Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bukarts rezultatīvs pirmajā NHL pārbaudē, Gudļevskim divi ielaisti vārti

Bukarts rezultatīvs pirmajā NHL pārbaudē, Gudļevskim divi ielaisti vārti
Kristers Gudļevskis sezonas pirmajā pārbaudes spēlē pret "Hurricanes"
Foto: AP/Scanpix

Savu pirmo NHL pārbaudes spēli Floridas „Panthers” sastāvā aizvadījis Rihards Bukarts, ar rezultatīvu piespēli palīdzot vienīgo vārtu guvumā pret „Predators”. Tikmēr Kristers Gudļevskis „Lightning” vārtos atvairīja 21 no 23 metieniem nospēlētajās 30 minūtes.

„Panthers” un „Predators” šonakt aizvadīja dubultmaču, proti, divās dažādās spēlēs satikās divi komandu sastāvi, kas ļāva treneriem vienā dienā praksē izmēģināt daudz lielāku hokejistu loku. 20 gadus vecais Rihards Bukarts bija iekļauts „Panthers” trešajā maiņā otrajā spēlē un aizvadīja savu pirmo NHL līmeņa pārbaudes spēli karjerā.

Nešvila šajā mačā jau līdz 13. minūtei izvirzījās vadībā 2:0, bet otrā perioda izskaņā „Panthers” vienus vārtus atguva. 38. minūtē pa vārtiem meta Bukarts, un, lai arī ripa sākotnēji vārtus nesasniedza, pirmais pie tās bija viņa partneris Pols Tompsons, kurš guva vārtus. Savukārt Bukartam tika ieskaitīta rezultatīva piespēle.

Tie izrādījās šī mača pēdējie vārti, un „Predators” tā arī uzvarēja ar 2:1. Bukarts kopumā nospēlēja 12:24 minūtes, vairāk nekā divas minūtes spēlēja arī vairākumā, bet statistikā fiksētus metienus pa vārtiem neizdarīja. Bukarts, kuram noslēgts vienas sezonas līgums ar „Panthers” AHL fārmklubu „Thunderbirds”, šajā mačā ieguva neitrālu lietderības koeficientu.

Iespēju „Lightning” vārtos šonakt sagaidīja Kristers Gudļevskis, kurš devās sākumsastāvā, taču jau pirms mača treneri bija lēmuši spēles otro pusi uzticēt otram vārtsargam Edamam Vilkoksam. Spēlē pret Karolīnas „Hurricanes” Gudļevskis sev atvēlētajās 30 minūtēs atvairīja 21 no 23 pretinieku metieniem, kamēr Vilkokss spēles otrajā pusstundā tika galā ar 14 metieniem no 15, bet „Lightning” zaudēja ar 2:3.

„Lightning” nominālie galvenās komandas vārtsargi Andrejs Vasiļevskis un Bens Bišops piedalījās Pasaules kausā, līdz ar to treniņnometnes sākumā nepiedalās, bet drīzumā iesaistīsies komandas treniņos. „Lightning” nākamais mačs pēc divām dienām pret „Panthers”.

Savukārt otro maču divās dienās aizvadīja Zemgus Girgensons Bufalo „Sabres” sastāvā. Vakar pirmajā pārbaudes spēlē viņš bija guvis komandas vienīgos vārtus, bet šonakt pret Otavas „Senators” ieguva sliktāko lietderības koeficientu komandā (mīnus divi). Girgensons mačā piedalījās ar kapteiņa asistenta uzšuvi uz krekla un nospēlēja 21:29 minūtes. Viņš daudz spēlēja gan mazākumā, gan vairākumā, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, vienreiz pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja 35% iemetienu un trešajā periodā izcēlās ar efektīvu piespēli jaunajam partnerim Nikolasam Baptisten, kurš brīvo izgājienu gan neprata izmantot, metot pāri.

„Sabres” mača gaitā divreiz nonāca iedzinējos, taču abas reizes atspēlējās, kad vārtus guva Baptiste un Dereks Grants. Savukārt papildlaikā pēc abu piesaukto hokejistu piespēlēm uzvaras vārtus guva Džeiks Makeibs. 26 gadus vecais Grants, kuram ir 40 NHL spēļu pieredze, šonakt izcēlās ar trim rezultativitātes punktiem (1+2).

Tikmēr „Penguins” pārbaudes spēles sastāvā nebija Teodora Bļugera, bet komanda ar 2:4 piekāpās „Red Wings”. Savukārt „Sharks” pārbaudes spēles pieteikumā pret „Canucks” nebija iekļauts Ņikita Jevpalovs.

