Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

NHL spēlētājiem 26 pozitīvas "Covid-19" analīzes

NHL spēlētājiem 26 pozitīvas "Covid-19" analīzes
Elvis Merzļikins. Foto: Zumapress/Scanpix

Nacionālā hokeja līga gatavojas nākamās nedēļas beigās sākt treniņnometnes, kaut vēl nav paziņots datums, kurā atsāksies spēles. Pagaidām notiek brīvprātīgie treniņi grupās, un hokejistiem tiek veiktas analīzes.

Sezonas atsākšanās protokols šobrīd atrodas otrajā fāzē jeb spēlētājiem ir atļauts atrasties klubu bāzēs un aizvadīt treniņus grupās līdz sešiem hokejistiem. Paralēli treniņiem tiek veiktas koronavīrusa analīzes, un līga paziņojusi, ka no vairāk nekā 250 spēlētājiem pozitīvas analīzes bijušas 15. Tāpat 11 spēlētājiem pozitīvas analīzes bijušas ārpus protokola jeb atrodoties prom no savām komandām.

"Visi spēlētāji, kuriem bija pozitīvas analīzes, atrodas pašizolācijā un seko veselības organizāciju sniegtajiem noteikumiem," pausts paziņojumā. Otrā fāze sākās 8. jūnijā, un NHL norādījusi, ka šiem 250 spēlētājiem kopumā veiktas vairāk nekā 1450 analīzes.

Paredzēts, ka trešā fāze jeb treniņnometnes sāksies 10. jūlijā, lai gan izskanējušas runas, ka termiņš varētu tikt pabīdīts pāris dienas vēlāk. Ceturtā fāze nozīmētu spēļu atsākšanos, bet konkrēts datums vēl nav noteikts. Zināms, ka cīņā iesaistīsies 22 komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...


Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
128

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.