Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" kapteinis: "Mūs interesē Stenlija kauss, nevis drafta 1. numurs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blue Jackets" kapteinis: "Mūs interesē Stenlija kauss, nevis drafta 1. numurs"
Elvis Merzļikins un Niks Folinjo svin uzvaru. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas "Blue Jackets" kapteinis Niks Folinjo izteicies, ka komandu apmierinās tikai viens mērķis – Stenlija kausa izcīnīšana.

Pagājušās nedēļas nogalē norisinājās Nacionālās hokeja līgas drafta izloze, un kļuva zināms, ka ar otro numuru izvēlēsies Losandželosas "Kings". Savukārt pirmā izvēle, par ko kļūs kanādiešu centrs Aleksis Lafrenjē, ir noslēpumā tīta. Proti, ar pirmo numuru izvēlēsies viena no astoņām komandām, kas zaudēs play-in kārtā, un pagaidām nav zināms, kura tieši.

Play-in kārta notiks, lai noskaidrotu visas Stenlija kausa dalībnieces. Dalību izslēgšanas spēlēs garantējušas tikai četras komandas no katras konferences, bet pārējām vēl būs jāpierāda sava iederība. Kolumbusas "Blue Jackets" par iespēju cīnīsies pret Toronto "Maple Leafs". Piedzīvojot zaudējumu, pastāv iespēja, ka komanda tiks atalgota ar drafta pirmo numuru, taču Niku Folinjo šāda iespēja neuzrunā.

"Mēs gribam tikai Stenlija kausu. Spēlētāji domā par kausu, menedžmenta uzdevums ir domāt par drafta izvēlēm. Gribam, lai viņu darbs būtu grūtāks par pirmās izvēles izdarīšanu," teica Folinjo. "Būt pozīcijā, kad mana komanda draftē ar pirmo numuru – šāda iespēja mani neuzrunā, cerams, ka karjeras laikā tādā nenonākšu. Ja atgriežamies, tad tikai tāpēc, lai izcīnītu Stenlija kausu."

Kolumbusai sezonas lielāko daļu nācās cīnīties ar savainojumu sērgu. Sagaidāms, ka play-in kārtā varēs palīdzēt vairāki atslēgas spēlētāji – aizsargs Sets Džonss, uzbrucēji Kems Atkinsons un Olivers Bjorkstrands. "Ņemot vērā, kāda bija mūsu sezona, tagad ir lieliska iespēja visiem būt veseliem un pacīnīties par kausu. Ņemot vērā situāciju, cīņa par titulu būs atklātāka kā jebkad. Nav daudz reižu, kad vari reāli cīnīties par Stenlija kausu, tāpēc jāizmanto iespēja."

32 gadus vecais Folinjo šajā sezonā piedalījās 67 spēlēs, gūstot desmit vārtus un sakrājot 31 punktu. Viņam karjerā nekad nav izdevies tikt tālāk par Stenlija kausa izcīņas otro kārtu. Pirms gada otrajā kārtā ar 2-4 tika atzīts Bostonas "Bruins" pārākums.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nick-foligno-blu...

     [+] [-]

, 2020-06-29 18:31, pirms 4 gadiem
Šī ir pareizā attieksme, nevis kā atsevišķām organizācijām, tankot gadu no gada...

     [+] [-]

, 2020-06-30 18:23, pirms 4 gadiem
Baigi labā bilde- Merzlikins, cik noprotu- Foligno, un Kivlenieks, un Nash