Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pamatīgā skandālā iekļuvušais Pīterss atkāpjas no "Flames" galvenā trenera amata

Pamatīgā skandālā iekļuvušais Pīterss atkāpjas no "Flames" galvenā trenera amata
Bils Pīterss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NHL komanda Kalgari "Flames" pieņēmusi sava galvenā trenera Bila Pītersa atkāpšanos, vēsta vairāki Ziemeļamerikas sporta mediji. Pīterss tika apsūdzēts rasistiskā attieksmē pret spēlētājiem, kā arī hokejistu fiziskā iespaidošanā.

Kalgari "Flames" galvenais treneris Bils Pīterss jau tā varēja bažīties par sava amata drošību, jo "Flames" bija zaudējusi septiņās no iepriekšējām astoņām spēlēm. Taču Pītersa sakarā šonedēļ "Flames" komanda saskārās arī ar pavisam citām problēmām, viņa bijušajiem spēlētājiem publiski izvirzot apsūdzības par Pītersa izturēšanos spēļu laikā.

Vispirms bijušais NHL spēlētājs Akims Aliu, kurš dzimis Nigērijā, atklāja, ka pirms desmit gadiem Pīterss AHL komandas ģērbtuvēs veltījis viņam rasistiskus izteikumus, saistot tos ar Aliu mūzikas izvēli. Aliu aprakstīto epizodi šonedēļ ASV medijiem apstiprināja divi citi viņa bijušie komandas biedri.

Aliu reizē arī pauda viedokli, ka tieši savas ādas krāsas nav saņēmis trenera uzticību, jo, lai arī spēlējis rezultatīvi, nav ticis pie spēles laika vairākumā. Aliu tieši trenera rasistisko nostāju saista ar to, ka nesaņēma iespējas nostiprināties NHL.

Pēc Aliu publiskajām apsūdzībām neklusēt nolēma arī čehu hokejists Mihals Jordans, kurš norādīja, ka Pīterss, trenējot "Hurricanes" vienību, uz rezervistu soliņa ir spēris un sitis saviem hokejistiem. Jordans apgalvoja, ka Pīterss vienreiz no aizmugures iesitis viņam pa galvu. Viņa stāstīto apliecināja arī "Hurricanes" tobrīdējais trenera palīgs Rons Brindamūrs, sakot, ka Pītersa vadībā šādi notikumi patiešām bijuši.

Pīterss pirms pāris dienām nosūtīja publisku vēstuli "Flames" ģenerālmenedžerim, atvainojoties par savu rīcību, taču šī atvainošanās bija veltīta "Flames" kluba vadībai, nevis iesaistītajiem hokejistiem. Turklāt vēstulē Pīterss apgalvoja, ka pēc saviem dusmās izteiktajiem vārdiem Aliu virzienā viņš atgriezās un atvainojās, taču Aliu to noraida, sakot, ka sekojusi mierīgāka saruna par viņa mūzikas izvēli, nevis atvainošanās.

"Flames" šovakar paziņoja, ka pieņēmusi Pītersa atkāpšanos no amata.

Pītersam šī bija otrā sezona pie "Flames" stūres, viņš iepriekš četras sezonas strādājis "Hurricanes" un arī Kanādas izlasē, ar ko kļuva par pasaules čempionu pirms trim gadiem.

Izmantotie resursi:
https://eu.usatoday.com/story/sport...


, 2019-11-29 20:25, pirms 4 gadiem
Lasīju ārzemju presē ka aizvainojis Nigēriešu izcelsmes Ukraini!
, 2019-11-29 20:45, pirms 4 gadiem
A vot kapēc tik tagad par šito melnis sāk runāt? Piķi par šito atgadījumu nekādi nedabūs! Nav nekāda 20 vecene , kas uzlēca uz desas , un vaino izvarošana .
, 2019-11-29 20:58, pirms 4 gadiem
No kurienes Jus tadu meslus atrodat. Ta ir US Today Eiropas versija. Tada dzeltena lapele... US Today Jus Eiropa nemaz izlasit nevariet. Un vina nav temu par rassismu un hokeju.
, 2019-11-29 21:25, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: A vot kapēc tik tagad par šito melnis sāk runāt? Piķi par šito atgadījumu nekādi nedabūs! Nav nekāda 20 vecene , kas uzlēca uz desas , un vaino izvarošana .
Lai pačīkstētu kāpēc viņam neizdevās.
Protams, ka, gan jau, ka vismaz daļa taisnības viņam pat varētu būt, bet, šitā čīkstēšana vairāk ir par to, ka Pīterss nebija viņa treneris un viss rasisms to tikai pastiprināja.
, 2019-11-29 23:12, pirms 4 gadiem
Respect, Peters.... mellajiem tikai ar kļjušku pa muguru!
Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.