Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čempione "Capitals" paturēs Kempniju un Smitu-Pelliju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempione "Capitals" paturēs Kempniju un Smitu-Pelliju
Mihals Kempnijs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas čempione Vašingtonas "Capitals", kas Stenlija kausu izcīnīja pirmoreiz vēsturē, vienojusies par līguma pagarināšanu arī ar čehu aizsargu Mihalu Kempniju.

27 gadus vecais Mihals Kempnijs sezonu sāka Čikāgas "Blackhawks" rindās, bet neilgi pirms regulārā čempionāta noslēguma tika aizmainīts uz Vašingtonas "Capitals", pretī saņemot trešās kārtas izvēli nule notikušajā draftā. Čehs kļuva par svarīgu čempionu aizsardzības posmu, nereti spēlējot pirmajā maiņā. Regulārajā sezonā Kempnijs 22 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet 24 izslēgšanas mačos viņam izdevās gūt divus vārtus un sakrāt piecus punktus.

Svētdien Kempnijs, kurš iepriekš algā saņēma tikai 900 tūkstošus dolāru, kļūtu par brīvo aģentu un varētu uzklausīt citu komandu piedāvājumus, un interese par aizsargu bijusi daudzām vienībām. Tomēr tiek vēstīts, ka viņš vienojies par palikšanu Vašingtonas "Capitals" paspārnē, un abas puses jau tuvākajā laikā noslēgs līgumu uz vairākām sezonām. Tiesa, pagaidām nav zināms, cik lielu summu turpinājumā saņems Kempnijs.

Iepriekš Vašingtonas "Capitals" pagarināja līgumu ar uzbrucēju Devanti Smitu-Pelliju, kurš būtu kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu. Puses vienojās par vienu sezonu, kuras laikā Stenlija kausa izcīņā septiņus vārtus guvušais uzbrucējs saņems vienu miljonu dolāru. Tāpat "Capitals" pagarināja līgumu ar līgas rezultatīvāko aizsargu gan regulārajā sezonā, gan izslēgšanas mačos Džonu Karlsonu, kurš katrā no nākamajām septiņām sezonām saņems astoņus miljonus.

No čempioniem bez līguma joprojām ir Toms Vilsons, kurš spēlēja pirmajā maiņā kopā ar Aleksandru Ovečkinu un Jevgeņiju Kuzņecovu, Džejs Bīgls, Alekss Šaisons un Treviss Boids. Pirmais un pēdējais ir ierobežoti brīvie aģenti, tādējādi viņi, visticamāk, paliks Vašingtonā, kamēr Bīgls un Šaisons kļūs par neierobežoti brīvajiem aģentiem un nākamo komandu var izvēlēties paši.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/kempny-to-stay-w...