Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lidstrēms, Fjodorovs un Prongers uzņemti Hokeja slavas zālē

Rolands Eliņš

Lidstrēms, Fjodorovs un Prongers uzņemti Hokeja slavas zālē
Niklass Lidstrēms
Foto: AFP/Scanpix

Hokeja slavas zālē šogad tiks uzņemti Kriss Prongers, Niklass Lidstrēms, Sergejs Fjodorovs un Fils Houslijs, kā arī Andžela Rugjero, Pīters Karmanoss un Bils Hejs, paziņojusi atbildīgā komisija.

Gan Niklasam Lidstrēmam, gan Sergejam Fjodorovam, gan Krisam Prongeram šis bija pirmais gads, kad viņus bija teorētiski iespējams uzņemt Hokeja slavas zālē, un nekādi pārsteigumi nenotika, proti, tika paziņots par viņu iekļaušanu tajā.

Niklass Lidstrēms, kurš septiņas reizes atzīts par NHL gada aizsargu, aizvadīja 20 sezonas Detroitas "Red Wings" krāsās, gūstot 1142 punktus, kas ir sestais visu laiku labākais rādītājs aizsargu konkurencē. Lidstrēms tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem aizsargiem un ir ieguvis visus trīs hokeja pasaules nozīmīgākos titulus - Stenlija kausu, olimpisko zeltu un uzvaru PČ.

Arī Sergejs Fjodorovs ir vairākus gadus aizvadījis Detroitā, kā arī Anaheimas, Kolumbusas un Vašingtonas komandās. Savā NHL karjerā viņš guva 1179 punktus, turklāt pietrūka tikai 17 vārtu līdz pustūkstoša robežai, bet Kriss Prongers, kurš pāris dienas iepriekš tika aizmainīts uz "Coyotes", iekļaušanu slavas zālē izpelnījies ar divām olimpiskajām zelta medaļām, Stenlija kausu un 1167 NHL aizvadītām spēlēm. Viņš un Bobijs Ors ir vienīgie, kuri vienas sezonas laikā ieguvuši gan MVP, gan gada labākā aizsarga balvu.

Savukārt Fils Houslijs ir viens no visu laiku rezultatīvākajiem aizsargiem līgas vēsturē un izcēlies ar 1232 punktiem 1495 spēlēs. Viņš pārstāvējis astoņus dažādus klubus, kā arī piedalījies septiņās Visu zvaigžņu spēlēs.

Andžela Rugjero ir četrkārtēja pasaules čempione ASV izlases sastāvā un sešas reizes ieguvusi sudraba medaļu, bet Bils Hejs var lepoties ar ierakstu hokeja vēsturē kā pirmais NCAA absolvents, kurš iekļuvis NHL. Viņš pēc hokejista karjeras beigām strādājis Kanādas Hokeja federācijas vadībā un Kalgari "Flames" organizācijā, savukārt Pīters Karmanoss ir ilggadējs OHL klubu īpašnieks un attīstītājs, kā arī "Compuware Youth Hockey" programmas ieviesējs.

Uzņemšanas ceremonija notiks devītajā novembrī Toronto.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 23:58, pirms 9 gadiem
Lindstrēms leģenda. Pelnījuši visi uzslavas un visu to labāko.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-30 00:06, pirms 9 gadiem
malacis Kris,oficāli nebeidzot karjeru un ar spēkā esošu līgumu vēl uz divām sezonām tik ievēlētam Slavas zālē ir šedevrs, kuru diezvai kāds pārspēs

  -1 [+] [-]

, 2015-06-30 07:31, pirms 9 gadiem
Ir Pronžērs. Pret leģendām lūdzu ar latvisku cieņu

  +3 [+] [-]

, 2015-06-30 08:04, pirms 9 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Ir Pronžērs. Pret leģendām lūdzu ar latvisku cieņu
https://www.youtube.com/watch?v=NWN...

Youtube bija video, kur intervijas laikā Prongers sadusmojās par to, ka viņu nosauca tā, kā tu to izdarīji, nevaru atrast.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-30 08:11, pirms 9 gadiem
Ņemu savu repliku atpakaļ, likās, visu mūžu tā viņu dzirdējis

  +1 [+] [-]

, 2015-06-30 08:20, pirms 9 gadiem
Leģendas. Kādreizējo laiku atmiņas.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-30 08:37, pirms 9 gadiem
Prongers vel drusku paspeles Nu bet ir ok...