Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" ĢM par vārtsargiem: "Daudz nosaka tas, kādas iespējas tev tiek dotas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blue Jackets" ĢM par vārtsargiem: "Daudz nosaka tas, kādas iespējas tev tiek dotas"
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kolumbusas "Blue Jackets" vasarā pazaudēja līderus Sergeju Bobrovski un Artēmiju Panarinu, tāpēc komandu nepieskaitīja pretendentēm uz dalību Stenlija kausa izcīņā. Taču tā izcīnījusi sešas uzvaras pēc kārtas, ieņemot "Wild Card" pirmo pozīciju. Ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens novērtēja visas komandas ieguldīto darbu.

"Mūsu mērķis pirms sezonas bija sasniegt izslēgšanas spēles, un mērķis nav mainījies. Ticam, ka mūsu rīcībā ir īstā komandai, kurai tas ir pa spēkam. Skaidrs, ka atrasties situācijā, kurā tas šķiet pavisam reāli, ir daudz labāk nekā būt trīs zaudējumus zem 50% bilances. Tas bija sliktākais brīdis, un tobrīd kasījām galvas un prātojām, kas ir noticis. Katrai komandai ir savs ceļš, kā nonākt līdz mērķim. Tas atrodas mums tieši priekšā, taču vēl jāiegulda daudz darba un jāspēlē labi, lai tas izdotos," teica Kekeleinens.

"Protams, ka brīži, kuros mūsu komandai ar punktu krāšanu neveicās tik labi, cik bijām gaidījuši, ir kaitinoši. Taču nav izdomāta viena perfekta formula, pēc kuras uzbūvēt uzvarošu komandu. Daļa no procesa ir tikšana pāri problēmām. Lai spētu izcīnīt lielas uzvaras, ir jātiek pāri grūtībām, un labāk lai tās traucē sezonas sākumā, nevis sezonas beigās. Cerams, ka komandai tā būs noderējusi kā vērtīga mācība – ka mums jāstrādā katru dienu, ka mums jāstrādā kopā kā komandai. Par to esam runājuši jau no pirmās dienas. Pēdējais mēnesis ir bijis pierādījums, ka kopā kā komanda varam paveikt lielas lietas."

Šajā sezonā par nedēļas trim zvaigznēm trīs reizes atzīti "Blue Jackets" spēlētāji – vārtsargi Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo, kā arī aizsargs Zaks Verenskis. Kekeleinens novērtēja tieši vārtu vīru ieguldījumu komandas panākumos. "Daudz nosaka tev dotās iespējas. Korpisalo spējas varējām novērtēt jau tad, kad Sergejs Bobrovskis bija traumēts un viņam nācās spēlēt vairāk. Domāju, ka smagākais uzdevums ir būt otrajam vārtsargam – dabū spēlēt reizi divās nedēļās, kad komanda aizvada otro spēli divās dienās un jau ir piekususi, kamēr pretinieki ir svaigi. Korpisalo to darīja vairākus gadus, tāpēc pa īstam viņu varējām novērtēt tikai nogriežņos, kad Bobrovskis bija traumēts."

"Elvis sezonu sāka tieši tādā pašā ritmā – viena spēle divās vai trīs nedēļās, kad komanda jau bija piekususi, jo aizvadīja otro spēli divās dienās. Lai paliktu formā, viņam nācās doties uz fārmklubu. Iespēja pavērās tikai brīdī, kad Korpi iedzīvojās traumā. Viņš varēja spēlēt katru maču. Jau kopš pirmās dienas ticējām mūsu abu vārtsargu talantam. Uzvaram kopā kā komanda, un viņi ir liela daļa no tās. Priecājamies par viņu abu sniegumu, bet nedrīkst aizmirst, ka mums priekšā vēl daudz spēļu," teica Kekeleinens.

Merzļikins piedalījies 21 spēlē, tiekot galā ar 92,6% metienu, vidēji ielaižot 2,39 vārtus un trīs reizes nosargājot vārtus sausā. Korpisalo aizvadījis 32 spēles, atvairījis 91,3% metienu, vidēji ielaidis 2,49 ripas un divas spēles aizvadījis sausā. Korpisalo bija izvēlēts dalībai Zvaigžņu spēlē, tomēr savainojuma dēļ viņš nespēja doties uz Sentluisu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-29 19:36, pirms 4 gadiem
Caur puķēm saka,ka Korpis ir labāks par Elvi. Gaidu to brīdi,kad aplauzīsies.

     [+] [-]

, 2020-01-29 19:52, pirms 4 gadiem
Mēs skatāmies uz katru tavu kustību, Jarmo! Nevarēsi tu tā
vienkārši mūsu puikām iezāģēt...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-29 20:35, pirms 4 gadiem
ĢM ir soms un tas visu pasaka. Visu darīs, lai dabūtu somu atpakaļ vārtos, bet Elvis lai tik sausās vinnes krāj

  -1 [+] [-]

, 2020-01-29 20:55, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: ĢM ir soms un tas visu pasaka. Visu darīs, lai dabūtu somu atpakaļ vārtos, bet Elvis lai tik sausās vinnes krāj
tik nevajag raudāt. Elvis pats izsitīs savu vietu.
NHL nevienu vārtsargu uzreiz nenoraksta. Korpisalo tiks dotas iespējas.
visdrīzāk abi dalīs vietu vārtos, kas nav nekāds unikums NHL. Tik lielas neveiksmes Korpisalo var atmest uz bekapu.
paskaties Capitals vārtsargu status, no pirmā numura jau sen vajadzēja izlidot Holtbijam un Samsonovam kļūt. gan jau vēl kaut kur tā ir. negribas bakstīties, kur bekapam daudz labāki stati nekā pirmajam. Elvim tie nav daudz labāki sezonā kopumā.
p.s. pipec vispār. no Elvja nolikšanas, ka nekam neder un sūtīšanas uz Šveici līdz raudāšanai, ka tagad tipa neesot pirmais vārtsargs vienu mēnesi stabili nokapājis. Elvim tikai pirmā sezona NHL, vēl visādi varbūt kritumi, lai viņu izceltu par pirmo to ziņotu kolumbu GM, tāpat kā kolumbu GM nenorakstīs Korpi un neteiks, ka nah viņu, mums tagad ir Elvis. tas ir smags turnīrs un ne katrs iztur, viņiem svarīgi abi vārtsargi.
pats personīgi ceru, ka viss izdosies, kopš pirmās dienas. bet nekrītu galējibās. točna riebjas lasīt. iet spēle vai neiet viena ņaudēšana pārsvarā komentos...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-29 21:27, pirms 4 gadiem
Pēc Kivlenieka spēles daudzos CBJ fanu komentāros un blogos pavīdēja varbūtības teorija, ka vajadzētu atstāt abus letiņus, bet Korpi iemainīt pret ko izdevīgu. Jautājums zinātājiem, kāds ir ticamības moments šādam scenārijam?

     [+] [-]

, 2020-01-29 22:48, pirms 4 gadiem
Totss rakstīja: Pēc Kivlenieka spēles daudzos CBJ fanu komentāros un blogos pavīdēja varbūtības teorija, ka vajadzētu atstāt abus letiņus, bet Korpi iemainīt pret ko izdevīgu. Jautājums zinātājiem, kāds ir ticamības moments šādam scenārijam?
1:100

     [+] [-]

, 2020-01-30 11:28, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: 1:100
pat 1:200,nu nemainīs viņi Korpi projām.