Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kanāda pirms olimpiskajām spēlēm gatava uzrunāt Dounu un Iginlu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanāda pirms olimpiskajām spēlēm gatava uzrunāt Dounu un Iginlu
Šeins Douns
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā jaunus līgumus joprojām nav parakstījuši veterāni Šeins Douns, Džeroms Iginla un Maiks Fišers. Kanādas izlase gatava izskatīt viņu kandidatūru 2018. gada olimpiskajām spēlēm.

"Nedomāju, ka viņus vajadzētu pierunāt piedalīties olimpiskajās spēlēs. Tie ir spēlētāji, kuri vairākas reizes devušies palīgā savai valstij un bijuši nozīmīga Kanādas izlases daļa," sacīja Šons Burks – ģenerālmenedžeris, kuram uzticēta Kanādas izlases komplektēšana pirms 2018. gada olimpiskajām spēlēm, kurās nepiedalīsies spēlētāji ar Nacionālās hokeja līgas līgumiem.

"Skaidrs, ka viņu karjeras tuvojas beigām, un neesmu drošs, cik gadus vēl viņi plāno spēlēt Nacionālajā hokeja līgā. Tie ir hokejisti, kuru kandidatūras pavisam noteikti izskatīsim, spēlētāji par kuriem domājam. Gaidām, kā atrisināsies situācija," pauda Burks, kurš iepriekš komplektējis Kanādas valstsvienību dalībai Špenglera kausā, tāpēc labi pazīst Eiropā spēlējošos kanādiešus.

"Viņi ir pieredzējuši spēlētāji, kuri var palīdzēt komandai ar raksturu. Taču mums jāizveido laba komanda, kuras ikviena sastāvdaļa ir gatava spēlēt un veidot rezultātu. Tā ir galvenā prioritāte. Mums jāizvēlas hokejisti, kuri var spēlēt," norādīja ģenerālmenedžeris Burks.

40 gadus vecais Iginla pagājušajā sezonā pārstāvēja Kolorado "Avalanche" un Losandželosas "Kings", gūstot 14 vārtus un pievienojot 13 piespēles, kaut katrā no trim iepriekšējām sezonām viņam bija izdevies sasniegt 20 rezultatīvo metienu tiesu. Iginla ir divkārtējs olimpiskais čempions – 2002. un 2010. gadā.

41 gadu vecais Douns visu karjeru pavadījis Arizonas "Coyotes" rindās, bet šovasar komanda viņam paziņoja, ka līgumu nepagarinās. 74 spēlēs uzbrucējs savāca 27 punktus. 2006. gadā Douns piedalījās olimpiskajās spēlēs, Kanādai netiekot uz goda pjedestāla. Tāpat viņš bijis komandas kapteinis trīs pasaules čempionātos.

Stenlija kausa finālistes Nešvilas "Predators" kapteinis Fišers apsver domu par karjeras beigām. 37 gadus vecais centra uzbrucējs pārstāvējis Kanādu divos pasaules čempionātos, abos iegūstot sudraba medaļu. Pērn viņš 72 spēlēs guva 18 vārtus un savāca 42 punktus.

Gatavojoties olimpiskajām spēlēm, Kanādas izlase augustā aizvadīs divus pārbaudes turnīrus Krievijā. Sastāvā iekļauti arī trīs Rīgas "Dinamo" spēlētāji, taču nav neviena hokejista, kurš joprojām cer uz Nacionālās hokeja līgas komandas piedāvājumu jeb ir brīvais aģents Ziemeļamerikā.

Izmantotie resursi:
Burke: Canada will look into Doan, Iginla for...
Fisher, Doan, Iginla contacted by Hockey Canada...

     [+] [-]

, 2017-07-30 07:07, pirms 7 gadiem
Tad jau Kanādas hokeja federācijai jāvāc nauda lai viņiem maksātu par sezonu.