli. No sākuma līdz pat beigām aizvadījām labu spēli. Ienīstam rezultātu. Ienīstam iznākumu, bet jāskatās uz priekšu," norādīja Nešvilas "Predators" galvenais treneris Pīters Laviolets, kurš līdz Stenlija kausa finālam aizvedis trīs dažādas komandas.

"Tā nebija perfekta spēle, taču atradām veidu, kā uzvarēt, turklāt zinām, ka ir vieta izaugsmei," pauda Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs. "Analizēsim maču un pārliecināsimies, ka nākamajā spēlē būsim labāki."

Nešvilas "Predators" vārtos tikai sešus no 11 metieniem atvairīja soms Peka Rinne, kurš pirms sērijas tika uzskatīts par galveno favorītu cīņā par MVP balvu. Tomēr dueļos pret Pitsburgas "Penguins" viņam nav veicies – līdz fināla pirmajai cīņai viņš ar "Penguins" bija ticies astoņas reizes, izcīnot tikai vienu uzvaru, atvairot 88,0% metienu un vidēji ielaižot 3,57 ripas. Vienīgā uzvara izcīnīta 2009. gada janvārī.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
Pittsburgh Post-Gazette | Local, National &...

     [+] [-]

, 2017-05-30 09:17, pirms 7 gadiem
Ar labu spēli pret pingvīniem nekā nebūs. Rinne galīgi sanīcis. Bet nu Nešvila nav hokeja pilsēta, tur nebūs aršana.

     [+] [-]

, 2017-05-30 09:56, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

Ar labu spēli pret pingvīniem nekā nebūs. Rinne galīgi sanīcis. Bet nu Nešvila nav hokeja pilsēta, tur nebūs aršana. Nu nu. Tad kura ir hokeja pilsëta? Arī Čikāga un Anaheima nav hokeja pilsētas?, ja jau zaudêja pat tevis izbrâķëtajai Nešvilai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja