Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kanāda turpina cerēt, ka NHL drafta 1. numurs Lafrenjē varēs piedalīties junioru čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanāda turpina cerēt, ka NHL drafta 1. numurs Lafrenjē varēs piedalīties junioru čempionātā
Aleksis Lafrenjē. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Decembra un janvāra mijā Kanādā tiks aizvadīts pasaules čempionāts junioriem hokejā. Mājinieki turpina gaidīt, kā atrisināsies situācija ar Aleksi Lafrenjē - uzbrucēju, kuru Nacionālās hokeja līgas draftā ar pirmo numuru izraudzījās Ņujorkas “Rangers”.

Kanādas junioru izlase pašlaik atrodas karantīnā un nedrīkst aizvadīt treniņus, jo diviem hokejistiem tika konstatēta saslimšana ar Covid-19. “Ir ieviesti drošības mehānismi, tāpēc situācija ir citāda. Aleksis pašlaik atrodas Ņujorkā. Lai viņš varētu atgriezties Kanādā, būtu nepieciešama pašizolācija. Taču - sarunas turpinās. Meklēsim dažādas opcijas. Nav izslēgts, ka viņš tomēr varēs pievienoties,” teica Skots Selmonds, “Hockey Canada” viceprezidents.

Ņujorkas “Rangers” iepriekš pavēstīja, ka lēmumu Lafrenjē sakarā nepieņems, kamēr nebūs zināms jaunās sezonas atklāšanas datums. Tiek tēmēts 1. janvāra virzienā, tomēr oficiāla vienošanās vai paziņojums nav sekojis.

Lai Lafrenjē varētu piedalīties pasaules čempionātā, viņam jābūt komandas sastāvā līdz 6. decembrim. Visu komandu ierašanās Edmontonas burbulī, kur tiks aizvadīts pasaules čempionāts, plānota 13. decembrī. Visām komandām kopā jābūt nedēļu pirms tam, tātad - vismaz no 6. decembra. Lai ierastos Edmontonā, katram cilvēkam nepieciešamas trīs negatīvas analīzes. Pasaules čempionāts Edmontonā norisināsies no 25. decembra līdz 5. janvārim.

Lafrenjē pagājušā gada čempionātā piecos mačos izcēlās ar četriem vārtiem un desmit punktiem, tiekot atzīts par turnīra MVP. Oktobrī viņu ar pirmo numuru draftēja Ņujorkas “Rangers”.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/lafreniere...