Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons: "Nevaram tikai aizsargāties, vairāk jāuzbrūk"

Agris Suveizda

Girgensons: "Nevaram tikai aizsargāties, vairāk jāuzbrūk"
Zemgus Girgensons
Foto: AFP/Scanpix

Kaut arī Bufalo "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma iepriekš paslavēja savu trešo uzbrucēju virknējumu, latviešu hokejists Zemgus Girgensons uzskata, ka tikai ar darbu aizsardzībā ir pārāk maz – trijniekam daudz vairāk jāveido izspēles uzbrukuma zonā, nevis tikai jājauc pretinieku ieceres.

Bufalo trešais uzbrucēju virknējums Zemgus Girgensons (32 spēles, divi vārti+trīs piespēles), Jūhans Lāšons (33, 1+3) un Braiens Džionta (33, 3+7) šosezon kopā guvis tikai sešus vārtus, toties tam tiek uzticēta pretinieku komandu līderu neitralizēšana. "Esam padarījuši labu darbu kā neitralizācijas maiņa, bet tajā pašā laikā jūtu, ka mums ir vairāk jārada uzbrukumā. Nevaram spēlēt tikai aizsardzībā," paškritisks bija Girgensons, kuram nākamnedēļ apritēs 22 gadi.

"Vadošās maiņas parasti nav tik labas aizsardzībā, tāpēc, ja iekļūstam viņu zonā, mums ir jāspēj laiku tajā izmantot kvalitatīvi," Girgensons turpināja. Bufalo "Sabres" ar 34 punktiem 36 mačos Austrumu konferencē ieņem 14. vietu un šonakt savā laukumā atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu (0:2).

Vašingtona šobrīd ir "karstākā" komanda līgā. Tā izcīnīja 15. uzvaru pēdējās 17 spēlēs un svinēja astoto panākumu pēc kārtas, tādējādi pamazām tuvojoties 2010. gada rekordsērijai, kas sasniedza 14 mačus. Viens no komandas līderiem Aleksandrs Ovečkins uzskata, ka pašreizējo sastāvu no tā laika vienības atšķir meistarīgs vārtsargs un spēlētāju briedums: "Tolaik bijām jauni, nepieredzējuši čaļi. Mēs vienkārši gājām laukumā, guvām baudu un spēlējām hokeju.

"Tiklīdz sasniedzām desmit spēlēs, treneris sacīja, ka varam sasniegt rekordu. Mēs vienkārši plūdām pa straumi, guvām baudu no savas spēles un to izdarījām. Tagad esam daudz nobriedušāki. Saprotam, ka tagad galvenais ir iegūt pēc iespējas vairāk punktu," Ovečkins turpināja. "Šajā komandā mums ir viens no labākajiem vārtsargiem [Breidens Holtbijs] līgā. Zinām, ka pat tad, ja kļūdīsimies, viņš mūs izglābs. Labā komandā labs vārtsargs ir 75% no panākumiem. Domāju, ka agrāk mums šāda vārtsarga nebija."

Ovečkins ar 31 (18+13) punktu 34 spēlēs ir otrais rezultatīvākais komandā, bet līderis ar 32 (10+22) punktiem 32 cīņās ir zviedru centrs Niklass Bekstrems. Viņš apzinās, ka "Capitals" līdz šim nav pārāk labi gājis Stenlija kausā un ka pašreizējai sērijai nebūs nekādas jēgas, ja nesekos turpinājums izslēgšanas spēlēs: "Tāpēc man nevajadzētu runāt pārāk daudz, jo mums nav bijuši panākumi Stenlija kausā. Pagājušajā gadā spērām soli uz priekšu salīdzinājumā ar citām sezonām. Kļūstam labāki katru dienu, un ceru, ka spēsim mācīties no savām agrākajām kļūdām. Šobrīd ģērbtuvēs ir ļoti laba atmosfēra."

Jau parīt Bufalo un Vašingtonas komandas savā starpā tiksies vēlreiz, tikai šoreiz jau "Capitals" laukumā. "Ņemot vērā sniegumu, ko tā rāda, Vašingtonai šobrīd ir labākā komanda līgā," uzskata "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma. "Iepriekšējās desmitgades beigās Vašingtona bija komanda, no kuras baidījās visvairāk. Domāju, ka tagad tai ir labāka aizsardzība un tā ir labāk strukturēta." Vašingtonas "Capitals" ar 56 punktiem 35 spēlēs ir pārliecinoša Austrumu konferences līdere, tuvāko sekotāju Monreālas "Canadiens" (aizvadījusi 38 spēles) apsteidzot par 11 punktiem. Pašreizējā līgas līdere gan ir Dalasas "Stars", kuras rēķinā ir 57 punkti, taču tā aizvadījusi par diviem mačiem vairāk nekā Vašingtona.

Izmantotie resursi:
Sabres notebook: Capitals are all business - BN...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-12-29 17:42, pirms 8 gadiem
Girgensons ar triji punktiem pussezonaa jau zina vislabak ,sagrauts psihologiski krit pat uz lidzenas vietas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-12-29 18:28, pirms 8 gadiem
Dzoniy rakstīja: "Bufalo trešais uzbrucēju virknējums Zemgus Girgensons (32 spēles, divi vārti+trīs piespēles), Jūhans Lāšons (33, 1+3) un Braiens Džionta (33, 3+7) šosezon kopā guvis tikai sešus vārtus..."

Spēlējot kopā vienā maiņā viņi ir guvuši tikai VIENUS vārtus.
nezinu tādus Girgensonus, kā tikai Semkus Jirjensons

  -1 [+] [-]

, 2015-12-29 19:38, pirms 8 gadiem
Kadu sviestu jus te dzenat. Melna darba mainja un attieciga rezultivitate. Samainiet mainjas ar vietam un ari rezultivitate bus cita. Gan jau vel bus kadas mainjas komandaa un Zemgus tiks ari pirmajas divas uzspelet un kadus punktus savaks.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-29 21:27, pirms 8 gadiem
Par ko uztraukties, 3.maina ir labs sasniegums jebkuram speletajam.