Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gudļevskis rezervē, "Canucks" aptur Monreālas vareno ieskrējienu

Gudļevskis rezervē, "Canucks" aptur Monreālas vareno ieskrējienu
Bens Bišops pret "Blues"
Foto: AP/Scanpix

Kristers Gudļevskis šonakt palika rezervē Tampabejas „Lightning” zaudējumā 0:2 pret Sentluisas „Blues”, bet Vankūveras "Canucks" sarūpēja Monreālas "Canadiens" pirmo zaudējumu šosezon, sagraujot to ar 5:1.

Kristers Gudļevskis iepriekšējā spēlē bija devis atpūtu pamatvārtsargam Benam Bišopam un nostāvēja sausā pamatlaikā, taču viņa komanda tā arī nespēja gūt vārtus un ar 0:1 papildlaikā piekāpās „Blackhawks”. Šonakt Bišops bija atpakaļ vārtos, kamēr Gudļevskis palika rezervē, taču „Lightning” rezultativitāte nemainījās – atkal sausais zaudējums.

Visus 26 pretinieku metienus atvairīja Sentluisas „Blues” vārtsargs Džeiks Alens, kamēr Bišops tika galā ar 22 metieniem no 23. Bišops vienīgo reizi tika pārspēts 16. minūtē, kad ar vārtu guvumu izcēlās Skots Gomess, bet otros vārtus „Blues” guva pēdējā minūtē, kad Tampa spēlēja ar jau sešiem laukuma hokejistiem. „Lightning” līdz ar to noslēgusi četru spēļu izbraukumu ar četriem punktiem un parīt aizvadīs spēli jau savā laukumā. Starp citu, „Blues” šobrīd ir visai grūta situācija ar savainojumiem, tādēļ uz pārbaudes laiku tā piesaistījusi divus labi pazīstamus veterānus – Martinu Havlātu un Daiņu Zubru. Šodienas mačā gan viņi vēl nepiedalījās.

Beidzot arī atrisināts jautājums, kurš pieveiks Monreālas „Canadiens” – par to parūpējās Vankūveras „Canucks”, uzvarot 5:1 un neļaujot Monreālas komandai atkārtot NHL rekordu. „Canadiens” bija uzvarējusi visās deviņās sezonas pirmajās spēlēs, turklāt visās pamatlaikā. Tikai divas komandas NHL vēsturē spējušas sākt sezonu ar desmit uzvarām pēc kārtas, savukārt „Canucks” ar šo uzvaru izvairījās no sava visu laiku sliktākā sezonas sākuma savā laukumā – pirmajās piecās spēlēs nevienas uzvaras.

Ar savu sezonas lielāko sagrāvi izcēlās Bostonas „Bruins”, kura ar 6:0 pārbrauca pāri Arizonas „Coyotes”. Trīs punkti Džimijam Heizam, divus vārtus guva Davids Krejči, bet Tūka Rasks ierakstīja savā rēķinā sauso spēli, atvairot 24 pretinieku metienus. „Panthers”, ņemot vērā tikai skaitliski vienādos sastāvos gūtos vārtus, piekāpās „Avalanche” ar 0:1, taču, sev par laimi, daudz labāk darbojās nevienādos sastāvos. Floridieši guva trīs vārtus vairākumā, Braiens Kempbels iemeta mazākumā, kas noveda pie uzvaras 4:1. Traumu guva čehu veterāns Jaromīrs Jāgrs, tiesa, „Panthers” pārstāvji norādījuši, ka tai nevajadzētu būt nopietnai.

Savukārt vēl vienu triecienu saņēmuši „Ducks” līdzjutēji – katastrofāli sezonu sākusī Anaheima šonakt viesos pirmajā periodā izskatījās nonākusi uz pareizā ceļā, pirmajā periodā izvirzoties vadībā ar 3:0 pret Dalasu, taču uzvarai ar to bija par maz...”Stars” otrajā periodā panāca neizšķirtu 3:3, bet 59. minūtē Antuāns Rusels pasniedza Anaheimai astoto zaudējumu (ieskaitot pēc pamatlaika piedzīvotos) deviņās spēlēs. Zaudējums arī Detroitai, kura ar 1:3 piekāpās „Hurricanes”, turklāt pirmo vārtu zaudējumu vēl ilgi atcerēsies „Red Wings” vārtsargs Petrs Mrāzeks, kurš neveiksmīgi nospēlēja izgājienā no vārtiem un praktiski uzdāvināja ripu „Hurricanes” uzbrucējam Viktoram Raskam.

Mrāzeka neveiksmīgais izgājiens no vārtiem pret Karolīnu

Rusels noslēdz Dalasas atspēlēšanos no 0:3 uz 4:3

NHL spēļu rezultāti, 28. oktobris

KomandasRez.KomandasRez.
Bruins-Coyotes6:0Devils-Blue Jackets1:3
Flyers-Sabres3:4 PRed Wings-Hurricanes1:3
Panthers-Avalanche4:1Blues-Lightning2:0
Wild-Oilers4:3Jets-Kings1:4
Stars-Ducks4:3Canucks-Canadiens5:1

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: PinkPonny
, 2015-10-28 07:00, pirms 8 gadiem
Izbrina Duck spele so sezon,vismaz sakuma,pagaidam...
, 2015-10-28 07:17, pirms 8 gadiem
Brīnumu diena hokejā! Gan šaipus okeāna,gan tajā pusē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-28 07:54, pirms 8 gadiem
Čakarē tos vārtsargus ar tām rotācijām,turp atpakaļ,turp
, 2015-10-28 08:52, pirms 8 gadiem
tad jau labāk AHL
, 2015-10-28 09:29, pirms 8 gadiem
Tampai buksē uzbrukums. Jau otrais sausiņš pēc kārtas.
, 2015-10-28 11:22, pirms 8 gadiem
Tagad Tampai būs 6 spēles 10 dienās. Skaidrs, ka Bišops visas nestāvēs. Kamēr Vasiļevskis nebūs labi nostāvējis 2-3 spēles AHL, tikmēr Kristapam būs iespēja vismaz 2 spēles šajā sērijā pastāvēt pie zibeņiem.
, 2015-10-28 13:23, pirms 8 gadiem
Heilijs rakstīja: Tagad Tampai būs 6 spēles 10 dienās. Skaidrs, ka Bišops visas nestāvēs. Kamēr Vasiļevskis nebūs labi nostāvējis 2-3 spēles AHL, tikmēr Kristapam būs iespēja vismaz 2 spēles šajā sērijā pastāvēt pie zibeņiem.
*Kristeram
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
6

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
29

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.