Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Bruno Pērkons

Keinam rekorda atkārtojums, Stepanam ribu lūzums

Keinam rekorda atkārtojums, Stepanam ribu lūzums
Patriks Keins
Foto: AFP/Scanpix

NHL visu laiku spēlējošo ASV hokejistu rekordu atkārtojis Čikāgas ''Blackhawks'' kluba uzbrucējs Patriks Keins, kurš šonakt guvis punktus jau 18. spēli pēc kārtas, atzīmējoties ar piespēli uzvarā pār Anaheimas ''Ducks'', savukārt ne tik veiksmīga spēle šonakt Ņujorkas ''Rangers'' uzbrucējam Derekam Stepanam, kurš piedzīvojis ribu lūzumu.

Čikāgas ''Blackhawks'' un Anaheimas ''Ducks'' duelī šonakt pārāki ar 3:2 izrādījās ''Blackhawks''. Lai arī sākoties trešajai trešdaļai ''Ducks'' bija vadībā ar 2:0, tomēr Čikāga prata atspēlēt divus vārtus pēdējā trešdaļā un beigās uzvarēt papildlaikā. Uzvaras vārtus ''Blackhawks'' labā guva Artjoms Aņisimovs.

Šī spēle bija zīmīga ''Blackhawks'' uzbrukuma līderim Patrikam Keinam, kurš jau 18 spēles pēc kārtas ir spējis gūt rezultativitātes punktus. Starp ASV spēlējošajiem hokejistiem NHL tas ir rekorda atkārtojums. Pie 18 spēlēm 1989-90 gada sezonā apstājās Edijs Olcžuks un 2008-09 gada sezonā Fils Kesels. Keinam rekordu var izdoties pārspēt jau šonakt, kad Čikāga tiksies ar Losandželosas ''Kings''. Šobrīd Čikāgas uzbrucējs sezonas laikā ir savācis 35 punktus no kuriem 22 ir piespēles.

Citā mačā Ņujorkas ''Rangers'' ar 3:4 piekāpās Atlantijas divīzijas trešajai spēcīgākajai komandai Bostonas "Bruins''. Spēle izvērtās līdzīga un tikai pašās beigās pēc Dāvida Kreiči precīzā raidījuma Bostonai izdevās izraut uzvaru.

Spēli priekšlaicīgi pabeidza Ņujorkas centra uzbrucējs Dereks Stepans, pret kuru kādā no epizodēm rupji nospēlēja ''Bruins'' uzbrucējs Mets Beleskijs. Pēc agresīvā spēka paņēmiena Stepans palika uz ledus, taču vēlāk tika konstatēts, ka hokejistam ir lauztas ribas. ''Šobrīd esam zaudējuši vienu no svarīgākajiem un labākajiem komandas spēlētājiem, ceram, ka viņš ātri izveseļosies.'' Tā komentējot Stepana savainojumu, izteicās viņa komandas biedrs Deriks Brasards.

Pitsburgas ''Penguins'' šonakt papildlaikā piedzīvoja fiasko pret Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajās divās trešdaļās ne viena, ne otra komanda nespēja gūt vārtus. TIkai trešā perioda devītajā minūtē rezultātu atklāja Jevgeņijs Malkins. Kolumbusas komandai bija nepieciešamas nepilnas trīs minūtes, lai rezultātu izlīdzinātu. Pēc Marka Andrē Flerī atsistās ripas pirmais pie tās atsteidzās Raiens Džohansens un raidīja to vārtos no asa leņķa. Spēles pamatlaiks noslēdzās ar tādu pašu rezultātu. Papildlaika otrajā minūtē Brendans Dubinskis veica reidu pa Pitsburgas aizsardzības zonu, meklēdams iespējas gūt vārtus, taču no ''Penguins'' vārtiem pārāk tālu bija izgājis Marks Andrē Flerī un Dubinskis piespēlēja ripu mača pirmajai zvaigznei Kemam Atkinsonam, kurš ripu raidīja pustukšos vārtos.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.
Sabres-Hurricanes4:1
Bruins-Rangers4:3
Flyers-Predators3:2
Wild-Jets1:3
Ducks-Blackhawks2:3
Capitals-Lightning4:2
Devils-Canadians2:3
Blue Jackets-Penguins2:1
Red Wings-Oilers4:3
Panthers-Islanders3:2
Stars-Canucks3:2
Coyotes-Flames2:1

, 2015-11-28 10:55, pirms 8 gadiem
Rekomendēju pie rezultātu tabulas ielikt P vai PM, ja spēle beigusies attiecīgi papildlaikā vai pēcspēles metienos. Šonakt šādu spēļu bija daudz.
Kā arī komandu sauc Canadiens.
Citādi - raksts ir apmierinošs. Veiksmi arī turpmāk tev, autor!
, 2015-11-28 12:09, pirms 8 gadiem
Jāraksta "18. spēlē pēc kārtas" vai "18. spēli pēc kārtas". Katrā ziņā, aiz cipara jābūt punktam. Vai tiešām jāmāca latviešu valoda žurnālistiem?
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
5

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.