Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Blogs: Pieci pārsteigumi NHL sezonas sākumā

Juris Miņins
Juris Miņins

Blogs: Pieci pārsteigumi NHL sezonas sākumā
Ņujorkas "Islanders" rezultatīvo uzbrucēju trio - K.Okposo, Dž.Tavaress un B.Nelsons.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona ir tikko kā sākusies, taču tās ievadā ir bijuši daži pārsteigumi – kā patīkami, tā ne pārāk. Kas ir bijuši tie pieci spēlētāji, komandas, vai parādības, kas ir iezīmējušas 2014./2015. gada sezonas sākumu?

Uzreiz gan jāsaka, ka dažādu negaidītu pavērsienu ir bijis diezgan daudz, jo ir komandas, kas spēlē labi, ir pārsteidzoša hokejistu spēle, tāpat arī ir dažādi citi ar spēli saistīti vai nesaistīti notikumi, kas ir likuši padomāt. Tomēr, izvērtējot šīs sezonas sākumu, piedāvāju piecus lielāko pārsteigumu autorus.

Vjačeslavs Voinovs

Šis gadījums gan nekādā veidā neattiecas uz NHL sezonas sportisko sastāvdaļu, taču tas noteikti bija pārsteigums. Nepatīkams pārsteigums. Losandželosas komandas viens no aizsargiem Vjačeslavs Voinovs tika aizturēts par vardarbību mājās. Ja vēl pirms kāda laika par šādu pārkāpumu sekotu vien tiesībsargājošo instanču sods un naudas sods no līgas puses, tad šoreiz, sakarā ar šī jautājuma aktualizēšanos Ziemeļamerikā, NHL vadība nolēma spēlētāju diskvalificēt uz laiku, kamēr šī lieta tiks atrisināta.
Iespējams, ka pretējā gadījumā mēs runātu par cita veida pārsteigumiem, jo Voinovam šosezon paredzēja ļoti pieklājīgu sezonu, taču pagaidām viņam spēlēšana jāatliek otrā plānā.

Kolorado "Avalanche"

Lai gan neviens negaidīja, ka Kolorado komanda šosezon būs NHL pašā galvgalī, tai paredzēja stabilu vietu izslēgšanas spēļu zonā.
Iespējams, ka tā tas arī sezonas gaitā notiks, taču pašā startā gan "Avalanche" ir nepatīkamā pārsteiguma autori, jo ir otrā vājākā komanda Rietumu konferencē. Turklāt, šoreiz komandas neveiksmēs nav vainojams kāds atsevišķs aspekts, jo vienība vienkārši spēlē slikti un gūto/zaudēto vārtu attiecība "-9" ir sliktākā Rietumu konferencē un trešā sliktākā visā NHL.

Taners Pērsons un Tailers Tofoli

Pie šī punkta patiesībā būtu jāpievieno arī Džefs Kārters, jo tieši tā izskatās Losandželosas "Kings" vadošā maiņa. Viņi ir ne tikai pirmais virknējums, kurš aizvada vairāk kā piekto daļu mača laika kā vienādos sastāvos, tā vairākumā, bet arī rezultatīvākais trijnieks, jo Džefs Kārters ir guvis 12 (5+7) punktus, bet Tailers Tofoli un Taners Pērsons, attiecīgi, 11 (4+8) un 9 (7+2). Tomēr, Džefs Kārters ir NHL veterāns, kurš sevi jau iepriekš bija parādījis kā ļoti spējīgu uzbrucēju, kamēr Pērsons ar Tofoli ir tikai savas NHL karjeras sākumā.
Pērsons ar septiņiem gūtiem vārtiem pašlaik ir trešais labākais "bombardieris" līgā, bet Tofoli – sestais rezultatīvākais (Dž.Kārters – trešais rezultatīvākais). Turklāt tieši šis trijnieks ir līgas līderi lietderības koeficienta rādītājā. Kārteram - +12, +11 Tofoli un Pērsonam esot uz laukuma ir par deviņiem vienādos sastāvos gūtiem vārtiem vairāk nekā ielaisto.

