Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Metjūzs atgriežas ar diviem vārtiem, Krosbija hat-trick neglābj "Penguins"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Metjūzs atgriežas ar diviem vārtiem, Krosbija hat-trick neglābj "Penguins"
Ostons Metjūzs. Foto: Reuters/Scanpix

Pēc 14 spēļu izlaišanas pleca savainojuma dēļ ierindā atgriezies Ostons Metjūzs, kurš Nacionālās hokeja līgas kluba Toronto "Maple Leafs" uzvaru pret Sanhosē "Sharks" (5:3) kaldināja ar diviem vārtiem.

Pirmos vārtus guva Džons Tavaress, kurš punktu nevainojamai kombinācijai pielika tieši pēc Metjūza piespēles, metot tukšos vārtos. Tavaress panākumu kaldināja ar diviem vārtiem, vēl divus pievienoja Metjūzs, bet vienu reizi izcēlās Patriks Marlo, un tagad viņa kontā ir unikāls rādītājs – veterāns, kurš karjeras lielāko daļu pavadījis "Sharks" rindās, iemetis pret visām komandām, kas pašlaik spēlē NHL. Mičs Mārners uzvaru kaldināja ar trim piespēlēm, bet Frederiks Andersens tika galā ar pretinieku 38 metieniem. "Maple Leafs" tā bija trešā uzvara pēc kārtas un desmitais panākums pēdējos 13 mačos.

Duelī starp Kolorado "Avalanche" un Pitsburgas "Penguins" laukuma saimniekiem piederēja 3:0 pārsvars, taču pretinieku kapteinis Sidnijs Krosbijs vienpersoniski bija gatavs mainīt mača gaitu. Viņš izcēlās 52 un 10 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām, samazinot deficītu līdz minimumam, bet 45. minūtē nokārtoja hat-trick, panākdams izlīdzinājumu. Tomēr pēdējais vārds piederēja "Avalanche", kas iemeta uzvaras vārtus un pēc tam divas ripas raidīja jau tukšā pretinieku cietoksnī – 6:3. Neitans Makkinons uzvaru kaldināja ar vārtiem un trim piespēlēm, un tagad gan viņam, gan Miko Rantanenam izdevies sešos mačos pēc kārtas izcelties ar vismaz diviem rezultativitātes punktiem.

"Penguins" vienubrīd bija Austrumu konferences pēdējā vieta, bet tagad izdevies pacelties augstāk – 2016. un 2017. gada čempioni ir trešie aiz strīpas. Līdz izslēgšanas spēļu zonai viņiem pietrūkst tikai divi punkti. Līgas vadībā ar 36 punktiem turpina atrasties Bufalo "Sabres", bet seko "Maple Leafs" (arī 36), Rietumu konferences līdere Nešvilas "Predators" un Tampabejas "Lightning" (abām 35 punkti).

Regulārā sezona, 29. novembris

SpēleRez.
Red Wings – Blues4:3
Panthers – Ducks2:3
Maple Leafs – Sharks5:3
Flames – Stars3:4 P
Avalanche – Penguins6:3

     [+] [-]

, 2018-11-29 09:29, pirms 5 gadiem
Ja Marlo aizvadītu vēl pāris sezonas līgā, varētu kļūt par rekordistu pēc regulārās sezonas maču skaita.