Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Jau 0-13: vai "Blues" beidzot tiks pie pirmās uzvaras Stenlija kausa finālā?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jau 0-13: vai "Blues" beidzot tiks pie pirmās uzvaras Stenlija kausa finālā?
Torijs Krugs un Roberts Tomass. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt turpināsies Stenlija kausa fināls. Pulksten 3:00 Bostonas "Bruins" savā laukumā uzņems Sentluisas "Blues". Pirms divām dienām notikušajā atklāšanas mačā "Blues" bija vadībā ar 2:0, bet turpinājumā ielaida četras bezatbildes ripas.

Atklāšanas spēlē līdz otrās trešdaļas sākumam viss notika pēc "Blues" notīm. Rezultātu no vārtu priekšas atklāja Breidens Šenns, kuru izslēgšanas mačos vairāk pavadījušas neveiksmes, bet 22. minūtē pārsvaru dubultoja Vladimirs Tarasenko, kurš izmantoja muļķīgu "Bruins" pirmās maiņas uzbrucēja Davida Pastrņāka kļūdu aiz saviem vārtiem. Sentluisa varēja līksmot, taču spēles turpinājums neizdevās.

Interesantākais, ka par "Bruins" atspēlēšanās (4:2) galvenajiem varoņiem nekļuva ierastie līderi. Pakaļdzīšanos sāka trešās maiņas aizsargs Konors Kliftons, bet uzvaras ripu iemeta ceturtās maiņas uzbrucējs Šons Kurali, kurš pirmajos vārtos atdeva rezultatīvu piespēli. Izšķirošajā epizodē Kurali vārtu priekšā ripu apstrādāja ar slidu, nolika to uz nūjas un meta vārtos.

Tomēr par pirmās spēles aprunātāko epizodi kļuva bez ķiveres lidojošā Torija Kruga spēka paņēmiens. Cīņā pie saviem vārtiem viņš saķērās ar "Blues" uzbrucēju Davidu Peronu un palika bez ķiveres. Saniknotais Krugs veica distanci pāri visam laukumam un izdarīja iespaidīgu spēka paņēmienu pret Robertu Tomasu, kas piecēla kājās gan komandu, gan līdzjutējus.

Daudz ticis diskutēts par to, vai Krugs nebija pelnījis divu minūšu noraidījumu par bīstamu spēka paņēmienu, ņemot vērā, cik lielu distanci viņš paveica pirms sadursmes ar pretinieku. Tomēr tiesneši incidentu atstāja bez ievērības.

Spēle kājām gaisā sagriezās otrajā trešdaļā, kad "Bruins" pa pretinieku vārtiem meta 18 reizes, kamēr viesi izdarīja tikai trīs metienus, turklāt bija nogrieznis, kad 12 minūtēs nebija neviena metiena. Pēc šāda nokdauna "Blues" vairs neizdevās piecelties.

Sentluisa ir vienīgā komanda, kad Stenlija kausa finālā spēlējusi vairāk par vienu reizi, taču ir bez uzvarām – trīs reizes zaudēts ar 0-4, bet pret "Bruins" piedzīvotā neveiksme nozīmēja jau 13. zaudējumu Stenlija kausa finālā pēc kārtas. Velna ducis sasniegts, vai būs pirmā uzvara?

"Blues" treneru korpuss turpina cerēt, ka ierindā varēs atgriezties savainotais aizsargs Vinss Danns, kurš labi veido saspēli. Bez viņa lielais vezums jāved trim aizsargiem – Koltonam Pareiko, Aleksam Pietrandželo un Džejam Boumīsteram, visiem uz ledus pavadot virs 24 minūtēm. Savukārt Roberts Bortuzo, Kārls Gunnarsons un Joels Edmundsons spēlēja daudz mazāk.

"Zinām, kāds izskatās mūsu labākais sniegums, un esam pārliecināti, ka varam uzvarēt," teica "Blues" centra uzbrucējs Raiens O'Railijs. "Zinām, ka pirmā spēle neizvērtās tāda, kādu vēlējāmies. Esam gatavi reaģēt un panākt izlīdzinājumu sērijā. Tieši tāds ir mūsu plāns."

Stenlija kausa fināla grafiks

DatumsLaiksSpēleRez.
28. maijs3:00Bruins – Blues4:2
30. maijs3:00Bruins – Blues
2. jūnijs3:00Blues – Bruins
4. jūnijs3:00Blues – Bruins
7. jūnijs3:00Bruins – Blues
10. jūnijs3:00Blues – Bruins
13. jūnijs3:00Bruins – Blues
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2019-05-29 13:02, pirms 5 gadiem
Visi 2 krievi ?

  -1 [+] [-]

, 2019-05-29 13:48, pirms 5 gadiem
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – eeg Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!

  -1 [+] [-]

, 2019-05-29 14:32, pirms 5 gadiem
Jāņem mājas otrā spēle, tas būtu ļooti labi! Pirmajā mačā līderi nesameta. Šoreiz jābūt kādam, sulīgam vārtu guvumam no Pastarnaka!

  -3 [+] [-]

, 2019-05-29 14:51, pirms 5 gadiem
Par to bija vai nebija jānoraida pēc spēka paņēmirba- domāju,ka tiesneši nedeva noraidījumu,ņemot vērā kā epizode sākās. Pats izraisīja konfliktu- pats dabūja atbildi.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-29 16:06, pirms 5 gadiem
es te biju rakstīja: Par to bija vai nebija jānoraida pēc spēka paņēmirba- domāju,ka tiesneši nedeva noraidījumu,ņemot vērā kā epizode sākās. Pats izraisīja konfliktu- pats dabūja atbildi.
Bakstījās pie vārtiem ar citu spēlētāju!

  -2 [+] [-]

, 2019-05-29 18:37, pirms 5 gadiem
Mirstiet, lāči.