Frederiks Andersons

No 2012. gada draftā izvēlētajiem 24 vārtsargiem tikai diviem, Frederikam Andersonam no Anaheimas "Ducks" un Marekam Muzanekam no Nešvilas "Predators" ir izdevies jau debitēt NHL. Andersonam ir ne tikai izdevies debitēt, bet viņš īsā laikā ir kļuvis par "Ducks" komandas balstu un pieteicis savas pretenzijas uz cīņu par labākā vārtsarga titulu. Pašlaik viņš ir līgas līderis uzvarās, viņam ir trešais mazākais vidēji mačā ielaisto ripu skaits starp vārtsargiem, kuri ir aizvadījuši vismaz piecus mačus, kā arī viņš jau ir paspējis vienā mačā palikt nepārspēts. Tomēr, tas viss būtu mazsvarīgi, ja ne viens cits fakts – Anaheimas "Ducks" pašlaik ir NHL līdervienība.

Ņujorkas "Islanders"

Ņujorkas "Islanders" noteikti nav tā komanda, kas iepriekšējās sezonās rādīja lielisku spēli vai cīnījās par visaugstākajām vietām, taču 2014./2015. gada sezonas sākumā viņi ir starp līgas līderiem, jo uzvaras ir izcīnījuši 75% spēļu. Turklāt, komandai ir visbīstamākais uzbrukums visā līgā, jo ik maču viņi gūst gandrīz vai četrus vārtus (3.88), trīs komandas spēlētāji (Džons Tavaress, Broks Nelsons un Kails Okposo) ir iekļuvuši starp līgas TOP 25 labākajiem uzbrucējiem, bet kopumā četri "Isles" hokejisti ir guvuši vidēji vismaz vienu punktu spēlē. Nedomājiet arī viņiem iemest ātrus vārtus un cerēt uz uzvaru, Ņujorkas komanda, pirmā nonākot iedzinējos, ir uzvarējusi visos mačos. Aizsardzība? Vārtsargi? Kamēr "Islanders" būs tāds uzbrukums, par visu pārējo var pārāk neuztraukties.

     [+] [-]

, 2014-10-28 11:47, pirms 9 gadiem
Nav taisnība..
Šobrīd rezultatīvākais uzbrucēju trijnieks NHL:
Benn - Spezza - Seguin

Atvainojos, gadījumā ja tur tiek runāts tikai Kings komandas kontekstā..

  -2 [+] [-]

, 2014-10-28 11:55, pirms 9 gadiem
Visticamāk, ka salinieki ātri sāks slīdēt lejup, jo nevar spēlēt tikai uz uzbrukumu, jo aizsardzība viņiem reāli iesūkā, ja izkritīs kāds no uzbrucējiem vadošajiem, tad salinieki atradīsies tur kur parasti pēdejos gados tabulā

     [+] [-]

, 2014-10-28 12:21, pirms 9 gadiem
Bildē tak Nelsons nevis Nīlsens =] Pret LV PČ speleja

  +3 [+] [-]

, 2014-10-28 12:43, pirms 9 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Bildē tak Nelsons nevis Nīlsens =] Pret LV PČ speleja
https://twitter.com/bestvineslatvia...

  +2 [+] [-]

, 2014-10-28 12:59, pirms 9 gadiem
Njaa, Daaniem neslikti ar hokeja speleeshu iet, viens jau sonedeel hatt trick dabuja, otrs jau 3. labaakais ripu atvairiitais NHL.

     [+] [-]

, 2014-10-28 13:57, pirms 9 gadiem
Varēji jau vienkārši uzrakstīt ''70's line''

     [+] [-]

, 2014-10-28 14:05, pirms 9 gadiem
Deathsky rakstīja: Varēji jau vienkārši uzrakstīt ''70's line''
Ko lielākā daļa šī raksta lasītāju nesaprastu...

     [+] [-]

, 2014-10-28 14:30, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ko lielākā daļa šī raksta lasītāju nesaprastu...
es tā kingiem nesekoju īpaši varbūt šie jau kaut kā nodēvēti vietējā presē?
no tādiem neseniem apzīmējumiem(iesaukām) atceros "ZZpops" line Devils un Pitsburgā ir vēl joprojām ir "firing line"...

