Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bufalo "Sabres" kapteinis Aikels nav pieprasījis maiņu un grasās palikt komandā

Agris Suveizda

Bufalo "Sabres" kapteinis Aikels nav pieprasījis maiņu un grasās palikt komandā
Džeks Aikels. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Bufalo "Sabres" līdera Džeka Aikela aģents Pīters Fišs sarunā ar TSN kategoriski noliedzis runas, ka viņa klients ir pieprasījis maiņu. Kā ticamākais galamērķis baumās tika minēts Ņujorkas "Rangers".

"Ļoti bieži dzirdu šīs runas. Džeks grib uzvarēt, viņu sarūgtina uzvaru trūkums, taču, nē, viņš nevēlas prom. Džeks gatavojas kādā brīdī doties uz Bufalo un tur gatavoties sezonai, lai kad tā arī sāktos," teica Fišs. Kā ziņo TSN, arī Bufalo "Sabres" neplāno aizmainīt savu lielāko zvaigzni, kaut arī vairākas komandas ar "Rangers" priekšgalā patiešām esot interesējušās par situāciju komandā, ņemot vērā ģenerālmenedžera maiņu.

Tāpat TSN informē, ka saruna ar kluba vadību esot bijusi arī pašam Aikelam, lai pārliecinātos, ka abas puses atrodas uz viena viļņa un nākotnē vēlas sasniegt vienu un to pašu. Tā kā nedz spēlētājs, nedz vadība nevēlas maiņas darījumu, sarunas iznākums acīmredzot apmierinājis abas puses. Aikelam nākamsezon būs trešais gads 10 sezonu ilgajā un 80 miljonu ASV dolāru vērtajā līgumā. Iepriekšējā sezonā Aikels bija rezultatīvākais spēlētājs komandā, 68 mačos sakrājot 78 (36+42) punktus, 34 soda minūtes un pozitīvu lietderību +5, taču "Sabres" palika uzreiz aiz svītras, netiekot pat pārspēlēs un devīto sezonu pēc kārtas paliekot bez "play-off".

2015. gada drafta otrais numurs līgā debitēja ar 56 (24+32) punktiem 81 spēlē jeb vidēji 0,69 punktiem mačā, savukārt nākamajās četrās sezonās viņa rēķinā 273 spēlēs ir 281 (113+168) punkts jeb vidēji 1,03 spēlē. Septīto sezonu pēc kārtas "Sabres" pavadīja latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš 69 spēlēs tika pie 19 (12+7) punktiem, 28 soda minūtēm un negatīvas lietderības -3. Girgensons šosezon saņēma 1,6 miljonus dolāru, bet nu kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

Tikmēr Filadelfijas "Flyers" paziņojusi par jauna līguma parakstīšanu ar 25 gadus veco zviedru aizsargu Robertu Hegu. Viņam beidzās divu sezonu līgums par 2,3 miljoniem dolāru, bet tagad viņš ir parakstījis divu gadu līgumu par 3,2 miljoniem jeb vidēji 1,6 miljoniem sezonā. Iepriekšējā sezonā Hegs 49 spēlēs atzīmējās ar 13 (3+10) punktiem, 30 soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +14.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/TSNBobMcKenzie/...
https://www.nhl.com/flyers/news/fly...

  -2 [+] [-]

, 2020-09-29 10:50, pirms 4 gadiem
ai ble, stulbais pensionars Makkenzijs tikai sacela lieku traci.