Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bouness no vietas izpildītāja kļūst par "Stars" galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bouness no vietas izpildītāja kļūst par "Stars" galveno treneri
Riks Bouness. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Dalasas “Stars”, kas aizvadītajā sezonā sasniedza Stenlija kausa finālu, paziņojis, ka Riks Bouness kļuvis par kluba vēsturē 24. galveno treneri. Iepriekš viņš vadīja komandu kā galvenā trenera vietas izpildītājs.

Riks Bouness par vietas izpildītāju kļuva 10. decembrī, un viņa vadībā Dalasas “Stars” sasniedza 20-13-5 bilanci. Komandas sniegums uzlabojās, un “Stars” izdevās iekļūt Stenlija kausa finālā, tomēr izšķirošajā sērijā ar 2-4 tika atzīts Tampabejas “Lightning” pārākums. Drīz pēc sezonas beigām sākās sarunas par 65 gadus vecā speciālista palikšanu kopā ar komandu.

Šodien “Stars” ģenerālmenedžeris Džims Nils paziņojis, ka Bouness kļuvis par kluba vēsturē 24. galveno treneri. Dalasas organizācijai viņš pievienojās 2018. gada vasarā, kļūstot par asistentu. Bouness ir viens no trim treneriem NHL vēsturē, kuri līgā strādājuši piecās dažādās desmitgadēs. Vēl tas bijis pa spēkam Skotijam Boumenam un Petam Kvinam.

Kā galvenais treneris vai asistents Bouness bijis uz soliņa 2425 regulārā čempionāta spēlēs. Viņš strādājis Vinipegas “Jets”, Bostonas “Bruins”, Otavas “Senators”, Ņujorkas “Islanders”, Fīniksas “Coyotes”, Vankūveras “Canucks”, Tampabejas “Lightning” un Dalasas “Stars” organizācijās. Kā galvenais treneris viņš bijis 501 mačā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/stars/news/dall...