     [+] [-]

, 2014-10-28 14:35, pirms 9 gadiem
Vai Pīrsona un Tofolī sezonas starts būtu liels pārsteigums. Bija skaidrs, ka viņi tikai progresēs. Un tas, ka Pīrsons ir augšgalā pie snaiperiem un Tofoli pie punktu vācējiem jau vairāk attiecas uz NHL pamatvērtību lēno ieskriešanos. Pamatvērtības es domāju spēlētājus, kuri regulāri atrodas to statu saraxtu augšā

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:23, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Njaa, Daaniem neslikti ar hokeja speleeshu iet, viens jau sonedeel hatt trick dabuja, otrs jau 3. labaakais ripu atvairiitais NHL.
Dāņiem iet monstrīgi labi ar to hokeju (salīdiznājumā ar to, kas viņi bija pāris gadus atpakaļ, un kas viņi ir tagad). Vēl bija Arizonas pārstāvošam dānim kādu laiku atpakaļ hattrick. 89.gads monstrāls. Herning hokeja skola trakoti laba. Šogad viens izvēlēts ar 9.numuru draftā! Visai pieklājīga vietējā līga.
Tas laikam ir zviedru pirksts, kā arī iedzīvotāju fiziskā attīstība - ar sportu, fitnesu, skriešanu, u.t.t nodarbojas teju visi, vecs vai jauns! Plus vēl finansiālās iespējas!
Var tikai apskausts!

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:33, pirms 9 gadiem
DidzisLV rakstīja: Dāņiem iet monstrīgi labi ar to hokeju (salīdiznājumā ar to, kas viņi bija pāris gadus atpakaļ, un kas viņi ir tagad). Vēl bija Arizonas pārstāvošam dānim kādu laiku atpakaļ hattrick. 89.gads monstrāls. Herning hokeja skola trakoti laba. Šogad viens izvēlēts ar 9.numuru draftā! Visai pieklājīga vietējā līga.
Tas laikam ir zviedru pirksts, kā arī iedzīvotāju fiziskā attīstība - ar sportu, fitnesu, skriešanu, u.t.t nodarbojas teju visi, vecs vai jauns! Plus vēl finansiālās iespējas!
Var tikai apskausts!
Kaa tu domaa, ja Latvijaa buutu taads pats dziives liimens kaa ,piem,. UK, Vaacija, Norveegija, Zviedrija, tu domaa, Latvijaa buutu vairaak Nhl hokejistu vai mazaak?

     [+] [-]

, 2014-10-28 17:07, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Kaa tu domaa, ja Latvijaa buutu taads pats dziives liimens kaa ,piem,. UK, Vaacija, Norveegija, Zviedrija, tu domaa, Latvijaa buutu vairaak Nhl hokejistu vai mazaak?
Tāpēc jau es arī pieminēju finansiālās iespējas!

     [+] [-]

, 2014-10-28 18:15, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Kaa tu domaa, ja Latvijaa buutu taads pats dziives liimens kaa ,piem,. UK, Vaacija, Norveegija, Zviedrija, tu domaa, Latvijaa buutu vairaak Nhl hokejistu vai mazaak?
Ne jau dzīves līmenis nosaka kādas valsts hokeja līmeni un tās pārstāvju daudzumu NHL, un augstas klases hokejistu skaitu kopumā.
Piemēram, Vācijā un Norvēģijā dzīves līmenis ir daudz augstāks nekā Krievijā un Slovākijā, bet...

     [+] [-]

, 2014-10-28 23:33, pirms 9 gadiem
Jā, man arī šķiet, ka drīzāk vajadzēja pieminēt Dallasas uzbrucējus. Nu, Andersens , protams, ir labi, bet ne ar ko neatpaliek Dārsijs Kempers no Minesotas, kurš jau pamanījies nostāvēt 3 šutautus. Tiesa gan, pēdējā spēle viņam ne pati veiksmīgākā....
Priecē rezulatīvāko spēlētāju desmitnieks. Uzvārdi tādi, ka prieks lasīt.