Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dadonova dublis apklusina "Bruins", "Hurricanes" sper soli pretim play-off

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dadonova dublis apklusina "Bruins", "Hurricanes" sper soli pretim play-off
Floridas "Panthers" uzbrucējs Jevgeņijs Dadonovs. Foto: Brian Fluharty/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vakara agrajās spēlēs panākumus svinējušas divas ASV dienvidaustrumu krasta komandas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes", kas pieveica attiecīgi Bostonas "Bruins" un Filadelfijas "Flyers" komandas.

"Panthers" uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs vairs nepretendē, kamēr "Bruins" vietu Stenlija kausā jau kādu laiku ir nodrošinājusi, šobrīd cīnoties par otrās vietas austrumu konferencē nosargāšanu. Tiesa šovakar abas komandas atradās mainītās lomās, panterām pirmā perioda otrajā pusē raidot pretinieku vārtos divas vārtsarga Tukas Rāska atsistās ripas - īstajā laikā un vietā bija Railijs Šeiens (1:0) un Jevgeņijs Dadonovs (2:0)

Par spīti laukumā vērojamajam "Bruins" komandas pārsvaram mājinieki pirmoreiz izcēlās vien spēles 34. minūtē, 1:2 panākot Noelam Akjari. Tomēr jau nedaudz vairāk nekā pēc minūtes pieredzējušais Trojs Brauers viesiem skaitliskajā mazākumā atguva divu vārtu pārsvaru - 3:1.

Noslēdzošajās 20 minūtēs "Bruins" atspēlēšanās mēģinājumi nepadevās, Dadonovam 139 sekundi līdz pamatlaika beigām raidot ripu tukšos bostoniešu vārtos - 4:1 "Panthers". Viesiem šī bija otrā uzvara pēc kārtas, kas ar 82 punktiem 79 spēlēs dod 11. vietu austrumos, kamēr "Bruins" ar 103 punktiem joprojām ir otrā.

Savukārt Karolīnas "Hurricanes" šovakar ar 5:2 sakāva Filadelfijas "Flyers", ar 78 mačos iegūtiem 93 punktiem esot iekrājusi par trim ačiem vairāk nekā astotajā un devītajā vietās esošās Kolumbusas "Blue Jackets" un Monreālas "Canadiens". Savukārt "Flyers" ar 82 punktiem ir oficiāli izstājusies no cīņas par "play-off".

Pirmos vārtus šovakar guva lidotāji, divi pret viens izgājienā 11 sauso maču sēriju pārtraucot Klodam Žirū. Tomēr turpinājums daudz sekmīgāks padevās "Hurricanes", kas 21 sekundes laikā no nelabvēlīgā 0:1 ieguva 2:1 pārsvaru, izceļoties Teuvo Terevainenam un Dagijam Hamiltonam.

Rezultāts vairs nemainījās līdz pat spēles 52. minūtei, kad ilggadējais viesuļvētru aizsargs Džastins Faulks vairākumā dubultoja savas komandas vadību (3:1). Tiesa pēc 75 sekundēm Oskars Lindbloms "Flyers" komandu vairākumā atkal pietuvināja līdz minimālam atstatumam - 2:3.

Atlikušajā laikā "Flyers" neizdevās realizēt vairākuma iespēju, beigās ielaižot divas ripas tukšos vārtos - 5:2 uzvara "Hurricanes", kas tādējādi pārtrauca divu zaudējumu sēriju.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-30 22:57, pirms 5 gadiem
Autor, NHL jau pāris sezonas PO neiekļūst pēc principa top 8 konferences komandas. Iekļūst divīziju top komandas, kā arī 2 Wild Card ieguvējas. Karolīna starp divām WC ieguvējām jau bija vismaz pāris nedēļas, tā kā reāli nekāds īpašais solis nav sperts un Kolumbusas, Monreālas 8. un 9. vietai nozīmes nav, jo nozīme ir tieši vietai WC. Tīri teorētiski WC top 2 vietas var paņemt kādas divīzijas 4. un 5. komanda, kas reizē šo pašu vietu ieņem konferencē - ja attiecīgā divīzija sezonā gadās izteikti stiprāka par otru divīziju.