Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Šveices līgas rezultatīvais spēlētājs Kubalīks noslēdz līgumu ar "Blackhawks"

Šveices līgas rezultatīvais spēlētājs Kubalīks noslēdz līgumu ar "Blackhawks"
Dominiks Kubalīks PČ mačā cīņā ar Gunti Galviņu. Foto: AFP/Scanpix

NHL klubs Čikāgas „Blackhawks” parakstīja vienas sezonas līgumu ar 23 gadus veco Čehijas uzbrucēju Dominiku Kubalīku, kurš nupat kā aizvadīja ļoti sekmīgu pasaules čempionātu. Savukārt Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas „Senators” piešķīrusi divu gadu un 5.2 miljonu dolāru vērtu līgumu savam otrajam vārtsargam Annešam Nilsonam.

Tiesības uz Dominiku Kubalīku „Blackhawks” iemainīja no Losandželosas „Kings” šī gada janvārī, un jau tobrīd Čikāgas klubā valdīja noskaņojums, ka nākamajā sezonā Kubalīks tiks aicināts uz Ziemeļameriku. Kubalīks bija draftēts 2013. gadā ar 191. numuru, taču pēc tam ilgi Ziemeļamerikā neuzkavējās un aizvadīja vairākas rezultatīvas sezonas Čehijā „Plzen” sastāvā un Šveicē „Ambri-Piotta” sastāvā.

Šosezon Kubalīks Šveices čempionātā izcēlās ar 57 punktiem (25+32) 50 mačos, kļūstot par līgas rezultatīvāko spēlētāju un trešo labāko vārtu guvēju. Lieliskai sezonai Šveicē sekoja arī teicams pasaules čempionāts, kurā Kubalīks guva 12 punktus (6+6) desmit spēlēs, palīdzot Čehijai iegūt ceturto vietu. Mačā pret Latviju Kubalīks punktus neguva,

Kubalīka vienas sezonas līgums ar „Blackhawks” noslēgts par 925 tūkstošiem dolāru.

Savukārt Otavas „Senators” paziņojusi par divu gadu līguma noslēgšanu ar 29 gadus veco zviedru Annešu Nilsonu, kurš sezonas gaitā tika iemainīts no „Canucks”. Nilsons Rūdolfa Balcera pārstāvētajā komandā 22 spēlēs guva 11 uzvaras, vidēji spēlē ielaida 2.90 vārtus una atvairīja 91.4% metienu.

Kopumā NHL Nilsons aizvadījis 141 spēli sešās dažādās NHL komandās, uz laiku spēlējot kopā arī ar Zemgu Girgensonu „Sabres” sastāvā. Nilsons vasarā būtu kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu, bet tagad saņēmis līgumu par vidēji 2.6 miljoniem dolāru sezonā, kas priekš rezerves vārtsarga ir ļoti labs līgums. Nilsons, visticamāk, nākamajā sezonā būs otrais „Senators” vārtsargs aiz Kreiga Andersona, kurš pelnīs četrus miljonus sezonā.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...


, 2019-05-29 20:58, pirms 5 gadiem
Tagad Andreas Nilsons ir Annešs!! Es nesaprotu, sportacentrs, Jūs analfabētiķi esat???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-29 21:52, pirms 5 gadiem
Tad jau redzēsim vai būs palīgs dinamiski un skaisti spēlējušajiem Blackhawks!!!
, 2019-05-29 23:01, pirms 5 gadiem
Lūk kā čalis Šveicē noprogresēja un tagad bliezīs NHL.
, 2019-05-30 00:11, pirms 5 gadiem
rolands99 rakstīja: Tagad Andreas Nilsons ir Annešs!! Es nesaprotu, sportacentrs, Jūs analfabētiķi esat???
Drīz kļūs par Anniju, tāpat kā Kārlis kļuva par Karlīni.
, 2019-05-30 00:29, pirms 5 gadiem
rolands99 rakstīja: Tagad Andreas Nilsons ir Annešs!! Es nesaprotu, sportacentrs, Jūs analfabētiķi esat???
Jā un Viņa brālis ir Ganešs. Zilonis ,Šivas dēls . Viss taču ir loģiski
, 2019-05-30 07:20, pirms 5 gadiem
Sporta centra dažiem autoriem zviedru vārdi un uzvārdi ir kā saldais ēdiens,pie reizes kacinot lasītājus.
, 2019-05-30 09:03, pirms 5 gadiem
Spirtacentrs drīz kļūs par sadraudzības partneri Zviedrijas karalistei.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.