Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam un "Canucks" mazrezultatīva uzvara pārbaudes spēlē

Rolands Eliņš

Ķēniņam un "Canucks" mazrezultatīva uzvara pārbaudes spēlē
Ronalds Ķēniņš spēlē pret "Coyotes"
Foto: Canucks.nhl.com

Latvijas hokejists Ronalds Ķēniņš palīdzēja NHL klubam Vankūveras „Canucks” ar 1:0 pārbaudes spēlē pieveikt Arizonas „Coyotes”.

Ronalds Ķēniņš šonakt „Canucks” sastāvā bija nomināli ceturtajā uzbrucēju virknējumā ar Adamu Kraknelu un Aleksandru Grenjē, hokejistiem, kuri pagājušajā sezonā pārsvarā spēlēja AHL. Spēles gaitā maiņu sastāvi gan tik mainīti, un Ķēniņš visai bieži spēlēja kopā ar ar Aleksu Barouzu un Brendanu Sateru. Savukārt brāļu Sedīnu maiņā bija iekļauts 19 gadus vecais Džeiks Virtanens, bet pirms spēles uz AHL tika nosūtīt seši hokejisti, dāņu uzbrucēju Niklasu Jensenu ieskaitot. „Canucks” nometnē palicis 31 hokejists.

Tieši Virtanens jau pirmajā minūtē nopelnīja divu minūšu noraidījumu, taču ilgu laiku tas šajā spēlē palika interesantākais notikums. Metienu un bīstamu momentu bija maz abu komandu izpildījumā, arī spēles temps nebija tas augstākais, turklāt „Canucks” bija spiesta vairāk aizstāvēties nekā domāt par uzbrukumiem. Otrajā periodā nedaudz tika uzpūsta intrigas liesmiņa, kad bīstamu metienu ātrajā uzbrukumā izdarīja šveicietis Svens Berči, nedaudz vēlāk spēcīgi meta Ķēniņš, taču „Coyotes” vārtsargs Maiks Smits glāba abās reizēs.

Arī trešā perioda sākumā Ķēniņš sagādāja Smitam nopietnu pārbaudi – latviešu uzbrucējs izcīnīja vietu vārtu priekšā un kritienā trāpīja pa tukša vārtu stūra priekšā esošo ripu, taču Smits paspēja pārvietoties un novērst briesmas. Rezultāts tapa atklāts tikai 49. minūtē, kad „Canucks” ieguva vairākumu un precīzs metiens aizsarga aizsegā padevās Džaredam Makkenam. Līdz ar to arī nedaudz mainījās spēles gaita, un „Coyotes” zaudēja iniciatīvu, uzbrukumos tiekot krietni mazāk. Izšķirošajā pēdējā minūtē „Canucks” rindās aizstāvējās arī Ķēniņš un palīdzēja nosargāt uzvaru un Jakoba Markstrēma sauso spēli ar 32 atvairītiem metieniem.

Ķēniņš laukumā pavadīja 12:35 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus. Maču viņš noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Nākamā „Canucks” spēle paredzēta jau rīt pret Sanhosē „Sharks”, tās sākums 5:30 no rīta pēc Latvijas laika.

Šonakt tika aizvadītas arī četras citas pārbaudes spēles – „Rangers” trešajā periodā atspēlējās no 0:2 pret „Flyers” un papildlaikā uzvarēja ar Kīta Jendla, ilggadējā „Coyotes” uzbrucēja, precīza soda metiena palīdzību. Savukārt „Canadiens” savu pārbaudes spēli aizvadīja Kvebekā, kura nākotnē cer atkal kļūt par NHL komandas mājvietu. Monreālas komanda ar 4:1 pieveica „Penguins”, kuras sastāvā vienīgos vārtus guva Bo Benuā, bet ar saviem pirmajiem vārtiem „Canadiens” kreklā izcēlās Aleksandrs Sjomins.

Canucks-Coyotes 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Vārti: 48:34 Makens (Hatons, Barouzs) (vair.) 1:0
Metieni: 24:32
Spēka paņēmieni: 29:22
Soda minūtes: 6:8
Vārtsargi: Jakobs Markstrēms – Maiks Smits
Trīs zvaigznes: 1. J. Markstrēms (VAN) 2. O.Ekmans-Lāšons (ARI) 3. Dž. Makkens (VAN)

NHL pārbaudes spēļu rezultāti

KomandasRez.
Bruins-Red Wings1:3
Canadiens-Penguins4:1
Islanders-Capitals1:3
Rangers-Flyers3:2 P
Canucks-Coyotes1:0

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

     [+] [-]

, 2015-09-29 10:58, pirms 9 gadiem
Lāšons!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja