Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons: "Kad kļūšu vecāks, varbūt došos spēlēt uz Eiropu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Girgensons: "Kad kļūšu vecāks, varbūt došos spēlēt uz Eiropu"
Zemgus Girgensons. Foto: instagram.com/zemgus94

Nacionālās hokeja sezonas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons atklāj, ka šajā līgā centīsies spēlēt pēc iespējas ilgāk, taču kādreiz varbūt pienāks laiks arī Eiropai, tika vēstīts sarunā ar "TV3 Sport Latvija".

Patlaban kopā ar sievu dzīvo savā mājā Pitsburgā, kur situācija ar koronavīrusu ir labāka nekā Bufalo. Valstī un Pensilvānijas štatā noteiktā īpašā režīma dēļ ikdiena sanāk diezgan vienveidīga. Kā ar video spēlēm šajā laikā? "Sezonas laikā tā īsti nespēlēju. Tagad ir daudz brīva laika, kaut ko bišķi uzspēlēju, bet esmu galīgi sūdīgs spēlētājs, baigi daudz nespēlēju," informē latvietis.

Mūsu hokejistam grūti izskaidrot, kāda tagad ir situācija ar ilgu izmaksu, jo pašam īsti nav skaidrības. Latvijas sportists uzskata, ka NHL sezona jāizspēlē līdz galam, ja būs tāda iespēja.

Girgensons līdz 1. jūlijam ir Bufalo "Sabres" hokejists un nedrīkst veikt pārrunas ar citiem klubiem, bet pēc tam jāskatās, kas notiks tālāk. Pašreizējais klubs pagaidām nav piedāvājis pagarināt līgumu, bet vēl ir daudz laika. Nevēlas atklāt savu nostāju, ja "Sabres" piedāvātu tādu pašu līgumu kā šajā sezonā.

Ja tiktu izteikts finansiāli izdevīgs piedāvājums spēlēt Eiropā, piemēram, Šveicē vai KHL? "Šobrīd visai dzīvei NHL, man liekas, nav iespējams kaut ko likt pretī. Protams, palikšu NHL, cik ilgi varu. Kad būšu vecāks un šeit karjera beigsies, tad varbūt izdomāšu aizbraukt kaut kur uz Eiropu, ja pietiks enerģijas," atklāj 26 gadus vecais Zemgus Girgensons.

Kas ir trakākais, ko esi dzirdējis par KHL? "Man liekas, ka, uz dažām spēlēm lidojot, jānosēžas un jāuzpilda benzīns, lai tiktu tālāk," saka amerikāņu kluba uzbrucējs. NHL tikmēr brauc arī ar autobusu - no Bufalo uz tuvējo Toronto nav jēgas lidot, tur sanāk divas stundas ar autobusu.

Izmantotie resursi:
TV3 Sport Latvija

     [+] [-]

, 2020-04-29 18:59, pirms 4 gadiem
pie fātera uz Japānu https://www.la.lv/maca-hokeju-japaniem .