Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" izcīna uzvaru Karolīnā un nodrošina vietu Stenlija kausā

Andrejs Siliņš

"Capitals" izcīna uzvaru Karolīnā un nodrošina vietu Stenlija kausā
Aleksandrs Ovečkins (vidū) un "Capitals" nodrošina iespēju aizstāvēt Stenlija kausu. Foto: Reuters / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionvienība Vašingtonas "Capitals" naktī uz piektdienu ar uzvaru (3:2) pār Karolīnas "Hurricanes" izbraukumā nodrošināja vietu šī gada izslēgšanas turnīrā.

"Capitals" atspēlējās no 1:2, gūstot divus vārtus pēdējā trešdaļā. Breidens Holtbijs atvairīja 24 metienus, bet uzvaras vārtus Vašingtonas labā nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām guva Niks Douds, kuram šī sezona būs pirmā, kurā izdosies izjust "play-off" garšu. "Capitals" vienībai gan šī būs jau 11. piedalīšanās izslēgšanas turnīrā pēdējo 12 gadu laikā. Piekto gadu pēc kārtas "Capitals" sezonas laikā spējuši iekrāt vismaz simt punktus, ar ko šobrīd pietiek trešajai vietai Austrumu konferencē aiz "Lightning" (122) un "Bruins" (103).

Turpat Austrumos svarīgu uzvaru cīņā par vietu Stenlija kausā izcīnīja Kolumbusas "Blue Jackets", kas ar 6:2 mājās pārspēja Monreālas "Canadiens" un nu ar 90 punktiem 77 mačos ieņem astoto pozīciju konferencē. Šonakt apspēlētā Monreāla iekrājusi tikpat punktu, bet aizvadījusi par spēli vairāk un ieņem devīto pozīciju. Iepriekš pieminētajai "Hurricanes" pēc šīs nakts zaudējuma septītajā vietā ir tikai par vienu punktu vairāk.

Ņujorkas "Islanders" (97 punkti un piektā vieta Austrumos) vēl pēdējās trešdaļas ievadā bija iedzinējos Vinipegā pret vietējo "Jets" (94 punkti, trešā vieta Rietumos un garantēta "play-off" vieta) ar diviem vārtiem (2:4), tomēr turpinājums izrādījās brīnumains. Džordans Eberle vispirms atguva vienus vārtus, bet 19. minūtē 33 sekunžu laikā viesi izrāva uzvaru. Vispirms lietuviešu izcelsmes kanādietis Keisijs Sizikass, kurš aizvada, iespējams, labāko sezonu karjerā, izlīdzināja, bet brīdi vēlāk Eberle ar saviem otrajiem vārtiem mačā atveda uzvaru ņujorkiešiem - 5:4.

NHL regulārā sezona, 29. marts

SpēleRezultāts
Sabres - Red Wings4:5 P
Hurricanes - Capitals2:3
Blue Jackets - Canadiens6:2
Senators - Panthers2:5
Jets - Islanders4:5
Oilers - Stars2:3 PM
Canucks - Kings3:2 PM
Sharks - Blackhawks4:5

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-03-29 11:07, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: NHL katram otrajam jau 100 punktu. Kopš pievienojās Vegasa līmenis ir nenormāli krities un tagad pat tādi amatieri ka balcers un blugers tur spridzina. Tie kas netiek Dinamo un khl tos vajag sūtīt uz nhl un tur viņi vispār būs ka zvaigznes.
Viennozīmīgi Khl spēkā ziņā ir augstākais par nhl
Katrs otrais komentētājs šeit raksta pilnīgu h****. Ej palasi grāmatas, bērniņ, kļūs labāk!

     [+] [-]

, 2019-03-30 08:39, pirms 5 gadiem
NHL līmenis ir ļoti augsts, bet tai pat laikā nav galvastiesu pārāks par citām vadošajām līgām. Tas kas to paceļ tomēr augstāk ir sakārtotība, amerikānisms (uzpūsts pasākums) un pasaules hokeja zvaigznes, kas ir kādi 3 cilvēki katrā komandā. Ja viņi pārietu uz citām līgām, tad NHL līmenis ne tuvu vairs nebūtu tas. Girgensonu un Balceru nevienā līgā netrūkst. Viņi citur pat ir labāki.