Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aikels: "Protams, prātā ir vārti un skaitļi, kurus gribu sasniegt, taču mērķis ir viens"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aikels: "Protams, prātā ir vārti un skaitļi, kurus gribu sasniegt, taču mērķis ir viens"
Džeks Aikels un Zemgus Girgensons
Foto: AFP/Scanpix

Pēc divām nedēļām startēs Nacionālās hokeja līgas simtā sezona. Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" cer uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, kas nav izdevies kopš 2011. gada, norādīja viens no līderiem Džeks Aikels.

"Jūties komfortablāk, esi pieradis pie lietām," atšķirības starp pirmo un otro sezonu Nacionālajā hokeja līgā vērtēja centra uzbrucējs Džeks Aikels. "Pirmajā gadā esi mazliet kautrīgs. Domāju, ka mēs abi [Aikels un Sems Reinhārts] iejutāmies, un par to jāsaka paldies puišiem ģērbtuvēs. No pirmās dienas viņi lika mums justies patīkami, un tas ļāva rādīt labu sniegumu laukumā un baudīt hokeju. Man un Semam tas bija svarīgi."

Ja debijas gadā Aikels pieņēma uzaicinājumu un dzīvoja kopā ar pieredzējušā uzbrucēja Meta Mulsona ģimeni, tad pirms otrās sezonas amerikānis izšķīries par pārmaiņām un tagad dzīvo kopā tieši ar Reinhārtu. "Viņš domā, ka ir baigais mākslinieks, bet patiesībā tikai pamodināja mani. Tikai strinkšķināja ģitāru, pats nezina, ko spēlē," ar smaidu norādīja Aikels, kurš debijas sezonā 81 spēlē savāca 56 rezultativitātes punktus.

"Hokejists, uz kura nūjas ripa pēdējās 40 spēlēs bija visvairāk," Aikela spožo sezonas otro pusi vērtēja Bufalo "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma. "Domāju, turpinājumā mēs redzēsim jaunu viņa spēju līmeni, jo Aikela griesti ir debesis. Svarīgs faktors būs tas, kā viņš vēlas spēlēt. Ja viņš izmantos lielisko mietienu, Aikels var kļūt par komandas vadošo snaiperi. Tāpat viņš var būt saspēles veidotājs. Jautājums ir par to, kādu virzienu izvēlēsies viņš pats."

"Protams, prātā ir vārti un skaitļi, kurus gribētos sasniegt, taču domāju, ka mēs visi vēlamies vienu – iekļūt izslēgšanas spēlēs," sacīja Aikels, kurš pagājušajā sezonā pretinieku vārtsargus pārspēja 24 reizes. "Manuprāt, mums ir sastāvs, kas ļauj par to domāt. Ticam saviem spēkiem. Mums ir komanda, kas var iekļūt izslēgšanas spēlēs."

"Austrumu konferencē daudzas komandas ir augstā līmenī. Svarīgi ir visas sezonas laikā dzīties pēc iekļūšanas izslēgšanas spēlēs, nevienu brīdi neapstāties. Spēlēt martā un aprīlī un neapstāties. Tas mums ir svarīgi. To vēlas arī organizācija. Jebkurš cits sasniegums liks sezonu saukt par neizdevušos," noslēdza Aikels, kurš pārstāvēja Ziemeļamerikas U23 komandu Pasaules kausā, trīs mačos izceļoties ar vieniem vārtiem un vienu piespēli.

Bufalo "Sabres" nākamo pārbaudes spēli aizvadīs šonakt, kad pulksten 2:00 izbraukumā tiksies ar Toronto "Maple Leafs". Zemgus Girgensons, kurš piedalījies divos iepriekšējos mačos, izceļoties ar vienu vārtu guvumu, nespēlēs, tāpat kā malā paliks Aikels. Pretinieku nometni jau pametis Mārtiņš Dzierkals, kurš atgriezies junioru komandā un lūkos aizstāvēt Kvebekas līgas titulu.

Izmantotie resursi:
The Buffalo News | Buffalo's Number One Source...

     [+] [-]

, 2016-09-29 17:55, pirms 8 gadiem
90 punkti Bufalo komandai sezonā ir pavisam reāls mērķis, ar ko vajadzētu pietikt "mežonīgajai kārtij".

     [+] [-]

, 2016-09-29 18:05, pirms 8 gadiem
Vecmeistaram Girgensonam arī vajag kadus 35+40 punktus!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-29 18:42, pirms 8 gadiem
Nesapratu - tas Aikels dziivo kopaa ar kaada no komandas hokejistu gjimeneem? Kaada maaarutka peec? No algas nesanaak savai atsevishkjai hatai?

  +1 [+] [-]

, 2016-09-29 19:01, pirms 8 gadiem
Gan jau bifeļiem pleiofi nebūs ne tuvumā, bet šitais kadrs ir labs.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-29 19:15, pirms 8 gadiem
Buffalo tu tuvākā desmitgadē Stenlija kausu diez vai izcīnīsi.

     [+] [-]

, 2016-09-29 19:31, pirms 8 gadiem
Play off ir reāli, bet Stenlijs liekas neaizsniedzams pagaidām.

     [+] [-]

, 2016-09-30 09:42, pirms 8 gadiem
netiks play off