Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tavaresam divi vārti, Mārneram trīs punkti, "Maple Leafs" izcīna piekto uzvaru pēc kārtas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tavaresam divi vārti, Mārneram trīs punkti, "Maple Leafs" izcīna piekto uzvaru pēc kārtas
Džons Tavaress. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt tika aizvadītas trīs spēles. Sava laukuma priekšrocības izmantoja tikai Ņujorkas "Islanders", kas nākamajā mačā pirmo reizi tiksies ar bijušo kapteini Džonu Tavaresu, kurš tagad pārstāv Toronto "Maple Leafs". Viņš duelim iesildījies ar diviem vārtiem pret Kolumbusas "Blue Jackets".

Džons Tavaress abus vārtus guva pirmajā trešdaļā. Vispirms viņš realizēja vairākumu un atklāja rezultātu, bet 19. minūtē centra uzbrucējam izdevās precīzs metiens no kreisās malas, panākot 2:1 Toronto "Maple Leafs" labā. Tavaress šajā sezonā guvis 26 vārtus, dalot otro vietu ar Džefu Skineru no Bufalo "Sabres", bet līderis ar 29 rezultatīviem metieniem ir Vašingtonas "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins.

"Maple Leafs" uzvaru ar 4:2 kaldināja arī Mičs Mārners, kurš guva vārtus un ar divām piespēlēm piedalījās Tavaresa vārtu izveidošanā. Uzvarētāju rindās iemeta arī Fredriks Gotjē, savukārt Garets Spārkss atvairīja 27 metienus. "Blue Jackets" labā vārtus guva Niks Folinjo un Artēmijs Panarins, bet Sergejs Bobrovskis tika galā ar 25 metieniem. Komandas šajā sezonā tikušās trīs reizes, un visi mači noslēgušies ar 4:2 – Toronto ir divas, bet Kolumbusai viena uzvara.

"Maple Leafs" izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, kamēr "Blue Jackets" aprāvās piecu uzvaru sērija, bet pie punktiem bija izdevies tikt septiņos mačos pēc kārtas. Toronto nākamo spēli aizvadīs pret Ņujorkas "Islanders", un duelis īpašs būs Tavaresam, kurš iepriekš bija "Islanders" kapteinis un kluba seja.

"Islanders" savā laukumā ar 6:3 pieveica Otavas "Senators". Vadošais centrs Metjū Barzals guva divus vārtus un pievienoja rezultatīvu piespēli. Vēl 27. minūtē "Senators" bija vadībā ar 3:1, bet turpinājumā mājinieki guva piecus bezatbildes vārtus, četras ripas iemetot noslēdzošajā trešdaļā. Izlīdzinājumu panāca Džonijs Boičaks, Barzals deva vadību un dubultoja pārsvaru, bet punktu pielika Keisijs Sizikass.

Monreālas "Canadiens" viesos ar 5:3 pieveica Floridas "Panthers". Anti Niemi, kurš aizstāja savainoto Keriju Praisu, uzvarētāju vārtos atvairīja 23 metienus. Niemi aizvadīja pirmo maču kopš 11. decembra, kad zaudējumā pret Minesotas "Wild" kapitulēja septiņas reizes. Uzvaras vārtus iemeta Tomāšs Tatars, kurš nebija izcēlies kopš 9. decembra, bet "Panthers" vārtos viņš iemeta divas ripas.

Regulārā sezona, 29. decembris

SpēleRez.
Panthers – Canadiens3:5
Islanders – Senators6:3
Blue Jackets – Maple Leafs2:4