Latvijas hokejistu pārstāvēto NHL klubu nākamās pārbaudes spēles

DatumsLaiksSpēle
29.093:30Blackhawks – Penguins (Bļugers)
30.092:00Maple Leafs – Sabres (Girgensons)
30.092:30Lightning (Gudļevskis) – Panthers (Bukarts)
01.102:00Sabres (Girgensons) – Maple Leafs
01.102:00Penguins (Bļugers) – Blackhawks
01.102:30Hurricanes – Lightning (Gudļevskis)

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-28 08:14, pirms 8 gadiem
Man flešskorā rāda, ka piespēle nevis Bukijam Jr, bet gan Čeisam Balisī...
, 2016-09-28 08:49, pirms 8 gadiem
cukurs rakstīja: Man flešskorā rāda, ka piespēle nevis Bukijam Jr, bet gan Čeisam Balisī...
Savukārt oficiālajā NHL labā Bukartam ir piespēle. Mēs ticēsim vairāk NHL lapai.
, 2016-09-28 08:50, pirms 8 gadiem
cukurs rakstīja: Man flešskorā rāda, ka piespēle nevis Bukijam Jr, bet gan Čeisam Balisī...
ŅHĻ mājaslapā rakstīts, ka ir...flashscore, ka nav...kam ticēt?
, 2016-09-28 08:56, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: ŅHĻ mājaslapā rakstīts, ka ir...flashscore, ka nav...kam ticēt?
Flešskōrs ir kaut kāds oficiālās NHLstatistikas akumulētājs? Nē! NHL lapa ir vienīgais oficiālais avots kam ticēt. Ja pēc kāda laika šo piespēli Bukartam atņems, tad nekas, bet pagaidām viss ir tā kā NHL lapā rakstīts.
, 2016-09-28 08:59, pirms 8 gadiem
Visus apsveicu. Flešskors nosačkojis, mazajam Bukijam ieskaitīta piespēle NHL mājaslapā. Urā. Pie tā arī paliksim.
, 2016-09-28 09:07, pirms 8 gadiem
Kardināls rakstīja: Flešskōrs ir kaut kāds oficiālās NHLstatistikas akumulētājs? Nē! NHL lapa ir vienīgais oficiālais avots kam ticēt. Ja pēc kāda laika šo piespēli Bukartam atņems, tad nekas, bet pagaidām viss ir tā kā NHL lapā rakstīts.
Tomēr patīkamāk būtu redzēt viņa uzvārdu tik globālā mājas lapā!
, 2016-09-28 09:08, pirms 8 gadiem
Arī soccerstandā nav...toties kāds prieks, livescore gan ir!!! Viss kārtībā, jautājums atrisināts, piespēle ieskaitīta!
, 2016-09-28 09:46, pirms 8 gadiem
cukurs rakstīja: Man flešskorā rāda, ka piespēle nevis Bukijam Jr, bet gan Čeisam Balisī...
Skatījos naktī NHL oficiālajā mājaslapā, 10 min pēc vārtiem Bukijam piespēle nebija ieskaitīta, bet bija koeficents +1 ierakstīts, un tur vairākas reizes piespēlētājs mainījās nākamo piecu minūšu laikā, tajā galvenajā NHL statu lapā, tā kā viss kārtībā.
Slēpts komentārs: Cofijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-28 10:56, pirms 8 gadiem
Cofijs rakstīja: Svarīgāk ir tas, ka Radulovam vārti un piespēle pirmajā pārbaudes spēlē.
Tik vien? Laikam vēl nav uzņēmis optimālo formu. Tādam meistaram kā Saņok Radulovam ŅHĻ jāvāc vismaz pa 3-4 punkti spēlē!
, 2016-09-28 12:19, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Arī soccerstandā nav...toties kāds prieks, livescore gan ir!!! Viss kārtībā, jautājums atrisināts, piespēle ieskaitīta!
Kur ir problema? Arsti nenem tevi pretim?
, 2016-09-28 13:31, pirms 8 gadiem
Vilkoks nomainot Gudiju ielaidu jau pirmo metienu pa vārtiem.
, 2016-09-28 13:49, pirms 8 gadiem
noladets rakstīja: Kur ir problema? Arsti nenem tevi pretim?
Es tev spiežu ignore. Man nepatīk troļļi.
, 2016-09-28 14:44, pirms 8 gadiem
sūds tā piespēlē ja tāpat Tīmā savu mūžu viņš nespēles kautkādas pārbaudenēs tiks uz laukuma
, 2016-09-28 14:55, pirms 8 gadiem
JARKO NIEMINENS rakstīja: Kuru pis kaut kolhoznieks Radulovs, nevienu nepis ko tad urāls ir izdarijis, tas ir pilnīgi mazsvarīgi ko tas bezzobaibwis neglitenis ir iemetis
Bet spriežot pēc daudzajām rupjībām tavs mazā kepona lielais ego ir pamatīgi cietis
, 2016-09-28 15:33, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: sūds tā piespēlē ja tāpat Tīmā savu mūžu viņš nespēles kautkādas pārbaudenēs tiks uz laukuma
sūds tavs komentārs , viņš NHL dabujis piespēli kamēr tu sēdi pie sava datora un raksti sūda komentārus.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.